صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۳۰۵۸۳
تاریخ انتشار : ۲۵ تير ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۳

گروه حوزه‌های علمیه: معاون شهرستان‌های حوزه‌های علمیه خواهران گفت: طرح آمایش سرزمینی مدارس علمیه خواهران در مقطع سطح سه و چهار (کارشناسی ارشد و دکتری) در دست تهیه و تدوین قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) حجت‌الاسلام رسول ابراهیمیان اظهار کرد: با توجه به روند رو به رشد راه‌اندازی و تاسیس واحدهای علمی تربیتی حوزوی خواهران در مناطق مختلف کشور، طرح آمایش سرزمینی مدارس علمیه خواهران سطح سه و چهار تهیه می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در این طرح که با هدف تعیین تعداد واحدهای علمی تربیتی مورد نیاز هر شهر و منطقه تهیه می‌شود، شاخص‌هایی از قبیل میزان فارغ‌التحصیلان مقطع سطح دو و سه حوزه‌های علمیه خواهران، استقبال داوطلبان، دسترسی جغرافیایی به واحد حوزوی و فاصله جغرافیایی با سایر واحدهای حوزوی، مدنظر قرار دارد.

معاون شهرستان‌های حوزه‌های علمیه خواهران با اشاره به اینکه طرح آمایش سرزمینی حوزه‌های علمیه خواهران در مقطع سطح دو (کارشناسی) پیش از این تهیه و در شورای گسترش حوزه‌های علمیه وقت تصویب شده است، اضافه کرد: این طرح در سال 87 به تصویب رسید و در آن شاخص‌هایی شامل محرومیت فرهنگی، استقبال داوطلبان، دسترسی جغرافیایی به واحد حوزوی و فاصله جغرافیایی با سایر واحدهای حوزوی، برای صدور مجوز تاسیس مدارس علمیه خواهران در مقطع سطح دو در نظر گرفته شده است.

وی عنوان کرد: بر اساس آمار جمعیت کشور در آن سال، تعداد مطلوب واحدهای حوزوی خواهران در سطح دو، 544 واحد در نظر گرفته شد، اما اکنون به دلیل تغییر در شرایط جمعیتی این تعداد نیز تغییر می‌کند که رقم جدید در کشور و در استان‌های مختلف در حال استخراج است.

ابراهیمیان یادآور شد: در این طرح پیش‌بینی شده است هر شهرستان با حداقل 50 هزار نفر جمعیت دارای یک مدرسه علمیه خواهران باشد و در شهرهای پرجمعیت مانند تهران در صورت نسبت به تقاضای تحصیل به ظرفیت موجود تحصیل، رقم قابل ملاحظه‌ای باشد، مجوزهای جدید برای تاسیس مدارس علمیه خواهران صادر شود.

وی دستاورد تهیه طرح توسعه متوازن (آمایش) واحدهای حوزوی را در دسترس بودن حوزه‌های علمیه خواهران برای همه، منطقی بودن پراکندگی واحدهای حوزوی در کشور و پاسخگویی منطقی به متقاضیان تاسیس و در نتیجه جلوگیری از نابرابری در پاسخ به تقاضاهای تاسیس دانست.

معاون شهرستان‌های حوزه‌های علمیه خواهران گفت: در نیم‌سال دوم تحصیلی 92-93، 437 واحد علمی تربیتی حوزوی سطح دو و سه خواهران در کشور دارای مجوز و فعال بوده‌اند و از سال تحصیلی آینده 5 واحد علمی تربیتی حوزوی خواهران سطح چهار فعالیت خود را آغاز خواهند کرد.