صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۳۱۲۵۶
تاریخ انتشار : ۲۹ تير ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۰

گروه ادب: همزمان با برپایی بیست و دومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم، بخشی به قصه‌گویی قرآنی اختصاص پیدا کرده است که قصه‌گوی آن، داستان‌های قرآن رادر زمانی متناسب با وقت مخاطبان برای آنان بازگو می‌کند.

سیدعلی محمودی، دبیر آموزش و پرورش که در نمایشگاه قرآن به قصه‌گویی قرآنی می‌پردازد، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، عنوان کرد: در غرفه‌ای از نمایشگاه قرآن به بیان مفاهیم قرآنی با استفاده از قصص قرآن می‌پردازم؛ در این راستا تلاش می‌کنم تا قصه‌های قرآنی را از یک خط تا چند صفحه، در زمانی متناسب با وقت مخاطبان برای آنان بازگو کنم.
محمودی با اشاره به اینکه برای مثال قصه حضرت یوسف(ع) یا حضرت موسی(ع) را به چند بخش تقسیم کرده است، گفت: همه این قصه‌ها را بر روی کاغذهایی نوشته و در جعبه‌ای قرار داده‌ام و مخاطبان پس از قرعه‌کشی از میان کاغذها، قصه‌ای را انتخاب می‌کنند که من برایشان آن را تعریف می‌کنم.
این قصه‌گو با بیان اینکه تنها کودکان و نوجوانان مخاطبان قصه‌های وی نیستند، ادامه داد: قصه‌هایی همچون «زندان و حضرت یوسف(ع)»، «به پیامبری رسیدن حضرت موسی(ع)»، «صاحبان باغ و فقرا» از جمله داستانی‌هایی هستند که درون جعبه این قصه‌گو جای دارند.
وی همچنین از بیان نکات و مفاهیم قرآنی برای مخاطبان یاد کرد و افزود: اگر مخاطب بخواهد که برای مثال از 5 دقیقه بیشتر برایش قصه بگویم و قصه در کمتر از این زمان به پایان برسد، هر آنچه نکته قرآنی در این قصه است، برایش بیان می‌کنم.
محمودی با بیان اینکه مخاطبان اغلب وقت چندانی برای شنیدن قصه ندارند و برای بازدید از نمایشگاه به این مکان می‌آیند، ادامه داد: بر این اساس تلاش می‌کنم تا قصه‌ها را در زمان کوتاه 30 ثانیه نیز برای مخاطبان بیان کنم.
محمودی که رتبه نخست قصه‌گویی در تهران را کسب کرده است، اظهار کرد: قصه‌ها را به صورت نمایشنامه اجرا می‌کردم و این فعالیت را از 9 سالگی آغاز کردم که تاکنون ادامه دارد.
وی که در مقطع ششم ابتدایی تدریس می‌کند، افزود: در کودکی، کودکان را در جلوی مسجد جمع می‌کردم و برایشان قصه می‌گفتم. توانایی این را دارم که با تعداد کلمات مورد نظر مخاطب بتوانم قصه‌ای را در هر چند سطر که وی بخواهد، بسازم و بیان کنم تا مفهوم خاصی را القا کند.
محمودی درباره بیان قصه‌های قرآنی گفت: برای اینکه بتوانم قصه قرآنی بگویم، قرآن و تفسیر قرآن را مطالعه می‌کردم. گاه قصه‌هایی هستند که در قرآن تنها یک خط از آنها بیان شده است و توضیح بیشتری از آن نیامده. ولی در تفسیر قرآن تمام داستان بیان شده است که «عزت برای خدا» و «کهنه خرماها» از جمله این قصه‌ها به شمار می‌آیند.