به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا)، حسین کلباسی اشتری، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در مراسم بزرگداشت آیت الله سیدحسن سعادت مصطفوی که عصر امروز شنبه 31 خردادماه در محل انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد به بیان نکاتی در باب شخصیت ایشان پرداخت.
کلباسی به عنوان نخستین ویژگی بر جامعیت علمی آیت الله مصطفوی تأکید کرد و گفت: این چیزی است که در دوران های گذشته هم به لحاظ کمتر بودن شعب علوم و هم به لحاظ فراغت اهل علم در تمحض و تبحر در رشته های علمی غیر قابل دسترس نبود اما امروز جامعیت در علوم هم به لحاظ آفاقی و هم به لحاظ انفسی یا بسیار دشوار، اگر نگوئیم محال، بلکه نیازمند ریاضت های متعالی و ممتد است.
وی آیت الله مصطفوی را صاحب توفیق همه جانبه در این جامعیت دانست و بیان کرد: ما امروز از استاد به عنوان یک استاد مسلم حکمت یاد می کنیم اما کارنامه علمی استاد شامل فقه و اصول و ادبیات و تفسیر و رجال و حتی از علوم طبیعیات قدیم را شامل می شود و استاد در این رشته ها بارها و بارها تدریس کرده اند. در همین زمان استاد نه تنها به درس فلسفه اشتغال تام دارند بلکه درس فقه ایشان هم در سطح عالی همچنان جریان دارد. همچنین درس تفسیر ایشان هم در بیت الحکمه برقرار است.
وی همچنین با بیان این که مجموعه دروس الهیات شفا که اساتید و مدرسین معاصر در این زمینه وارد نشده بود، گفت: به زودی در اختیار قرار می گیرد و چاپ شده و به زودی در دو جلد در اختیار قرار می گیرد.
کلباسی با اشاره به شناخته شدن آیت الله سعادت مصطفوی به استاد حکمت سینوی، گفت: استاد در تدریس دروس نه تنها مبادی حکمت شیخ الرئیس بلکه مبادی حکمت متعالیه و حتی مبادی حکمت اشراق را با تسلط و تبحر در مقام مقایسه و تبیین و تقریر و تطبیق در کنار هم قرار داده اند. ما کمتر می شناسیم که از اساتید طراز اول چنین تمحض و تبحری داشته باشند که در حین درس به دقایق نظر حکما اشاره کنند. البته از حیطه دقت استاد هست که شیخ الرئیس را با شیخ الرئیس تدریس کرده اند و بر پایه مبادی خود او، مباحثش را تقریر کرده اند و نه با مبانی دیگر حکما.
کلباسی مطلب دیگر در مورد آیت الله مصطفوی را این دانست که ایشان هم در دانشگاه و هم در حوزه علمیه فعالیت های ارزنده ای داشته است و گفت: این هم به لحاظ صوری و هم به لحاظ معنایی اهمیت فوق العاده دارد و اگر بعضی از اساتید این گونه بودند نتایج بسیار زیادی حاصل می شد.
وی با اشاره به تأسیس بیت الحکمه و بنیاد ابن سینا از سوی آیت الله مصطفوی، این مجموعه را صاحب سبک و سیاقی جدید در ارائه مطالب و جلب مخاطبین و حافظ مجموعه تجارب علمی دانشگاهی و حوزوی ایشان دانست و گفت: این کار بسیار مهم و ارزشمند بوده است.
کلباسی با اشاره به جنبه های اخلاقی و سلوکی آیت الله سعادت مصطفوی، بیان کرد: یکی از وجوه عجیب ایشان این است که با اشتغالات متعدد و با وجود شناخته شده بودن، تقید به محراب و منبر و امر تبلیغ دارند و این ها برای ایشان موضوعیت دارد. این نشان می دهد که با وجود فلسفه، آن لایه اصلی وظیفه و رسالت دینی رنگ و صبغه خود را از دست نداده است بلکه با کلام و بیانی که مجهز به قرآن و استدلال است قوی تر شده است. از این جهت می توان گفت که پیوند میان هدایت عامه و خاصه در وجود شریف ایشان دیده می شود.
وی در پایان آیت الله مصطفوی را به جهت جامعیت علمی ایشان، نمونه و الگوی خوبی برای کسانی دانست که در زمانه حاضر به دنبال یک الگو می گردند.