صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۴۲۱۴۸
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۶

گروه دانشگاه: المپیاد دانشجویی هم‌اکنون با ۱۷ رشته برگزار می‌شود و رشته الهیات و معارف نیز با گرایش قرآن و حدیث یکی از این رشته‌ها است.

المپیاد دانشجویی از سال 1375 و با شش رشته شروع به کار کرد و هم‌اکنون با 17 رشته برگزار می‌شود. رشتۀ الهیات و معارف اسلامی نیز با محوریت گرایش علوم قرآن و حدیث از دومین دوره این المپیاد یعنی سال 1376 به این المپیاد پیوسته و تاکنون نیز به شکل پیاپی هر سال برگزار شده است.

در ارتباط با کمیته علمی المپیاد دانشجویی الهیات نیز هم اکنون دکتر منصور پهلوان به عنوان مسئول کمیته علمی و دو استاد دیگر دانشگاه تهران یعنی دکتر مجید معارف و دکتر عبداالهادی فقهی‌زاده عضو کمیته علمی آن هستند.

در زمینه شکل برگزاری این المپیاد که از سال 1375 و با 6 رشته شروع به کار کرد و هم‌اکنون با 17 رشته برگزار می‌شود، نیز باید گفت که شامل دو مرحله است که خود به دو شکل متمرکز و غیرمتمرکز طراحی شده است.

در شکل غیرمتمرکز، کشور به هشت قطب علمی (تهران، مازندران، مشهد، تبریز، اصفهان، شیراز، کرمان و همدان) تقسیم شده است و دانشجویان ممتاز هر قطب ابتدا با یکدیگر به رقابت پرداخته و منتخبان آنها به مرحله نهایی راه می‌یابند.

در شیوۀ متمرکز نیز مرحلۀ اول آن کنکور کارشناسی ارشد است و 15 نفر اول آن به عنوان برگزیده، به مرحلۀ نهایی المپیاد راه می‌یابند. منتخبانی که به شیوۀ متمرکز و غیرمتمرکز به مرحلۀ نهایی رسیده‌اند به شکل هم‌زمان و در یکی از دانشگاه¬های معتبر کشور به رقابت خواهند پرداخت.
درخور توجه است که مرحله نهایی المپیاد دانشجویی الهیات غالباً طی دو روز و مُفاد آزمون آن نیز شامل سه درسِ علوم قرآن، حدیث و تفسیر است. آنچه که در ارتباط با منابع این دروس تاکنون از سوالات سال‌های گذشته برمی‌آید، آن است که غالب سوالات، از همان منابعی است که آزمون کارشناسی ارشد قرآن و حدیث طرح می‌شود.
البته برخی منابع را باید با تاکید بیشتر مورد مطالعه قرار داد؛ از قبیل الاتقان سیوطی و البیان آیت‌الله خویی(به شکل کامل) در درس علوم قرآن؛ تاریخ عمومی حدیث و تاریخ حدیث شیعه دکتر مجید معارف، همچنین اصطلاحات درایی شیعه و سنی به طور کامل، در درس حدیث؛ و نظرات تفسیری علامه طباطبایی در المیزان (غالباً در حد سوره‌های آزمون کارشناسی ارشد) و همچنین آشنایی اجمالی با تفاسیر و مفسران آنها، در درس تفسیر.
شایان ذکر است که سوالات در این مرحله تشریحی بوده و هیچ محدودیتی برای طراحان نسبت به منابع پیش‌گفته وجود ندارد و المپیاد این ظرفیت را دارد که از منابع دست اول رشته علوم قرآن و حدیث سوال استخراج شود. داوطلبان شرکت در این آزمون می‌توانند اخبار و موارد تکمیلی را در سایت http://olympiad.sanjesh.org/  مشاهده کنند.

قاسم درزی

نظرات بینندگان
اعظم چاپی
|
|
۱۴:۳۴ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۴
باعرض سلام و خسته نباشید.
اگر ممکنه اسم استادان گروه علوم قرآن و حدیث که مسئول المپیاد دانشجویی هستند را بفرمایید. متشکرم