صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۳۸۳۳۲
تاریخ انتشار : ۲۰ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۲
محمدزاده:

گروه فعالیت‌های قرآنی: مدیر رادیو قرآن با تأکید بر پی‌گیری مطالبات قرآنی مقام معظم رهبری اظهار کرد: مطالبه اخیر ایشان، اخلاق حرفه‌ای فعالان قرآنی بود که شاخصه‌های آن می‌تواند توسط رسانه‌ها احصاء و تبیین شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست صمیمانه محمدحسین محمدزاده، مدیر شبکه رادیویی قرآن با اصحاب رسانه به مناسبت روز خبرنگار، امروز، 20 مردادماه در سالن جلسات این شبکه رادیویی برگزار شد که آغازگر این نشست تلاوت آیاتی از سوره مبارکه کهف توسط احمد ابوالقاسمی، قاری بین‌المللی قرآن بود.
محمدحسین محمدزاده، مدیر رادیو قرآن در ابتدای این نشست با اشاره به مطالبات مقام معظم رهبری در دیدار با جامعه قرآنی که در نخستین روز ماه مبارک سال جاری انجام شد، گفت: رهبر معظم انقلاب در این دیدار به نکات مهم و کلیدی اشاره کردند که هر کدام از این نکات می‌تواند به صورت مجزا از سوی رسانه‌ها و خبرنگاران قرآنی پی‌گیری شود.
وی با بیان اینکه محور توسعه همه فعالیت‌های قرآنی، بیانات مقام معظم رهبری است، گفت: رهبر معظم انقلاب در دیدار جامعه قرآنی عنوان کردند؛ «کاری که قرآنی‌ها امروز در کشور ما می‌کنند یک کار راهبردی و مهم است» براساس این فرمایش مقام معظم رهبری، باید خبرنگاران و اصحاب رسانه از این کلمه راهبردی که از سوی مقام معظم رهبری عنوان شده در کارهای خبری خود استفاده کنند و بتوانند مسائل راهبردی کشور را بیابند.
مدیر رادیو قرآن با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب در بیانات خود بر دو محور اساسی تأکید داشتند، گفت: یکی از دغدغه‌های ایشان نسبت به مسئله آموزش عمومی قرآن بود و دغدغه دیگر ایشان در رابطه با کسانی بود که به صورت تخصصی فعالیت قرآنی دارند و این افراد علاوه بر فعالیت تخصصی خود باید به تزکیه نفس بپردازند.
وی یادآور شد: در حوزه دغدغه ایشان درباره فعالان قرآنی که رهبر معظم انقلاب داشتند باید شاخص‌ها و خصوصیات جامعه قرآنی بررسی شود تا بتوانیم جامعه‌ای به تمام معنا قرآنی داشته باشیم.


وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری طی سال‌های اخیر نسبت به استفاده از آیات قرآن در کلام و استنادات قرآنی در صحبت‌ها تأکید بسیاری داشته‌اند، اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب همواره در سخنرانی‌های خود استنادات قرآنی دارند و به نظر می‌رسد ایشان تاکنون هیچ سخنرانی نداشته‌اند که در آن از استنادات قرآنی استفاده نکرده باشند تا جایی که حتی گاهی اوقات در یک سخنرانی، بیش از پنج استناد قرآنی به کار برده‌اند.

