صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۳۱۵۲۶
تاریخ انتشار : ۳۰ تير ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۸
حجت‌الاسلام قاسمی:

گروه جامعه: برخی نماز و روزه و حج را ادا می‌کنند اما از پرداخت خمس سر باز می زنند، این امر از ایمان سطحی نشئت می‌گیرد که جایی که پای منافع شخصی و لذات دنیوی به میان می‌آید تاب مقاومت ندارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسن قاسمی، کارشناس احکام در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به تبیین علل بی‌توجهی برخی افراد و به ویژه جوانان به جزئیات احکام دینی با وجود مقید بودن به ادای تکالیف دینی پرداخت.

وی سخنان خود را با ذکر مثالی آغاز کرد و گفت: امروزه شاهد هستیم بسیاری از افراد خود را مقید به اقامه نماز می‌دانند ولی حکم باطل بودن وضو در صورت وجود مانع در رسیدن آب به پوست را قبول ندارند و نوعا با لاک ناخن اقدام به خواندن نماز می‌کنند. موارد مشابه دیگری نیز از این دست وجود دارد که همگی ریشه در باورهای اعتقادی دارد.

وقتی لذت‌ها مانعی در برابر قبول احکام می‌شود

وی ضعف در باورهای اعتقادی را سبب ایجاد شک و شبهه دانست و گفت: فردی که از ایمان و اعتقاد قلبی عمیقی برخوردار نباشد نمی‌تواند از لذت‌های دنیوی بگذرد، هر چند به مرحله‌ای از ایمان رسیده است که خود را موظف به خواندن نماز می‌داند، اما سست بودن پایه‌های اعتقادی، وی را از تبعیت بی چون و چرا باز می‌دارد.

این کارشناس احکام در مرحله اول عدم درک صحیح از خداشناسی و سپس نوبت و امامت را در پیمودن این مسیر غلط مهم ارزیابی و عنوان کرد: فردی که امام معصوم(ع) و پیامبر(ص) را به درستی بشناسد سخن وی در روایات و احادیث برای وی یک حجت و الگوی راه است.

حجت‌الاسلام قاسمی ادامه داد: نادیده گرفتن امور جزئی در احکام و پایبندی صرف به کلیات دین از نوعی کج فهمی در شناخت دین حاصل می‌شود. شناختی سطحی که هنوز نتوانسته است احکام دین را بر لذات دنیوی ترجیح دهد.

وی با اشاره به آیات قرآن کریم که می‌فرماید: «أَفَتُؤْمِنُونَ بِبَعْضِ الْکِتَابِ وَتَکْفُرُونَ بِبَعْضٍ...؛ شما به بعضی از آیات ایمان می‌آورید و به بعضی دیگر کافر می‌شوید» اظهار کرد: برخی نماز و روزه و حج را ادا می‌کنند اما از پرداخت خمس سر باز می زنند، این امر از ایمان سطحی نشئت می‌گیرد که جایی که پای منافع شخصی و لذات دنیوی به میان می‌آید تاب مقاومت ندارد.

دوران کودکی را دریابیم

وی رفع این نقیصه را نیازمند مطالعات و پژوهش‌های جدی در زمینه خداشناسی و دین شناسی دانست وادامه داد: اگر خواهان جوانانی دین‌دار هستیم باید مبدأ هدف خود را دوران کودکی فرزندانمان لحاظ کنیم. مشکل امروز والدین رها کردن فرزندان در سنین کودکی‌ از لحاظ تربیتی و عدم توجه به ساختارهای تشکیل شخصیت وی است.

حجت‌الاسلام قاسمی از دیگر راهکارهایی که می‌تواند در آموزش و شناساندن احکام دین و ضرورت اجرای تمامی اجزای آن به جوانان مؤثر باشد را ارتباط دوستانه روحانیون با نسل جدید دانست و گفت: جذابیت رفتار روحانی خودساخته می‌تواند عاملی برای انتقال مفاهیم دینی شود. نمونه چنین علمایی که در تاریخ توانسته بودند جوانان را با عملکرد و سخنان شیوای خود به سمت دین جذب کنند کم نیستند.

مساجد را به محل تجمع جوانان تبدیل کنیم

وی ادامه داد: محیط‌های دینی همچون مساجد، هیئت‌ها و حسینیه‌ها باید از جذابیت منطقی و اصولی برخوردار باشند تا به جایگاهی برای اجماع جوانان تیدیل شود. در حال حاضر جامعه روحانیت جوان نیستند و همین عامل سبب می‌شود ارتباط کمتری بین این قشر با جوانان ایجاد شود.