صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۲۵۹۶۹
تاریخ انتشار : ۱۴ تير ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۰
یک آئینه‌کار:

گروه هنر: سیداسماعیل سروری گفت: توجه به هنرهایی چون آئینه‌کاری، معرق، سرمه‌دوزی، مشبک و ... تنها توجه به یک سبک هنری نیست، بلکه توجه به فرهنگ و سنت ملی و دینی است.

سیداسماعیل سروری، هنرمند آئینه‌کار در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) درباره ویژگی‌های این هنر گفت: آئینه‌کاری، نوعی تزیین داخلی ساختمان با چسباندن قطعه‌های کوچک آئینه به شکل‌های هندسی و گل و بته‌های مختلف است. در این رشته هنری، هنرمند آینه‌کار با استفاده از شیشه و برش آن به اشکال متنوع، فضایی درخشان و زیبا در بناها می‌آفریند که از بازتاب نور در قطعات بی‌شمار آئینه تشعشع، درخشش و زیبایی در تزیینات بناها ایجاد می‌شود و پوششی بسیار مناسب و زیبا برای تزیین بنا از نظر استحکام و دوام است.

وی افزود: بیست‌و‌پنج سال است که در هنر آئینه کاری مشغول کار هستم؛ هنری که از کودکی آن را دوست داشتم و وقتی به مساجد یا اماکن متبرکه که آئینه کاری داشت می‌رفتم مدت‌ها محو زیبایی‌های این هنر می‌شدم. از همان زمان تصمیم گرفتم این هنر را فرا گیرم. همین تصمیم آینده مرا رقم زد و هم اکنون تمام زندگی من هنر آئینه‌کاری است. در ادامه زمانی که در آئینه‌کاری به تبحر لازم دست یافتم، تصمیم گرفتم که کلام قرآن را محور کارهای خود قرار دهم، چون معتقدم هنر وقتی با کلام خدا پیوند بخورد زیبایی آن جاودانه خواهد شد.

این آئینه‌کار تاکید کرد: من عشق خودم را در هنر قرآنی خلاصه کردم و زیاد در این حوزه به دنبال سود مادی نبودم، البته از این راه امرار معاش می‌کنم، اما این دلیلی نیست که بخواهم هنرم را در مسیر دیگری غیر از قرآن ادامه دهم، چون احساسی که از آن می‌گیرم به من انرژی می‌دهد و زندگی را برایم زیبا می‌کند.

وی گفت: متاسفانه این روزها از هنرهایی چون آئینه‌کاری حمایت لازم انجام نمی‌شود، برای همین به درستی زیبایی‌‌هایش به مردم معرفی نشده است، اما برگزاری چنین کارگاه‌هایی در نمایشگاه بین‌المللی قرآن این امکان را به علاقمندان می‌دهد تا به شکل بهتری با زیبایی‌های این هنر آشنا شوند. در کنار موضوع مطرح شده، باید به این امر اشاره داشت، برگزاری نمایشگاه‌هایی با محوریت هنر آئینه‌کاری قدم دیگری برای معرفی این هنر است.

سروری با بیان این‌که زیارتگاه‌های مذهبی تنها بخشی از میدان فعالیت هنر آئینه‌کاری است، گفت: هنر آئینه‌کاری تنها مختص به امام‌زاده‌ها نیست، بلکه در بسیاری از اماکن هنری و تاریخی می‌توان زیبایی‌های آئینه‌کاری را مشاهده کرد. مطلب دیگر این‌که اگر شرایط به درستی فراهم شود  آئینه‌کاری را هم می‌شود در منازل استفاده کرد، زیرا زندگی ماشینی امروز نیازمند داشتن زیبایی‌هایی چون هنر آئینه‌کاری است.

وی برخی برداشت‌های غلط از هنرهایی چون آئینه‌کاری را نشئت گرفته از ناآگاهی دانست و تصریح کرد: برخی مواقع می‌شنویم که هنرهایی چون آئینه‌کاری برای گذشته است و در زمان حال کارایی و جذابیت لازم را ندارد، درصورتی که این‌گونه نیست و من در کارگاه‌هایی که برگزار می‌کنم به عینه می‌بینیم که جوانان چگونه به این هنر علاقه نشان می‌دهند، پس اگر تبلیغات در این حوزه به شکلی صحیح و گسترده انجام شود، نتایج چشمگیر خواهد بود، به ویژه ‌که این هنر به لحاظ قیمتی، گران نیست و هرکس قادر است آن را بیاموزد.

وی در پایان تاکید کرد: توجه به هنرهایی چون؛ آئینه‌کاری، معرق، سرمه‌دوزی، مشبک و ... تنها توجه به یک سبک هنری نیست، بلکه توجه به فرهنگ و سنت ملی و دینی است، البته حمایت از هنرهای ذکر شد نباید تنها به نمایشگاه قرآن و چند رویداد دیگر خلاصه شود، بلکه باید در بخش‌های مختلف از جمله آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها نسبت به آن دقت نظر شود.