به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) شعبه اروپا، مراسم ویژه لیالی قدر و عزاداری شهادت مولای متقیان علی(ع) در شبهای نوزدهم و بیست و یکم، با حضور عده کثیری از مسلمانان و مؤمنان خداجو و محبین اهل بیت(ع) از ملیتهای مختلف در مرکز اسلامی هامبورگ برگزار شد.
مراسم احیای شبهای قدر با تلاوت یک جزء قرآن کریم دو ساعت قبل از اذان مغرب شروع شده و پس از آن فرازهایی از دعای جوشن کبیر توسط مصطفی سماواتی، مداح اهل بیت(ع) قرائت شد.
در ادامه حجتالاسلام والمسلمین عظیمیفر به ایراد سخنرانی پرداخت و پس از اقامه نماز مغرب و عشاء ضیافت افطار برگزار شد؛ سپس رئیس مرکز اسلامی هامبورگ طی سخنانی به اهمیت شبهای قدر پرداخت.
در این مراسم آیتالله رمضانی، با تأکید بر اهمیت شب قدر به عنوان شب مقدرات انسان، مباحثی را در خصوص استفاده ویژه از فیوضات این شبها و نیز استغفار و طلب آمرزش از خداوند و امیدوار بودن به رحمت الهی بیان کرد و افزود: در این شبها باید بکوشیم خود را درست به خدای متعال عرضه کنیم و باید بگوییم که ما بنده تو هستیم و این در حالی است که تو کریم مطلق هستی و حتی نسبت به کسانیکه به یاد تو نیستند، عنایت داری.
وی اظهار کرد: اعمال شبهای قدر برای فراهم ساختن زمینهای است که خدای متعال ما را قبول کند. ما در این شبها، اولیاء الهی را واسطه قرار می دهیم و با خلوص نیت و با امید به رحمت الهی دست به دعا بر میداریم تا عنایت الهی شامل حال ما شود. البته بسیار واضح و روشن است که هر کسی به اندازه ظرفیت خودش از برکات این شبها بهرهمند میشود. اگرچه از جمله برکات این شبهای نورانی، آن است که انسان ضمن اینکه ظرفیت خود را از این ضیافت الهی پر میکند، چه بسا میتواند ظرفیت خود را نیز گسترش دهد و در مسیر بندگی حضرت حق قدمهای بیشتری را بردارد.
آیتالله رمضانی گفت: در روایتی از پیامبر اکرم(ص) نقل شده است که آن حضرت در بالای منبر سوگند یاد کرده و فرمودند: «وَ الَّذِی لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ مَا أُعْطِیَ مُؤْمِنٌ قَطُّ خَیْرَ الدُّنْیَا وَالْآخِرَةِ إِلَّا بِحُسْنِ ظَنِّهِ بِاللَّهِ وَرَجَائِهِ لَهُ وَحُسْنِ خُلُقِهِ وَالْکَفِّ عَنِ اغْتِیَابِ الْمُؤْمِنِینَ» قسم به کسی که جز او خدایی نیست خیر دنیا و آخرت به مؤمنی عطا نشد مگر به واسطه حسن ظن نسبت به خدا، امیدوار بودن به رحمت او، خوش اخلاقی و اجتناب از غیبت مؤمنین.
رئیس مرکز اسلامی هامبورگ افزود: اگر انسان نسبت به خداوند خوش گمان باشد، خداوند مهربان هم با همان خوش گمانی با او رفتار میکند. انسان باید امید به لطف و رحمت خدا داشته باشد حتی اگر کسی گناهان جن و انس را هم داشته باشد، باز هم باید به فضل خدا و بخشایش او امید داشته باشد و نسبت به مردم هم باید خوش اخلاق باشد.
وی در ادامه با اشاره به احادیث ائمه(ع) در خصوص توبه گفت: اگر انسان از اعماق وجود توبه کند و واقعاً برگردد و قصد جبران ما فات را داشته باشد، توبهاش مقبول درگاه الهی قرار میگیرد. رسول خدا(ص) در عبارت دیگری میفرمایند: همان طور که مؤمن به خدا خوش گمان است، خدا نیز نسبت به او عنایت دارد. امام رضا(ع) نیز میفرمایند: «أحْسِنِ الظَّنَّ بِاللَّهِ فَإِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَجَلَّ یَقُول: أَنَا عِندَ ظَنِّ عَبدِی بِی إِن خَیراً فَخَیراً وَ إِن شَرّاً فَشَرّاً؛ گمانت را به خدا نیکو گردان، چراکه خداوند میفرماید: من نزد گمان بندهام هستم. اگر او به من خوش بین باشد، من با او به خوبی معامله میکنم و بالعکس اگر نسبت به من بدبین باشد، من هم مطابق همان نیت با او معامله میکنم.
در ادامه برنامه، مراسم قرآن به سرنهادن، توسط امام مرکز اسلامی هامبورگ برگزار شد که طی آن مؤمنان خداجو در فضایی معنوی با ندای آسمانی «بک یا الله» و واسطه قرار دادن چهارده معصوم علیهم السلام به توبه و استغفار و راز و نیاز با معبود خویش پرداختند.
بخش سوم برنامههای شبهای قدر از ساعت 30 دقیقه بامداد با خواندن نماز قضاء به صورت جماعت شروع شد و با دعا و مناجات ادامه پیدا کرد و پس از صرف غذای سحری، نمازجماعت صبح اقامه شد.
یادآور میشود، با توجه به اینکه روزهای ماه رمضان در هامبورگ بسیار بلند بوده و مدت زمان روزه مؤمنین تا 21 ساعت هم به طول میانجامد، ولی حضور مستمر مردم در همه روزهای ماه مبارک بسیار قابل توجه است؛ خصوصاً در شبهای قدر مرکز اسلامی هامبورگ با حضور پر شور جوانان از ملیتهای مختلف مواجه بود که شاید تاکنون بیسابقه باشد و این مسئله نشان میدهد که نیاز معنوی با وجود همه مظاهر دنیوی در دنیای امروز، روز بهروز در حال افزایش است.