به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) حجتالاسلام و المسلمین سیدمحمدحسن ابوترابیفرد، نائب رئیس مجلس شورای اسلامی در همایش روز جهانی جمعیت با بیان اینکه نهاد خانواده به عنوان کوچکترین نهاد اجتماعی مهم ترین نقش را در حفظ، تداوم، ارتقا، رشد و افزایش کارایی نهاد جامعه بر عهده دارد، گفت: جوامع بشری به عنوان یک واقعیت مهم در سایه نهاد خانواده میتوانند از حیات مقرون با سعادت برخوردار باشند.
حجتالاسلام ابوترابیفرد افزود: برخی از صاحبنظران حوزه جمعیت در دنیای غرب نگاهی معطوف به عبور از نهاد خانواده دارند به دلیل اینکه از شکلگیری مجدد آن در دنیای غرب مایوس هستند به همین دلیل باید گفت در آینده نزدیکی که ممکن است از ربع قرن تجاوز نکند در بسیاری از کشورهای غربی باید با نور افکن قوی به دنبال فرزندی باشید که دارای خانوادهای با شناسنامه است. از نگاه روانشناسان، جامعهشناسان و اندیشمندان این پایان حیات همراه با سعادت یک جامعه است.
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه پیشرفت جوامع انسانی و توسعه جوامع بشری در گرو کارکرد صحیح نهاد خانواده است، ادامه داد: به دلیل تبدیل جامعه جهانی به دهکده جهانی به شدت ما امروزه متاثر از فضای فرهنگی، سیاسی و اجتماعی مسلط بر جهانیم لذا آسیبهای دنیای آسیب دیده از فروپاشی خانواده جامعه ما را نیز تحت تاثیر قرار داده است. بنابراین باید تهدیدها را شناسایی و آنها را تبدیل به فرصت کنیم.
وی افزود: یکی از دستاوردهای ارزشمند نهاد خانواده دستیابی به جمعیت شاداب، بانشاط، امیدوار و با ظرفیتهای انسانی انباشته شده است که در آیات متعددی از قرآن کریم، انبیا بر کارکردهای این نهاد تاکید فراوانی داشتهاند. مسلما بدون همسر شایسته، انسان از سکون و آرامش روحی و روانی لازم برخوردار نیست و در نتیجه از کارآمدی لازم بهرهمند نخواهد بود و به عنوان عنصر موثر در جامعه نمیتواند نقش آفرینی کند.
حجتالاسلام ابوترابیفرد با تاکید بر اینکه عدم پاسخگویی درست به غرایض و عواطف راه را برای رسیدن به سلامت روحی و جسمی هموار نمیکند، عنوان کرد: سلامت روح و جسم در سایه پاسخ صحیح به عواطف، غرایض و نیازهای فطری بشر فراهم میشود و بسیاری از نیازها در نهاد خانواده در کنار همسر و فرزندان پاسخ داده میشود. لذا برای پاسخ به این نیاز مهم و ارتقای افزایش کارایی جامعه انسانی باید به این مهم توجه جدی صورت بگیرد.
وی یادآور شد: نیمه دوم دهه 60 با رشد جمعیت متوسط هر خانواده به 6 فرزند امکان این را فراهم آوردیم که به عنوان جامعه جوان شناخته شویم و از یک دریچه جمعیتی استثنایی بهرهمند باشیم ولی امروزه در شرایط بسیار نگران کننده قرار داریم و نرخ فرزندآوری به 1.2 کاهش پیدا کرده است، فضای جمعیتی کشور حتی در مقایسه با برخی از کشورهای غربی اصلا قابل دفاع و شایسته یک جامعه اسلامی نیست.
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: سیاستهای نادرست در عرصههای جمعیتی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی نقش مهمی در بروز شرایط فعلی داشتهاند و باید به سرعت آنها را اصلاح کنیم و از دریچه جمعیتی کشور به شایستگی استفاده کنیم.
حجتالاسلام ابوترابیفرد تصریح کرد: سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری با تعیین محورهای روشن و شفاف راه فراروی قوای سه گانه و مجلس را تبیین کرده است و بدون تردید باید در ادامه برنامه پنجم و تدوین قانون برنامه ششم توسعه این مسئله مهم و کلیدی مورد توجه دقیق دولت و مجلس قرار بگیرد.
وی اظهار کرد: امیدوارم نهادهای مسئول و کمیسیونهای مختلف مجلس شورای اسلامی با ایفای نقش صحیح برای تدوین نقشه راه درست در مسیر تحقق سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری قدمهای اصولی را بردارند تا ما در برنامه ششم مسیر درستی را تعریف کنیم و در بودجههای سالیانه بتوانیم در جهت تحقق و اجرایی شدن آن اقدامات مثمرثمری را انجام بدهیم.
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: قشر جوان به عنوان 3/2 جمعیت کشور باید در برنامهها و نظام بودجه ریزی مورد توجه جدی قرار بگیرند. اشتغال و ازدواج دو مسئه کلیدی است که راه را برای استفاده بهینه از این مقطع از پنجره جمعیت باز میکند.