رحیم قربانی، رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج محمدرسولالله(ص) تهران بزرگ در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در زمینه عمل به قرآن از سوی قاریان و حافظان قرآن اظهار کرد: به هر حال مردم ما به قاریان، حافظان، مدیران و خادمان قرآن کریم نگاه ویژهای داشته و انتظارات بیشتری دارند و همین امر این حساسیت را میرساند که فعالان قرآنی مراقبت چندبرابری نسبت به اعمال و رفتار خود داشته باشند.
وی با تأکید بر اینکه قاریان، حافظان و مدیران قرآنی باید به شدت مراقب رفتار خود در جامعه باشند، عنوان کرد: اگر یک عمل و رفتار نادرست که شاید خیلی کوچک به نظر برسد از جامعه قرآنی، قاریان و حافظان قرآن سر بزند حتی شاید از گناهان کبیره هم بالاتر باشد به این دلیل که این رفتار نادرست میتواند روی افکار و اعتقادات مردم تأثیر بسزایی داشته باشد.
رفتار قرآنی از سوی قاریان ثواب چندبرابری دارد
قربانی یادآور شد: همچنین اگر رفتار و عمل درست مطابق با آموزهها و آیات قرآن کریم از یک قاری، حافظ یا مدیر قرآن سر بزند نیز به این دلیل که مردم را متمایل به قرآن و جذب قرآن میکند به طور قطع، ثواب بیشتری خواهد داشت و اثرات خوبی در جامعه به جامیگذارد.
وی با اشاره به آیهای از سوره احزاب که میفرماید: «یَا نِسَاء النَّبِیِّ مَن یَأْتِ مِنکُنَّ بِفَاحِشَةٍ مُّبَیِّنَةٍ یُضَاعَفْ لَهَا الْعَذَابُ ضِعْفَیْنِ وَکَانَ ذَلِکَ عَلَى اللَّهِ یَسِیرًا؛ اى همسران پیامبر هرکس از شما مبادرت به کار زشت آشکارى کند عذابش دوچندان خواهد بود و این بر خدا همواره آسان است.» گفت: همسران پیامبر(ص) به این دلیل که منتسب به پیامبر(ص) هستند، اگر کار زشتی انجام دهند گناه آنها دوبرابر حساب میشود که البته این آیه درباره کسانی که منتسب به قرآن و دین هستند نیز مصداق پیدا میکند.
منتسبان به قرآن و دین مراقبت بیشتری در رفتار خود داشته باشند
این قاری قرآن یادآور شد: هرکسی که نسبتی به دین، قرآن و ائمه اطهار(ع) از جهت شغلی و کاری داشته باشد باید خیلی مراقبت کند تا کوچکترین خطایی از او سر نزند زیرا خطای او چندبرابر دیده میشود و تأثیرات بدی بر روی جامعه میگذارد.
وی در ادامه گفت: هدف اصلی قرآن تربیت است، تربیت رشد و تعالی هر فرد است. ما موظف نیستیم که کل جهان و جامعه را اصلاح کنیم بلکه هدف اول این است که خودمان را رشد دهیم که اگر این رشد و تعالی فردی شکل بگیرد تأثیرات آن خودبهخود در دیگران نیز ایجاد خواهد شد.
قربانی با بیان اینکه توجه به خود و خودسازی جامعه قرآنی اهمیت بسیاری دارد، گفت: خودسازی اعضای جامعه قرآنی ضروریترین کار است که اگر این اتفاق بیافتد تأثیرات آن همانند شمع و چراغی روشن خواهد بود که از خودش نور داشته باشد و خود به خود اطرافش را نیز نورانی کند. اگر وجود تاریک باشد و فقط ظاهر روشن باشد جز تاریکی چیزی در پی نخواهد داشت.
وی ادامه داد: اگر گاهی اوقات در فعالیت موفقیت نمیبینیم به خاطر نوع عملکرد و نوع نگاه ما است شاید خود آن فعالیت نوری نداشته که نتوانسته است در محیط بیرونی هم تأثیر داشته باشد.
رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج محمدرسولالله(ص) تهران بزرگ در این بخش از سخنان خود با بیان اینکه اعضای جامعه قرآنی، قاریان و حافظان قرآن همواره سعی میکنند که شاخصههای اخلاق قرآنی و رفتاری که باید از قاریان و حافظان سر بزند، رعایت کنند، عنوان کرد: نه اینکه خطایی از قرآنیان سر نمیزند اما مراقبت و دقت قاریان و حافظان قرآن باید به مراتب بیشتر باشد.
قاریان و حافظان در برخوردهای خود اصول قرآنی را رعایت کنند
وی ادامه داد: قاریان و حافظان قرآن کریم و حتی اعضای گروههای تواشیح گاهی اوقات برخوردهایی دارند که البته لازم است در این برخوردها اصول مورد نظر را رعایت کنند. گاهی اوقات احساس میشود که قاریان و حافظان نگاه شغلی و درآمدی به قرآن دارند که این نگاه نباید وجود داشته باشد.
قربانی یادآور شد: هرچند که به هر حال در کنار کار قرآنی بحث شغلی و درآمدی نیز ایجاد میشود، اما اگر قاریان و حافظان قرآن با این هدف پیش بروند و فقط نگاه شغلی و درآمدی داشته باشند قرآن نه تنها در وجود خودشان تأثیری نخواهد داشت بلکه در مستمعان آنها نیز اثرگذار نخواهد بود.
وی در پایان گفت: در بیانات مقام معظم رهبری که در آن به رفتار قرآنی از سوی قرآنیان تأکید داشتهاند یک تلنگری برای اعضای جامعه قرآنی است که باید به خودشان بازگشت داشته و افکار و اعمال خودشان را طبق آیات قرآنی بنا کنند تا اگر در رفتار و عمل خود کم و کاستی دیدند، این کاستیها را اصلاح کنند.