صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۳۵۵۹۱
تاریخ انتشار : ۱۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۵

گروه اجتماعی: کارشناس امور حوزوی گفت: در ارائه مفاهیم دینی و آموزش‌های قرآنی به کودکان باید نیاز و سطح درک و پذیرش آنها از سوی والدین و مربیان آموزشی مورد توجه جدی قرار گیرد.

حجت‌الاسلام کریم دوان، کارشناس امور حوزوی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، در تشریح اهمیت توجه به اصول تربیتی در ارائه مفاهیم دینی به کودکان، اظهار کرد: دوران کودکی مهم‌ترین مرحله در زندگی یک فرد برای آموزش و همچنین پذیرش موضوعات است.

وی با بیان اینکه در ارائه مفاهیم دینی و آموزش‌های قرآنی به کودکان باید نیاز و سطح درک و پذیرش آن‌ها از سوی والدین و مربیان آموزشی مورد توجه جدی قرار گیرد، گفت: تربیت اصولی و مبتنی بر نیاز و ادراک کودک می‌تواند زمینه‌ساز تبیین و تعمیق هر چه بهتر باورها و ارزش‌های دینی در کودکان باشد.

وی با اشاره به وظیفه خطیر والدین در تربیت دینی کودک، اضافه کرد: هویت و شخصیت هر فردی در تعامل با خانواده و محیط آموزشی شکل می‌یابد از همین رو شخصیت افراد می‌تواند گویای تربیت خانوادگی او باشد.

حجت‌الاسلام دوان اظهار کرد: کودکان در برخورد با مسائل از رفتارهای اطرافیان به‌ویژه والدین و مربیان آموزشی الگوبرداری می‌کنند در همین راستا توجه به نحوه برخورد با کودک در ارتباط با مسائل دینی می‌تواند پیش‌زمینه‌ای مناسب برای درک و تعمیق معارف دینی در کودکان ایجاد کند.

این کارشناس حوزوی در امور تربیتی، تحقق عینی معارف دینی در خانواده را یکی از پیش‌شرط‌ها و مؤلفه‌های اجرایی برای تحکیم مبانی دینی در کودکان عنوان کرد و افزود: بهره‌گیری از روایات مذهبی و قصص قرآنی متناسب با درک و روحیات کودک در بیان مفاهیم و مضامین قرآنی مؤثر است.

حجت‌الاسلام دوان جذاب کردن جشن‌ها و برنامه‌های قرآنی، استفاده از ابزارهای تشویقی و توجه به علاقه‌ها و نیازهای کودکان در برنامه‌های قرآنی را از راهکارهای عملی برای توسعه فرهنگ دینی ‌بین کودکان عنوان کرد که می‌تواند نسل امروز را ‌برابر بسیاری از هجمه‌های فرهنگی حفظ کند.