صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۲۲۲۹۸
تاریخ انتشار : ۰۴ تير ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۰
ذوعلم:

گروه فضای مجازی: رئیس پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با بیان اینکه ارسال پیام‌های شبهه‌ناک، مبنای دینی ندارد و خرافه‌ای بیش نیست، افزود: به خصوص اگر باعث ایجاد التزام در فرد شود، باید از ارسال آن اجتناب کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین علی ذوعلم، رئیس پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به ارسال پیام‌هایی شبهه‌ناک با محتوای به اصطلاح دینی و ایجاد التزام برای ارسال مجدد آن به چند نفر دیگر اظهار کرد: این امر خرافات است و مبنای دینی ندارد، اما اگر بخواهیم مضمونی مطمئن، آیه قرآن و شعر حکیمانه‌ای  را برای دیگری ارسال کنیم، قطعا انتقال این پیام کار خوبی است در غیر این صورت همراه با تهدید باشد، باید از این کار اجتناب کرد.

ذوعلم اظهار کرد: کسانی که چنین پیامک‌هایی را دریافت می‌کنند نباید آن را منتقل کنند و برای دیگران زحمت مضاعفی بر دوش‌شان بگذارند.

وی بیان کرد: هر کسی که چنین پیامک‌هایی را ارسال می‌کنند، ناشی از جهالت است و کسانی که این کار را می‌کنند، کار خلاف شرع را انجام می‌دهند. این امرجایگاهی در اسلام ندارد.

رئیس پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تصریح کرد: تا زمانی که بصیرت دینی و آگاهی نسبت به موازین دینی در جامعه نباشد، چنین زمینه‌ای برای سوء استفاده ایجاد خواهد شد و عده‌ای با ایجاد فرقه‌های خرافی بستری برای ارسال پیام‌های شبهه‌ناک را فراهم خواهند کرد.

تعمیق بصیرت دینی؛ راه حل مناسب مقابله با ارسال پیام‌های شبهناک

حجت‌الاسلام ذوعلم اظهار کرد: به غیر از ارتقای آگاهی و تعمیق بصیرت دینی، راه بنیادی برای مقابله با ارسال پیام‌های شبهه‌ناک وجود ندارد و همین اقدامی که خبرگزاری ایکنا برای آگاهی‌بخشی جامعه انجام می‌دهد، کار پسندید‌ه‌ای است.

وی بیان کرد: ارسال پیام‌‌هایی با محتوای به اصطلاح دینی و ایجاد التزام برای دریافت‌کننده که آن را به چند نفر دیگر نیز ارسال کند، مسئله‌ای ثانویه در فرهنگ است اگر ما به عضلات درجه یک و دو را مورد توجه قرار دهیم مطمئنا، این موضوع هم حل خواهد شد.

رئیس پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی ادامه داد: این نوع از پیامدها ناشی از کم‌کاری‌ در زمینه تعمیق معرفت دینی و ارتقای آگاهی‌های مذهبی در کل جامعه است.

وی بیان کرد: روحانیت، علما، خبرگزاری و مطبوعات موظف هستند تا معیارهای اساسی و شناخت‌های زیربنای دینی را به جامعه منتقل و اشاعه کنند. زمانی که این کار اساسی انجام نمی‌شود، قطعا شاهد چنین آسیب‌هایی خواهیم بود.