صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۲۸۷۲۲
تاریخ انتشار : ۲۱ تير ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۷

شعب خارجی: ماه مبارک رمضان در فیلیپین با آداب و رسوم خاص و اصیلی همراه است که مردم این کشور آنها را از تجاری که اسلام را به فیلیپین آوردند، فرا گرفتند؛ اینک با گذشت زمان آنها این هویت دینی و اسلامی خود را حفظ کرده‌اند.

سیداحمد موسوی، سرپرست رایزنی فرهنگی ایران در فیلیپین با اشاره به آداب و سنن مردم فیلیپین در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: آنچه امروز در میان اقوام و گروه‌های مسلمان این کشور می‌گذرد اشتراکی از قوانین اسلامی و برخی آداب و سنن باستانی مردم فیلیپین است. بر اساس مطالعات انجام شده، ده درصد جمعیت یک‌صد و چند میلیونی یعنی قریب به ده میلیون نفر مسلمان در این کشور زندگی می‌کنند که شافعی مذهب هستند.

وی در خصوص رصد هلال ماه رمضان در فیلیپین گفت: مسلمانان این کشور نیز همچون دیگر مسلمانان با حلول ماه مبارک رمضان، روزه را آغاز می‌کنند و حلول ماه رمضان از طریق کمیسیون ملی امور مسلمانان فیلیپین انجام می‌شود. تا قبل از تشکیل این کمیسیون مسلمانان این کشور ماه رمضان را هم‌زمان با عربستان آغاز می‌کردند، اما امروزه کمیسیون امور مسلمین دارای دفاتری در نقاط عمده این کشور از جمله جنوبی‌ترین نقطه مجمع الجزایر «میندانائو» است که با مشاهده حلول ماه و با نظر رهبران دینی سنی مذهب (شافعی) ماه مبارک رمضان را اعلام و آغاز می‌کنند.

برپایی نماز تراویح

وی درخصوص مجالس قرآن وعبادت‌های مسلمانان فیلیپین گفت: نمازهای طولانی «تراویح» که پس از ادای فریضه نماز عشاء خوانده می‌شود از جمله محافلی است که قبل یا بعد از قرآن نیز اقامه می‌شود، اما عمده محافل قرآن در روزهای خاص خود است که به سؤالات شرعی نیز پاسخ داده می‌شود.

موسوی یادآور شد: یکی دیگر از مهم‌ترین عادات آنان تزئین مساجد و مفروش‌کردن مساجد است. چرا که آنها این ماه را ماه عبادت و تقرب به خداوند می‌دانند و اعتکاف و اقامه نماز از مهم‌ترین مسائل آنان در این ایام به شمار می‌رود. آنها از مساجد به عنوان خانه‌ای برای عبادت و شناخت دیگر مسلمانان و دیدار با یکدیگر یاد می‌کنند.

برپایی محافل قرآنی

سرپرست رایزنی فرهنگی ایران در فیلیپین یادآور شد: مسلمانان این کشور که بیشتر به تجارت لباس، کوزه‌های سفالین، تلفن‌های همراه مشغول هستند، در محل تجارت خود جایی را برای عبادت کرایه کرده‌اند که در آن فرایض دینی و مذهبی خود را انجام می‌دهند.

وی افزود: البته در ماه مبارک رمضان صدای آوای قرآن کریم در بعضی از محل‌های تجارت مسلمانان و بعضاً قبل از افطاری در خانه‌های این مسلمانان به گوش می‌رسد و مساجد بزرگ نیز از ابتدای ماه مبارک رمضان مخصوصا در شب‌های قدر نسبت به برگزاری مسابقات قرائت قرآن اقدام می‌کنند و به نفرات اول جوایز نقدی پرداخت می‌شود و از همین مسابقات است که قاریان بزرگی برای مسابقات حومه‌ایی و بعضاً ملی انتخاب می‌شوند. 

موسوی از سفره‌های اطعام به نیازمندان این کشور یاد کرد و افزود: دادن افطاری به روزه‌داران مانند ایران مرسوم نیست، ولی در مواردی برخی از متمولین و رهبران مسلمان نسبت به اطعام روزه داران اقدام می‌کنند و سفارتخانه‌ها و نمایندگی‌های کشورهای اسلامی مقیم مانیل نیز به مناسبت‌هایی نسبت به اطعام روزه‌داران در مساجد بزرگ مانیل اقدام می‌کنند. البته ارائه خدمات اجتماعی به نیازمندان برای مسلمانان این کشور ارزش بسیاری دارد؛ کمک افراد غنی به فقراء و مستضعفان و توزیع صدقات در ماه مبارک رمضان در نیمه‌های شب از جمله آداب آنان است. ائمه مساجد در جمع‌آوری زکات فطریه به آنها کمک کرده و با شناختن افراد مستحق به آنها اعطا می‌کنند.