لزوم بهره‌گیری از استنادات قرآنی در کلام روزمره

وی ادامه داد: در بسیاری از کشورهای عربی نیز مسلمانان همواره در کلام خود به آیات قرآن استناد می‌کنند پس شایسته است که مردم کشور ما نیز در کلام خود از آیات قرآن بهره گرفته و با استناد به آیات قرآنی صحبت کنند که البته برای تحقق این مطالبه نیاز به آموزش عمومی قرآن و همچنین فرهنگ‌سازی در این عرصه داریم.
محمدزاده با بیان اینکه رسانه‌ها باید همواره پی‌گیر مطالبات رهبر معظم انقلاب در حوزه قرآن باشند، گفت: با توجه به اینکه تأثیرگذاری رسانه‌ها بر کسی پوشیده نیست، رسانه‌ها باید برای تحقق منویات مقام معظم رهبری و تبیین مطالبات ایشان، گام‌های اساسی بردارند و از جمله به جمله فرمایشات ایشان برای پیشبرد فعالیت‌های قرآنی بهره بگیرند.
وی درباره مطالبه رهبر معظم انقلاب درباره آموزش عمومی قرآن، گفت: اولین اقدام برای محقق شدن این مطالبه این است که ابتدا به یک آمار دقیق درباره تعداد فراگیران قرآن کریم برسیم و بعد از اینکه به این آمار رسیدیم، بررسی کنیم که آیا ساختارهای لازم برای آموزش قرآن کریم به این فراگیران در دستگاه‌ها و نهادهای مختلف و به طور کلی در جامعه وجود دارد؟

57 میلیون نفر آماده فراگیری قرآن هستند

مدیر رادیو قرآن عنوان کرد: به نظر بنده هم‌اکنون 57 میلیون نفر در کشور آماده فراگیری قرآن کریم هستند که از این تعداد، 14 میلیون نفر دانش‌آموزان و فرهنگیان، سه میلیون نفر جامعه دانشگاهی و 40 میلیون نفر سایر اقشار جامعه هستند که با توجه به تعداد بالای سایر اقشار جامعه، شایسته است جامعه قرآنی و اصحاب رسانه این قشر را شناسایی و برای آموزش قرآن به آنها راهکارهای عملی به جامعه معرفی کنند.
وی اظهار کرد: پس از اینکه آمار فراگیران قرآن کریم در کشور مشخص شد باید به فراهم آوردن زیرساخت‌های لازم برای آموزش همگانی قرآن کریم بپردازیم که البته رسیدن به این هدف نیازمند وجود واحد آموزش قرآن در تمامی دستگاه‌ها و نهادها است و تا زمانی که یک دستگاه و نهادی، واحد آموزش قرآن کریم نداشته باشد، چگونه می‌تواند در این امر گام برداشته و به آموزش قرآن بپردازد.
وی در این بخش از سخنان خود عنوان کرد: نکته دیگری که رسانه‌ها و خبرنگاران قرآنی باید به آن بپردازند معرفی مشاغل قرآنی و ایجاد انگیزه بین اقشار مختلف جامعه برای انجام فعالیت‌های قرآنی است؛ یکی از دلایلی که اقبال عمومی نسبت به یادگیری قرآن در جامعه کم است این است که مردم انگیزه لازم برای فعالیت‌های قرآنی ندارند و تصور می‌کنند اگر در این عرصه فعالیت داشته باشند، نمی‌توانند شغل مناسبی داشته باشند.


بیش از هزار شغل قرآنی در کشور وجود دارد

محمدزاده ادامه داد: در حال حاضر بیش از هزار شغل قرآنی در کشور داریم که هنوز این مشاغل برای اقشار مختلف جامعه معرفی نشده است و رسانه‌ها باید در این زمینه تلاش بیشتری داشته باشند تا با معرفی مشاغل قرآنی، ایجاد انگیزه بیشتری برای فعالیت‌های قرآنی داشته باشند.
مدیر رادیو قرآن افزود: نکته دیگری که باید از سوی رسانه‌های قرآنی و خبرنگاران این حوزه مورد توجه قرار گیرد اخلاق حرفه‌ای قاریان، حافظان و فعالان قرآنی است که البته لازم است رسانه‌ها، شاخصه‌های اخلاق حرفه‌ای قاریان و حافظان قرآن را تبیین کرده و این شاخصه‌ها را اعلام کنند. در این زمینه می‌توانند نظر قاریان، حافظان و اساتید قرآنی را نیز جویا شوند تا در نهایت به یک نتیجه مشخص برسند تا این شاخص‌ها در جامعه نهادینه شود.
در پایان این نشست صمیمانه، مدیر رادیو قرآن از فعالان رسانه‌ای که در سال‌های اخیر در جهت انتشار اخبار قرآنی تلاش کرده‌اند با اهدای لوح تقدیر، تجلیل کرد.