حجتالاسلام محمدجعفر محمدزاده، مدرس علوم حوزوی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، اظهار کرد: با نگاهی اجمالی به فعالیت حوزههای علمیه از ابتدا تا امروز میتوان به هویت تولیدی و ترویجی این نهاد علمی و اسلامی در جهان اسلام پی برد.
وی افزود: حوزههای علمیه در عصر حاضر با بهرهگیری از اساتید مجرب دینی و تکنولوژی مدرن به یکی از قطبهای مهم تبلیغ و اشاعه فرهنگ اسلامی تبدیل شده است.
این مدرس حوزوی، تربیت نخبه دینی را از رسالتهای اصلی حوزههای علمیه معرفی و اظهار کرد: وجود اساتید دینی که به مسائل دینی اشراف و احاطه کامل داشته باشد یکی از نیازهای ضروری و انکارناپذیر برای ترویج جهانی ارزشهای اسلامی بهشمار میرود و حوزههای علمیه بهعنوان یکی از ارکان مهم تربیتی در جامعه اسلامی باید به وظیفه مهم خود در تربیت افراد نخبه دینی آگاهی کامل داشته باشند.
وی ادامه داد: با توجه به ماهیت دینی حوزههای علمیه ورود دانش مدرن به این عرصه نیازمند استفاده از یکسری ابزارهای ماهوی و شکلی است.
حجتالاسلام محمدزاده الکترونیکی شدن حوزههای علمیه و ارائه مباحث دینی در فضای مجازی را از ابزارهای شکلی دانست که میتوانند بهعنوان بازوی سوم حوزههای علمیه در تربیت افراد دینی و اشاعه فرهنگ اسلامی در جامعه مؤثر باشد.
وی نظم، تقوا، تعامل فکری میان اساتید حوزه و دانشگاه و همچنین وحدت میان این دو نهاد مهم تربیتی را از ابزارهای ماهوی برای ورود دانش مدرن به عرصههای دینی معرفی کرد.
این مدرس حوزوی در ادامه اظهار کرد: تبلیغات بهعنوان یکی از ارکان اصلی فراگیری امری در جهان معاصر محسوب میشود و حوزههای علمیه نیز باید از این دستاورد مهم بشری در جهت ارتقای سطح کیفی و کمی حوزههای علمیه بهره ببرد.
حجتالاسلام محمدزاده در پایان بهرهگیری از شیوههای نوین تحصیلی در حوزههای علمیه و استفاده از توان علمی و تجربی علما در عرصههای مختلف دینی، فرهنگی و اجتماعی را از دیگر راهکارهای عملی برای بازتاب خروجی حوزههای علمیه عنوان کرد.