سنت سحرخوانی کودکان در ماه رمضان

وی تصریح کرد: کودکان در این ماه نیز غذاهای خاص خود را پس از افطار می‌خورند. پیش از سحر کودکان لباس‌هایی با رنگ‌ها و تزیینات خاص می‌پوشند، سپس فانوس و یا چیزی شبیه آن در دست می‌گیرند و شروع به سحرخوانی می‌کنند؛ از مکانی به مکان دیگر رفته و مسلمانان را برای خوردن سحری در ماه مبارک رمضان بیدار می‌کنند. این کودکان آوازهای محلی می‌خوانند و با هر فرقه و مذهبی که هستند به مساجد نزدیک می‌شوند و از نمازگزاران با سرودها و آوازهای خود استقبال می‌کنند.

سفره‌های افطار مسلمانان فیلیپین

سرپرست فرهنگی ایران در فیلیپین در خصوص سفره‌های افطار مسلمانان این کشور اظهار کرد: خوراکی‌های خاصی اعم از نان شیرینی‌های کوچک، شیرینی‌هایی پخته شده از نارگیل و شکر، بعضاً شربت‌هایی از انواع و اقسام میوه‌جات محلی مانند: نارگیل آماده شده و آناناس، قبل از شام برای بازکردن روزه‌های خود میل می‌کنند که این شربت‌ها خاصیت بالایی در تقویت بنیه بدن دارد.

وی با اشاره به دیگر خوراکی‌های مخصوص این ماه گفت: مرغ و ماهی کباب شده که با شیر و پودر نارگیل و ادویه جات و فلفل مخلوط شده و نیز غذای دیگری که با مرغ یا گوشت درست می‌کنند و متشکل از گوشت یا مرغ تفت داده شده، سویا ساس، آب و سبزیجات است به نام «اودونگ مرغ» و «اودونگ گوشت» معروف است به‌عنوان شام و یا سحری می‌خورند.

اهمیت شب‌های قدر

نماینده فرهنگی ایران در فیلیپین به اهمیت شب‌های قدر در این کشور اشاره کرد و گفت: موضوع و اهمیت شب قدر، همان طور که در ادبیات فکری، عقیدتی و روایی شیعه جایگاه ویژه و بالایی دارد، در بین سایر فرق مسلمین نیز شأن و جایگاه خاص خود را دارد. تأکید مسلمانان فیلیپین بر احتمال بودن شب قدر بیشتر شب بیست و سوم و در مواردی شب بیست و هفتم ماه مبارک رمضان است؛ در این ایام برخی از روزه‌داران معتقد در روزهای نوزده لغایت بیست و پنجم ماه مبارک رمضان در مساجد می‌مانند و در همان‌جا می‌خوابند و نسبت به اعمال مرسوم ماه مبارک رمضان و قرآن خوانی اقدام می‌کنند.

فرصتی برای تازه‌مسلمانان

وی اظهار کرد: آنچه اهمیت دارد این است که ماه رمضان فرصتی برای تازه مسلمانان را فراهم می‌کند تا آنها در ایمان خود ثابت شوند. از این رو میلیون‌ها مسلمان در فیلیپین به شنیدن سخنرانی‌های دینی توجه می‌کنند و از ابتدای ماه رمضان این ایام فرصتی برای اسلام آوردن آنها به شمار می‌رود.

کم‌رنگ بودن جایگاه روز قدس

موسوی درباره جایگاه روز قدس در این کشور اظهار کرد: روز قدس در میان مسلمانان فیلیپین مطرح نیست، گرچه در سال‌های آغازین اعلام روز جهانی قدس از سوی امام راحل(ره) در میان برخی از اقشار مسلمانان به‌ویژه قشر جوان در حال شکل‌گیری بود، اما افول کرد. در حال حاضر تنها تعدادی از پیروان اهل‌ بیت(ع) در فیلیپین که اقلیت هستند به تأسی از برادران خویش در ایران، روز قدس را با برگزاری نشست‌ها و سمینارها در مراکز خاصی زنده نگه می‌دارند. همه ساله راهپیمایی‌های محدودی نیز با شعار آزادی فلسطین در شهر اسلامی «مراوی»، تنها شهر اسلامی فیلیپین در روز قدس برگزار می‌شود.

وی، ارسال پیامک‌های تبریک ماه رمضان به یکدیگر را از دیگر سنت‌های ماه رمضان در فیلیپین برشمرد.