صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۳۵۱۲۲
تاریخ انتشار : ۱۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۵:۵۳
سعید سهراب‌پور:

گروه دانشگاه: قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به دستاوردهای علمی ایران، مقایسه کشور با پیشرفت مالزی یا کره‌جنوبی را اشتباه دانست زیرا ایران چندین دهه است که از سوی دشمنان تحریم بوده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، سعید سهراب‌پور، قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان، در مراسم افتتاحیه هشتمین گردهمایی  دانشجویان ایرانی خارج از کشور که صبح امروز، شنبه، یازدهم مردادماه برگزار شد درباره تشکیل انجمن اسلامی دانشجویان در خارج سخنرانی کرد و به بیان خاطرات خود درباره شهید چمران پرداخت.
وی اظهار کرد: بعد از اینکه من از طریق دانشگاه تهران به دانشگاه بارکلی در آمریکا بورسیه شدم با شهید چمران آشنا شدم. ایشان از من 10 سال بزرگ‌تر بودند و به نوعی به امور دانشجویان ایرانی مسلمان در آن منطقه رسیدگی می‌کردند.
رئیس سابق دانشگاه شریف ادامه داد: از آنجا که در میان این جمع تنها من و شهید چمران متاهل بودیم، جلسات انجمن در خانه ما برگزار می‌شد. شهید چمران به هرکسی ماموریت می‌داد تا چند هفته بر روی یک موضوع اسلامی تحقیق کند و سپس حاصل آن تحقیقات را در جلسه بیان کند. در نهایت خود شهید چمران نیز به جمع‌بندی موضوع می‌پرداخت.
وی تصریح کرد: حاصل این جلسات مطالب جالبی شد که در آن زمان که دسترسی به منابع اسلامی کم بود، در نوع خود باعث تدوین مطالب آموزنده‌ای شد. به عنوان مثال شهید چمران به همسر من ماموریت دادند تا تحقیقی درباره حقوق زن در اسلام داشته باشند و با بررسی دیدگاه‌های تاریخی در قبل اسلام و روم باستان، جزوه آموزنده‌ای تدوین شد که هنوز در بنیاد شهید چمران موجود است.
سهراب‌پور بیان کرد: دانشمندان در طول مدت بعداز پیروزی انقلاب اسلامی با تمام توان تلاش کردند تا نیازهای کشور را مرتفع سازند و حقیقتا در این زمینه از هیچ تلاشی کوتاهی نکردند.
وی اضافه کرد: شهید شهریاری مسائل بسیار پیچیده غنی‌سازی 20 درصدی اورنیوم را آموزش داد و بعد از آن این مسئله در کشور بومی‌سازی شد. مقایسه کشور ایران با مالزی یا کره جنوبی کاری اشتباه است زیرا ما 20 سال است که در تحریم به سر می‌بریم.
این استاد دانشگاه توضیح داد: مسئله تحریم مربوط به چند سال اخیر نیست بلکه چند دهه است که ما در تحریم بودیم و مواد اولیه مانند باز و اسید و دستگاه تهویه هوا را به ما نمی‌فروختند در حالیکه جدیدترین امکانات در اختیار صنایع مالزی و کره‌جنوبی و ... بود.
وی در پایان یادآور شد: به برکت تلاش‌های دانشمندان ایرانی مانند شهید شهریاری، موفق شدیم صفحات راکتور تهران را بسازیم که جان 800 هزار نفر هم‌وطن بیمار را نجات دهیم و توانستیم رادیو داروها را ایجاد کنیم.