صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۲۵۷۱۶
تاریخ انتشار : ۱۴ تير ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۵
علی برجی:

گروه هنر: اجرای طرح ایده تا اجرا از سوی انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس در هدایت و حمایت از اجرای عموم آثار نمایشی، ابتکار خوبی است که باید به حوزه نمایشنامه‌نویسی انقلاب و دفاع مقدس نیز تعمیم یابد.

علی برجی، بازیگر و کارگردان تئاتر در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس در رویکرد جدید خود کار مثبتی را به انجام رسانده است و آن نظارت و حمایت از آثار نمایشی با موضوع انقلاب اسلامی و دفاع مقدس از ایده تا اجراست.
وی گفت: براساس این طرح آثار هنرمندان جوان تئاتر از همان ابتدای شکل‌گیری در قالب جلسات کارشناسی با حضور پیشکسوتان تئاتر انقلاب و دفاع مقدس مورد ارزیابی و هدایت به منظور تولید اصولی قرار می‌گیرد تا خروجی قابل قبولی حاصل آید  و در زمان اجرا نیز که  براساس برنامه‌ای آثار به نمایش درآمده مورد حمایت همه‌جانبه و البته تابع شرایط قرار می‌گیرند.
برجی تصریح کرد: با این وجود تصور می‌کنم که همچنان نه معضل اصلی تئاتر انقلاب اسلامی و دفاع مقدس بلکه معضل کل تئاتر ایران ادبیات نمایشی است که باید فکری در این مورد و قوت یافتن این بخش از سوی مسئولان اتخاذ شود.

نمایشنامه‌نویسان دفاع مقدس سرخورده و دلزده شده‌اند

این کارگردان که چندی پیش نمایش «بذار یه امشب بگذره» برگزیده چهاردهمین جشنواره «تئاتر مقاومت» را بر صحنه داشت ادامه داد: به نظر من نمایشنامه‌نویسان در حوزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس تا اندازه زیادی بی‌انگیزه شده‌اند که البته با توجه به اینکه معمولاً آثار نوشتاری آنها مورد توجه برای تولید قرار نمی‌گیرد کمی هم در زمینه قلمفرسایی در این حوزه سرخورده و دلزده شده‌اند.
وی در ادامه گفت: این در حالیست که همچنان سوژه‌های زیادی در زمینه تئاتر انقلاب و دفاع مقدس دست نخورده باقی مانده‌اند و باید ساز و کاری اتخاذ شود که در میان درام‌نویسان انگیزه‌ای برای پرداختن به این موضوع و تقویت ادبیات نمایشی مقاومت ایجاد شود.
برجی تأکید کرد: حال که با اجرای طرح از ایده تا اجرا خواست مدیران انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس بر هدایت و حمایت درست از اجرای عمومی نمایش‌هایی با این موضوع است چه بهتر است در همین قالب و یا از سوی نهاد متولی دیگر، فرایند نگارش نمایشنامه‌هایی با موضوع انقلاب اسلامی و دفاع مقدس نیز از ایده‌پردازی تا نگارش نهایی هدایت و حمایت شود تا حداقل در یک بازه زمانی نسبتاً کوتاه شاهد حجم قابل قبولی از نمایشنامه‌هایی باشیم که خوراک مناسبی برای کارگردانان و عوامل اجرایی تئاتر هستند.