حجتالاسلام سیدی، معاون تهذیب و تبلیغ حوزه علمیه ارومیه در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، اظهار کرد: حجاب و عفاف یک موضوع فطری در انسان است که ریشه در اعتقادات و باوریهای فطری بشر دارد از همین رو انسان ذاتاً گرایش به حجاب و عفاف دارد.
وی با بیان اینکه مشکل جامعه امروز ما وجود اختلاف در مصادیق و حد و حدود حجاب و عفاف است، افزود: فرهنگ غرب و دشمنان اسلام سعی دارند تا مصادیق حجاب و عفاف را در جوامع اسلامی تغییر دهند و از این طریق بر فرهنگ دینی مسلمانان تسلط پیدا کنند.
این مدرس حوزوی ادامه داد: گرایش افراد بهخصوص نسل جوان بهسمت معیارهای و الگوهای برهنگی غرب بزرگترین آسیب حوزه عفاف و حجاب است و وجود چنین گرایشات سبب شده است که رفتارهای فرهنگی مردم دچار تغییر و تحولات جدی شود که هیچ سنخیتی با ارزشهای دینی ندارد.
حجتالاسلام سیدی، نبود اجماع کامل در مقوله حجاب و عفاف و در نتیجه وجود اختلافات فرهنگی ناشی از تنوع قومیتی و نوع دیدگاههای موجود به موضوع حجاب و عفاف را از آسیبهای دیگر این حوزه دانست و اظهار کرد: تهاجم فرهنگی سعی دارد با سست کردن ایمان مردم، حساسیت جامعه نسبت به نمادهای بدحجابی و بیحجابی را از بین برده و آن را یک عرف مورد پذیرش تبدیل کند.
این مقام مسئول همچنین نبود متولی مشخص برای برنامههای فرهنگی را از دیگر آسیبهای این حوزه عنوان کرد و گفت: برنامههای فرهنگی در کشورمان متولی خاصی ندارد و برنامههای اجرایی نیز بهصورت سلیقهای و کلیشهای انجام میشود.
وی افزود: همین امر سبب میشود که برگزارکنندگان جشنوارههایی با عنوان جشنواره مد و لباس ایرانی یا خود اساساً خودشان اعتقاد به مسائل حجاب و عفاف ندارد و یا اطلاعاتشان در مورد لباس و ایرانی و پوششهای مختلف که در زمان های قبل از ورود اسلام به ایران نیز وجود داشتند ناقص و کم است.