به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی، معاون قوه قضائیه که امروز جمعه، 6 تیر 93 در خطبههای پیش از نماز جمعه تهران به مناسبت سالگرد شهدای هفتم تیر به ایراد سخنرانی میپرداخت، اظهار کرد: ماه شعبان در حال پایان و در آستانه ماه مبارک رمضان هستیم که ماه رحمت و برکت الهی است و رسول اکرم(ص) در باره این ماه فرمودند: ماه رمضان ماه ویژهای است که آغاز و انجامش با رحمت، برکت و غفران همراه است.
وی افزود: سؤال این است که در این ماه، خداوند با چه چیزی از بندگان خود پذیرایی میکند و پاسخ این است که با آنچه از همه چیز برتر است یعنی مقام ربانی حضرت حق این کار را انجام میدهد. او میخواهد با لیلهالقدر، صیام و قیام و نجوای با او از بندگان خود پذیرایی کرده تا انسان بتواند با سلوک الیالله و درک رمضان، جلوه اسماء حسنه الهی شود و در این جلوه رب شدن، انسان ظرفیتسازی میکند و در این ربانی شدن باید هم فرد و هم جامعه ربانی شوند.
وی ادامه داد: آنچه با این مقدمات قابل بیان است این است که امروز به برکت انقلاب اسلامی و خون شهیدان و مخصوصا شهدای هفتم تیر، دو بینش از قبل از پیروزی انقلاب اسلامی مطرح بوده که بینش اول، برقراری دموکراسی، مراجعه به رای مردم، رفاهطلبی و تعامل با همه ملل و دول جهان است و بینش دوم، نگاه حاکمیت به دین و ارزشهای الهی و مردمسالاری دینی، یعنی برقراری نظامی مبتنی بر آموزههای دینی است.
معاون اول قوه قضائیه خاطرنشان کرد: هنگامیکه دانشجویان، لانه جاسوسی را تسخیر کردند عدهای اینکار را برنتافتند و گفتند این چه کاری است؟ اما حضرت امام(ره) با انقلاب دوم نامیدن این حرکت، نشان دادند که هدف انقلاب ما استکبارستیزی است و مگر انقلاب اسلامی ما میتواند مستضعفان، فلسطین و قدس را نادیده بگیرد و در مقابل خوی استکباری سکوت کند؟
حجتالاسلام رئیسی افزود: در ذات بینش اول، مسئله قدرتطلبی و در ذات بینش دوم، تکلیفمحوری وجود دارد. شهید بهشتی و مقام معظم رهبری به تبعیت از حضرت امام(ره) طرفدار بینش دوم، یعنی حاکمیت فقه به معنای وسیع کلمه در عرصه زندگی اجتماعی انسان معاصر بودند و ولایت فقیه یعنی انسان دینشناسی که میخواهد جامعه را به سوی کرامت انسانی سوق دهد.
وی ادامه داد: مهمترین شاخصی که میتوان درباره شهدای هفتم تیر عنوان کرد، اعتقاد به اسلام ناب محمدی(ص) یعنی اسلام مجاهد و عدالتخواه است که حقوق مردم را از متجاوزان بستاند، نه اسلام آمریکایی و تشریفاتی که در مقابل ظلم بیتفاوت است و شهید بهشتی(ره)، مکتب را بهترین معیار برای جاذبه و دافعه انسان میدانستند.
معاون اول قوه قضائیه اضافه کرد: دعایی که امام سجاد(ع) در صحیفه سجادیه برای ورود به ماه مبارک رمضان عنوان میکنند، این است که «خدایا به ما توفیق بده با کسانیکه با ما دشمنی میکنند مصالحه کنیم، البته نه ذشمنانی که به خاطر تو با آنان دشمنی کردیم و با این افراد هرگز دل ما صاف نخواهد شد» و حرف ما هم این است که دل ما هرگز با دشمنان نظام صاف نخواهد شد؛ چون دشمنی ما با آنان به خاطر مکتب است.
وی افزود: شهید بهشتی(ره) تقوا را، چه در امور فردی و چه اجتماعی، به عنوان تنها راهی که میتوان سعادت خود و جامعه را رقم زد میدانستند. وی در مقابل لیبرالها که میگفتند اسلام توانایی پاسخگویی به نیازهای جامعه را ندارد گفتند: حدود اسلامی با همه وجود باید اجرایی شود.
حجتالاسلام رئیسی تاکید کرد: عدالت از ویژگیهای بارز شهید بهشتی(ره) بود و اجرای عدالت به معنای واقعی کلمه در دستگاه قضایی، مهمترین هدفی بود که ایشان دنبال میکردند.
معاون اول قوه قضائیه تاکید کرد: شهید بهشتی(ره) نقش و رای مردم را تشریفاتی نمیدانستند و توجه به خواست مردم در سلوک ایشان بود. ایشان طرفدار نظامی برخاسته از اسلام بودند که جامعه ربانی را رقم زده و حافظ کرامت انسانی باشد.
وی در ادامه به بحث درباره شاخصهای اعتدال پرداخت و اظهار کرد: اعتدال امر پسندیدهای است اما محور و شاخص دارد. اگر میگوئیم افراط و تفریط نباشد، براساس آموزههای قرآنی و روایات، ولی خداوند شاخص اعتدال است و در جامعه ما شاخص عدالت، مواضع ولی فقیه جامعالشرایط است و آنکه افراط و تفریط میکند کسی است که از ولی فقیه جلوتر یا عقبتر است.
وی اظهار کرد: امروزه غرب در برخورد با ما دچار یک پارادوکس است. آنان از یک طرف ما را به خاطر اعدام قاچاقچیان مواد مخدر در قطعنامههای حقوق بشری محکوم میکنند و از سوی دیگر ما را تحسین میکنند که شما به خوبی با مواد مخدر مبارزه میکنید اما ما به کسانیکه با داعیهداری حقوق بشر با ما مخالفت میکنند میگوئیم برای اجرای حدود الهی هیچ تردیدی به خود را نمیدهیم و امروزه ما در مقام مدعی و مغرب زمین در مقام متهم قرار دارد.
وی در پایان جنایات گروهک تروریستی داعش را محکوم کرده و گفت: این افراد هیچ سنخیتی با اسلام و قرآن ندارند بلکه ساخته دست انگلیسیها هستند.