صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۴۳۴۶۲
تاریخ انتشار : ۰۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۴
امینی خواستار شد:

گروه هنر: بخش بین‌الملل جشنواره تئاتر فجر باید آثار نمایشی مرتبط با مسائل روز جهان اسلام مانند جنایات گروه داعش و نیز وضعیت اسف‌ناک غزه را برای اجرا در این رویداد نمایشی رصد کند.

رحمت امینی، مدیرمرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: تصور این نکته که اقدامات رسمی جشنواره‌ای همچون جشنواره «تئاتر فجر» پس از بیش از سه دهه برگزاری، با شکل‌گیری دبیرخانه آن آغاز می‌شود اشتباه است؛ این رویداد تئاتری دارای بخش‌های ثابت و روتینی است که طبق برنامه‌ریزی مشخصی در موعد مقرر به انجام می‌رسد.
وی ادامه داد: برگزاری جشنواره‌های استانی «تئاتر فجر» زیر نظر ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌های سراسر کشور یکی از این نمونه‌هاست که به رصد و ارزیابی آثار متقاضی شرکت در جشنواره «تئاتر فجر» می‌پردازد و از این میان منتخبان برای شرکت در بزرگترین رویداد تئاتری کشور به دبیرخانه معرفی می‌شوند.
معرفی به موقع دبیر جشنواره مقوم وجهه بین‌المللی آن است

دبیر سی‌امین جشنواره بین‌المللی «تئاتر فجر» تصریح کرد: مشخص شدن کادر اداری و اجرایی دبیرخانه که در رأس آن دبیر جشنواره قرار دارد، بیشتر مقوم وجهه بین‌المللی جشنواره است و اینکه مکاتبات و رایزنی‌ها با گروه‌های خارجی متقاضی شرکت در جشنواره رسمیت یافته و به موقع مقدمات حضور آنها در زمان برگزاری جشنواره به انجام رسد.
امینی در ادامه داد: با این وجود باید به این نکته نیز اشاره کنم که در عرصه بین‌الملل نیز جشنواره از مدتها با گروه‌های شناخته شده‌ و ثابتی در ارتباط است که کار مکاتبه و رایزنی با آنها نیز می‌تواند حتی تا پیش از انتصاب دبیر نیز به انجام رسد اما تجربه اجرایی در جشنواره‌های گوناگون تئاتری و از آن جمله دبیر جشنواره «تئاتر فجر» حداقل به من ثابت کرده است که انتخاب دبیر از همان دقایق پایانی دور پیشین و آغاز دوره جدید جشنواره، موجب تسریع روند آن و تصمیم‌گیری‌های خردمندانه‌ای از سوی مسئولان می‌شود.
حتی با توجیه اقتصادی هم مصلحت نیست بخشی از جشنواره حذف شود

دبیر بیست و سومین جشنواره تئاتر «سوره ماه» تأکید کرد: با اعلام فراخوان جشنواره «تئاتر فجر» همواره شاهد بخش‌های ثابتی در آن هستیم که با برگزاری هر کدام ظرفیت‌ها و توقعات جدیدی به وجود می‌آید و به صلاح نیست حتی با توجیه اقتصادی از برخی از آنها صرف نظر کرد؛ همچنان که این اتفاق در دوران دبیری من بر جشنواره روی داد و دبیر سی و سومین جشنواره «تئاتر فجر» نیز باید همچنان وفادار به این ساختار باقی بماند چرا که در غیر این صورت ممکن است مخالفت‌هایی به ویژه از سوی هنرمندان و اصحاب رسانه به وجود آید.
امینی با اشاره به جایگاه و اعتبار جشنواره «تئاتر فجر» در عرصه بین‌المللی گفت: توقع می‌رود از این قابلیت موجود فرهنگی و هنری در راستای تحقق اهداف انقلاب اسلامی بهره‌برداری به عمل آید؛ مدتهاست که با توجه به تحولات منطقه به ویژه در جهان اسلام و جنایات داعش و رژیم صهیونیستی، این موضوع مطرح است که می‌توان از فضای ایجاد شده در جشنواره «تئاتر فجر» برای تولید و اجرای آثاری مرتبط استفاده کرد. در محدوده زمانی شش‌ماهه تا آغاز سی و سومین جشنواره «تئاتر فجر» باید از انجام هر گونه فعالیت شعاری و کلیشه‌ای متأثر از شرایط روز عرصه بین‌الملل پرهیز کرد؛ صرف رصد بخش بین‌الملل جشنواره و شناسایی آثار نمایشی با این موضوعات برای اجرا در جشنواره می‌تواند مفید واقع شود.
وی در پایان گفت: به نظر من تصمیم‌گیری در ایجاد بخشی مرتبط با این موضوعات در محدوده زمانی شش‌ماهه تا آغاز جشنواره، غیرحرفه‌ای و شتابزده خواهد بود و منجر به تولید و عرضه آثاری می‌شود که جنبه شعاری و خنثی پیدا می‌کند و بهترین راهکار آن است که بخش بین‌الملل رصد گسترده‌ای در میان آثار نمایشی که سابقه حضور در جشنواره «تئاتر فجر» را دارا هستند به انجام رساند تا در صورت شناسایی آثار مرتبط ، آنها را برای اجرا به جشنواره دعوت کند.