صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۲۰۵۲۷
تاریخ انتشار : ۳۱ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۴
به همت پرفسور امین انجام شد؛

گروه ادب: یک حافظ‌شناس اهل سبزوار کتابی را با عنوان اشعار فارسی حکیم ملاهادی سبزواری به نگارش درآورده که در این اثر به مقایسه اشعار عرفانی و فلسفی این شاعر با اشعار حافظ پرداخته است.

پرفسور سیدحسن امین، نویسنده، مترجم و حافظ‌شناس ایرانی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، از چاپ کتاب دیوان حاج ملاهادی سبزواری با تصحیحاتی که وی انجام داده است خبر داد و با بیان اینکه اثر جدیدش را در انتشارات بعثت به چاپ رسانده است، افزود: این اثر شامل اشعار فارسی حکیم سبزواری است که با مقدمه مفصل آن را چاپ کرده‌ام. این مقدمه مشتمل بر 150 صفحه است.
پرفسور امین با بیان اینکه تحقیقات وسیعی درباره حاج ملاهادی سبزواری، شاگردان و خاندان وی انجام داده است، گفت: حاصل تحقیقاتم در این باره را به مباحث کتاب افزوده‌ام.

منابعی که مورد تحقیق قرار گرفته‌اند

وی با بیان این که اشعار این اثر متعلق به هادی سبزواری است، ادامه داد: در رابطه با تصحیح و تحقیقاتم به منابع خاص و متعدد چاپی و خطی مراجعه کردم که تاریخ سبزوار، تألیف سیدعلی نقی امین و کتاب‌های دایرةالمعارف بزرگ سبزوار، شرح حال حاج ملاهادی سبزواری به قلم قاسم غنی و ... از جمله این منابع هستند.
امین با بیان اینکه مطالبی را که در کنگره حکیم سبزواری طی 15 سال پیش بیان شده در این اثر مورد استفاده قرار داده است، اظهار کرد: اشعار فارسی وی شامل غزلیاتی است که اغلب آنها را به تقلید از حافظ سروده است.
وی با اشاره به اینکه اشعار ملاهادی سبزواری بیشتر حاوی پیام‌های عرفانی و فلسفی است، افزود: در پایان کتاب قطعه و مثنوی از آثار حکیم سبزواری ارائه شده است.

مقایسه اشعار حافظ و ملاهادی سبزواری
سرپرست گروه تدوین دایرةالمعارف ایران درباره مقایسه حافظ و ملاهادی سبزواری در حوزه اشعار عنوان کرد: اشعار حافظ به مراتب برتر و مهم‌تر از ملاهادی است؛ اما در مقایسه ابتدا شعر حاج ملاهادی سبزواری را نوشتم، سپس اشعار حافظ را به دنبال آن آوردم.
وی افزود: در این اثر اشعار شاعران دیگری را که از حافظ و ملاهادی سبزواری اقتباس کرده‌اند نیز در ذیل اشعار این حکیم سبزواری ارائه کرده‌ام.

آثاری که امین بر آنها مقدمه نوشته است
امین همچنین از چندین اثر دیگر یاد کرد که نگارش مقدمه آنها را برعهده داشته است. اشعار اقدس‌السادات میرسعیدی با عنوان «پر احساس» یکی از این مجموعه آثار است که آثار این شاعره را به خود اختصاص داده. این اثر در انتشارات هنرآفرین منتشر شده است.
به گفته این کارشناس ادبی، کتاب «گلبانگ عشق» از دیگر آثاری است که مقدمه‌نویسی آن را وی برعهده گرفته است. این اثر شامل مجموعه غزلیات شاعر معاصر، سیروس حق‌گو است.
امین همچنین از کتاب دیگری با عنوان «نمک کلام» یاد کرد که مقدمه‌ای بر آن نگاشته است. این اثر توسط علی‌اکبر رفوگران گردآوری شده است. «گنجینه ادب، شعر کهن و شعر نو» که با کوشش فضل‌الله دُروَش منتشر شده نیز از دیگر آثاری است که وی مقدمه آن را به رشته تحریر درآورده است.

تفکیک بحرین از ایران؛ اشتباه بزرگ دربار پهلوی
این کارشناس همچنین از چاپ اثر دیگرش با عنوان «بحرین» یاد کرد و گفت: در این اثر، جدا شدن بحرین در دوران رژیم ستم‌شاهی را که یکی از اشتباه‌های بزرگ دربار پهلوی بود از منظر تاریخی و حقوق بین‌الملل مورد بررسی قرار داده‌ام.
وی با عنوان اینکه بحرین را به عنوان یکی از استان‌های تحت قلمرو ایران می‌دانستیم، افزود: این به اصطلاح استان، تحت فشار انگلستان و آمریکا از ایران جدا شد و این موضوع خلاف اصول و قانون اساسی ایران در آن زمان بود.