به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، حجتالاسلام حمید محمدی، قائم مقام رئیس و دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی عصر روز یکشنبه، 27 مرداد در مراسم افتتاحیه سیودومین دوره مسابقات قرآن و عترت دانشآموزان دختر سراسر کشور در ارومیه اظهار کرد: قرآن شفای همه دردهای روحانی یعنی رذالتهاست و در عین حال شفای بسیاری از دردهای جسمانی است و رسالت شفای قرآن برای تخلیه وجود از ناپاکیهای دانشی، ارزشی، بینشی و حتی عقلانی بوده و رسالت رحمت قرآن مزین کردن وجود به فضیلتها و برتریهای روحانی و جسمانی است.
وی ادامه داد: تنزیل 23 ساله قرآن برای فرهنگسازی در حوزه شفا و رحمت است اما شرط بهرهمندی از این دو رسالت بزرگ ایمان است، قرآن شفا و رحمت است برای مؤمنان، اما در حوزه ظلم همین قرآن و شفابخش مطلق در حوزه کسانی که ندانستند با قرآن چگونه برخورد کنند جز خسارت هیچ ثمرهای ندارد.
لزوم درک و فهم نسبت خود با قرآن
حجتالاسلام محمدی با بیان اینکه بسیار مهم است که ما نسبت خود را با قرآن بفهمیم و درک کنیم، گفت: شما دانشآموزان در آغاز تعامل با این کتاب برگزیده شدید، بزرگترین مشکل نبود درک نسبت خود با قرآن است.
این مقام مسئول ادامه داد: قرآن اگر شفا باشد و ما نسبت خود را با قرآن درک نکرده باشیم بدون شک نمیتوانیم از فضائل و برکات آن بهرهبرداری کنیم، باید خودمان را زیر سایه رحمتهای بیکران الهی بدانیم تا قرآن رحمتهای خود را به ما ارزانی دارد.
وی افزود: وقتی حقیقت نوریه، عالیه و متعالی قرآن از آسمان بر عالم طبیعت نازل شد در تجلی در این عالم دو جلوه سمعی و بصری پیدا کرد و سمیع آن با گفتن «اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّکَ الَّذِی خَلَقَ؛ بخوان به نام پروردگارت که جهان را آفرید»، و بصری آن با گفتن «الَّذِی عَلَّمَ بِالْقَلَمِ؛ همان کسی که به وسیله قلم تعلیم نمود» آغاز شد.
حجتالاسلام محمدی ادامه داد: قرآن کریم وقتی در این عالم نازل شد با انسانی مواجه شد که نیازمند دو نوع حظ و بهره سمعی و بصری است، برای تأمین حظ سمعی انسان کتابی نازل شد که در زیبایی کلامی یکهتاز است و علمی که راهبر عملیات تأمین حظ سمعی شد، علم قرائت است.
وی افزود: حظ بصری نیز که یکی از نیازهای قطعی بشر است از طریق علم کتابت تأمین میشود و این علم نیز راهبری تأمین حظ بصری انسان را برعهده گرفت یعنی خوشخوانی و خوشنویسی، دو دانشی که آمدند تا این کتاب الهی را برای دو نیاز بشر راهبری کنند.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی گفت: قرآن کریم با معارف نابش در عقلها نفوذ میکند و با هنرهایش در قلبها. قرآن کریم هم نیاز نظری، تعقلی و اندیشهای انسان را برآورده میکند و حس خردورزی انسان را ارضا میکند هم نیازهای زیباشناسی، هنرخواهی و جمالپرستی او را با هنرهای زیبایش ارضا میکند.
حجتالاسلام محمدی با تأکید بر اینکه قرآن نسخه شفابخش کامل همه انسانهاست، اظهار کرد: همه زیباییهای قرآن به آن دلیل است که همه معارف این کتاب الهی از جانب خود خداست و رسالت امروز حاملان قرآن و کسانی که نعمت خوشخوانی و خوشنویسی دارند این است که به شکرانه قدردانی از این نعمت آن را در مسیر درست و کمال الهی به کار گیرند.
وی با بیان اینکه زیباترین مسیر برای یک خوشخوان عبور دادن قرآن است، اضافه کرد: تسبیح حقیقی حنجره طلایی و حافظه خوب تلاوت قرآن و حفظ قرآن است.
مهمترین ویژگی قرائت صحیح قرائت معناگراست
قائم مقام رئیس و دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی اضافه کرد: قاریانی که فاقد درک و فهم کافی از مفاهیم و حقیقت فلسفه وجودی آیات کلام وحی باشند، نمیتوانند تلاوت اثربخش که در عمق جان و دلها نفوذ کند، ارائه دهند و از همین رو مهمترین ویژگی قرائت صحیح قرائت معناگراست و قرائت خاشعانه که از آن به قرائت استادانه تعبیر میشود مورد تأکید روایات است.