صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۲۷۷۳۲
تاریخ انتشار : ۱۸ تير ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۵
سعید الفتی اعلام کرد:

گروه جهاد و حماسه: ﻣﺸﺎﻭﺭ ﻭﺯﯾﺮ ﺩﺭ ﺍﻣﻮﺭ ﺍﯾﺜﺎﺭﮔﺮﺍﻥ ﻭﺯﺍﺭﺕ ﺍﺭﺷﺎﺩ با اشاره به اینکه در راستای تحقق بیانات رهبر معظم انقلاب، جشنواره‌هایی را با موضوع ایثار و شهادت برگزار خواهیم کرد، گفت: این جشنواره‌ها به صورت استانی با مشارکت وزرای مرتبط با این طرح در ۳۰ استان برگزار می‌شوند.

سعید الفتی، ﻣﺸﺎﻭﺭ ﻭﺯﯾﺮ ﺩﺭ ﺍﻣﻮﺭ ﺍﯾﺜﺎﺭﮔﺮﺍﻥ ﻭﺯﺍﺭﺕ ﻓﺮﻫﻨﮓ ﻭ ﺍﺭﺷﺎﺩ در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به اینکه برنامه‌هایی در حوزه قرآن کریم و جشنواره‌های استانی در حوزه ایثار و شهادت برگزار می‌کنیم، افزود: طبق توافقی که با علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد و نمایندگان وزارتخانه‌ها در تهران انجام دادیم، قرار است که به زودی جشنواره‌هایی را در استان‌های کشور برگزار کنیم.
وی با بیان اینکه جشنواره‌ها با رویکرد فرهنگ و هنر و با محوریت ایثار و شهادت برگزار می‌شوند، اظهار کرد: این جشنواره‌ها در همه استان‌ها برگزار می‌شوند.

تدوین آئین‌نامه در دست انجام است
به گفته الفتی، مسئولان برپا کننده این طرح طی روز گذشته جلسه‌ای را به منظور تدوین آئین‌نامه برگزار کردند که بر اساس آن مصوب شده است که استاندار هر استان، رئیس شورای سیاستگذاری ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و مدیرکل ارشاد استان‌ها نیز دبیر جشنواره باشند.
مشاور ﻭﺯﯾﺮ ﺩﺭ ﺍﻣﻮﺭ ﺍﯾﺜﺎﺭﮔﺮﺍﻥ ﻭﺯﺍﺭﺕ ﻓﺮﻫﻨﮓ ﻭ ﺍﺭﺷﺎﺩ همچنین با بیان اینکه هر یک از ادارات کل ارشاد استان‌ها در این باره مسئولیت دارند، گفت: در این راستا به هر استان زمان خاصی ابلاغ می‌شود تا جشنواره را برپا کنند.

برپایی برنامه‌ها به فراخور سبقه فرهنگی استان
وی با تأکید بر اینکه برنامه‌های هر استان به فراخور جنبه فرهنگی هنری آن استان با دیگر استان‌ها متفاوت است، تأکید کرد: برای مثال ممکن است در یک روز از برنامه جشنواره، مسابقات قرآنی برای ایثارگران داشته باشیم و در روز دیگر حماسه‌خوانی.
الفتی همچنین با طرح این موضوع که برنامه‌ها در آئین‌نامه‌ها عنوان شده، بیان کرد: شب خاطره ایثارگران یکی دیگر از برنامه‌هایی است که مورد توجه داریم.

برگزاری اختتامیه با حضور مسئولان کشوری
وی از احتمال اینکه برنامه‌ها می‌توانند شهرستانی نیز برگزار شوند یاد کرد و ادامه داد: در آخرین روز از برگزاری برنامه، مراسم اختتامیه را با حضور یکی از مسئولان کشوری برگزار می‌کنیم و به برگزیدگان مسابقاتی که طی ایام برپایی جشنواره برگزار شده‌اند، جوایزی اهدا خواهیم کرد.
الفتی با اشاره به اینکه زمان برگزاری جشنواره در هر استان متفاوت است، تصریح کرد: این اقدام در راستای تأکیدات رهبر معظم انقلاب انجام می‌شود و درصدد هستیم تا با چنین جشنواره‌هایی، فضای فرهنگی کشور را با موضوع ایثار و شهادت تغییر دهیم.

تقویت باورهای دینی از اهداف این جشنواره‌هاست
ﻣﺸﺎﻭﺭ ﻭﺯﯾﺮ ﺩﺭ ﺍﻣﻮﺭ ﺍﯾﺜﺎﺭﮔﺮﺍﻥ ﻭﺯﺍﺭﺕ ﻓﺮﻫﻨﮓ ﻭ ﺍﺭﺷﺎﺩ یادآور شد: این اقدام در راستای تقویت باورهای دینی مردم انجام می‌شود و بر پایه بیاناتی است که رهبر معظم انقلاب در روزهای آغازین سال نو در مشهد بیان کردند.
الفتی با اشاره به جنبه‌های فرهنگی غنی هر استان، اظهار کرد: برای مثال ممکن است جنبه فعالیت تئاتری یک استان از دیگر جنبه‌ها قوی‌تر باشد، در این راستا برگزاری تئاتر با محوریت ایثارگری را جشنواره‌ استان مورد نظر مورد توجه بیشتر قرار می‌دهیم.

میزبانی 30 استان از جشنواره‌ها
وی همچنین گفت: داشتن سبقه فرهنگی سینمایی، شعر و شاعری، قرآنی و ... از جنبه‌هایی است که در این جشنواره‌ها لحاظ می‌شود تا هر جشنواره با توجه به آن رویکرد و با محوریت ایثار و شهادت غنی‌تر برگزار شود. استان شیراز از سبقه شعر و شاعری برخوردار است و برپایی شب شعر با محور ایثار و شهادت از جمله برنامه‌های در نظر گرفته برای این استان به شمار می‌آید.
الفتی از برپایی مسابقات سراسری میان ایثارگران خبر داد و گفت: موضوعات مورد نظر نیز به فراخور حال استان‌ها انتخاب می‌شوند تا بین استان‌ها اشتراک بیشتری داشته باشند. برای مثال سبقه قرآنی استان قم بالاست، از این رو برنامه‌هایی با محوریت قرآن برای ایثارگران را مورد توجه بیشتر قرار خواهیم داد.
به گفته ﻣﺸﺎﻭﺭ ﻭﺯﯾﺮ ﺩﺭ ﺍﻣﻮﺭ ﺍﯾﺜﺎﺭﮔﺮﺍﻥ ﻭﺯﺍﺭﺕ ﻓﺮﻫﻨﮓ ﻭ ﺍﺭﺷﺎﺩ، این جشنواره‌ها در 30 استان کشور و به مدت 5 ـ 7 روز برگزار می‌شوند.