صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۴۷۰۸۳
تاریخ انتشار : ۱۵ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۳

گروه فعالیت‌های قرآنی: در دهمین جشنواره قرآن و عترت دانشگاه جامع علمی ـ کاربردی بیش از ۱۲ هزار نفر حضور داشته‌اند که مرحله نهایی آن با حضور 212 دانشجو، استاد و کارکنان این دانشگاه طی ۱۰ تا ۱۳ شهریورماه در کرمانشاه برگزار شد.

سلیمان عباسی، دبیر علمی دهمین جشنواره قرآن و عترت دانشگاه جامع علمی ـ کاربردی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به برگزاری دهمین دوره این جشنواره در روزهای گذشته به ارائه گزارشی پرداخت و گفت: مراسم اختتامیه این مسابقات روز پنج‌شنبه، 13 شهریورماه با حضور مسئولان این دانشگاه در کرمانشاه برگزار شد.

وی افزود: در این دوره از مسابقات، پذیرش دانشجویان از روز دوشنبه، 10 شهریورماه انجام شد و پس از آن، مراسم افتتاحیه مسابقات در بخش آقایان آغاز شد. مسابقات در بخش آقایان در دو روز و رقابت‌های بانوان نیز در یک روز برگزار شد. در روز اول، رقابت‌ها در رشته‌های قرائت تحقیق و ترتیل، دعاخوانی و اذان برپا و در روز دوم نیز رشته‌های حفظ آقایان و فینال قرائت در این بخش برگزار شد.

حضور داوران سطح بالا در مسابقات
دبیر علمی دهمین جشنواره  قرآن و عترت دانشگاه جامع علمی ـ کاربردی تصریح کرد: در این دوره از مسابقات، سعی شده بود تا از داوران ممتاز و بین‌المللی کشوری استفاده شود. در بخش سخنوری، کریم دولتی و رادفر از اساتید ادبیات در استان کرمانشاه داوری مسابقات را برعهده داشتند.
عباسی اظهار کرد: در بخش شفاهی آقایان، مهدی قره‌شیخلو و خالقی در بخش تجوید، محمدرضا پورزرگری در بخش صوت، علی‌اکبر ملکشاهی و سعید طوسی در بخش لحن و امیر آقایی در بخش حسن حفظ و وقف و ابتدا داوری این مسابقات را عهده‌دار بودند. همچنین در بخش مداحی نیز مهدی فاطمیان رقابت‌ها را داوری کرد. شریفیان نیز ناظر فنی بخش داوران بود.
وی بیان کرد: در بخش بانوان نیز سعی شد تا از داوران کشوری استفاده شود که در این بخش ایمان و نجات صحاف در بخش لحن، شایان‌فر در صوت، نظری و الماسی در تجوید و مسلمی نیز در حسن حفظ و وقف‌ و ابتدا داروی کردند. در بخش مداحی بانوان نیز شایان‌فر این رقابت‌ها را داوری کرد.

حضور 212 نفر در مرحله کشوری بخش شفاهی جشنواره
دبیر علمی دهمین دوره جشنواره قرآن و عترت دانشگاه جامع‌ علمی کاربردی یادآور شد: امسال در بخش شفاهی و در همه گروه‌ها 212 نفر حضور داشتند و 63 نیز به عنوان برگزیدگان بخش‌های ادبی، هنری، پژوهشی و فناوری حضور داشتند که در اختتامیه مورد تجلیل قرار گرفتند.
عباسی در مورد تغییرات این دوره نسبت به ادوار گذشته نیز گفت: امسال در بخش هنری چهار رشته، در بخش شفاهی سه رشته و در بخش کتبی نیز دو رشته نسبت به ادوار گذشته اضافه شده بود. امسال برای اولین بار، بخش فناوری به مسابقات اضافه شد هر چند در سال‌های گذشته رشته‌های آن در مسابقات بود اما امسال به عنوان یک بخش مجزا رقابت‌ها در آن برگزار شد.
وی در ادامه در مورد رشد آماری دهمین دوره این جشنواره نسبت به ادوار گذشته، اظهار کرد: سال گذشته 5100 نفر در مسابقات ثبت نام کرده بودند که از این تعداد 1200 نفر کارکنان و اساتید بودند و 3900 هم دانشجو بودند. امسال این رقم در بخش دانشجویان به 7400 رسید و در بخش کارکنان و اساتید نیز 2400 نفر حضور داشتند.
دبیر دهمین دوره جشنواره قرآن و عترت دانشگاه جامع علمی کاربردی با اشاره به اینکه رشد شرکت کنندگان در بخش اساتید و کارکنان در دهمین دوره 100 درصدی بوده است، گفت: جمع آمار ثبت نام کنندگان 9800 نفر بوده است، اما با توجه به اینکه هر شرکت کننده می‌توانست در چند رشته به رقابت بپردازد آمار نهایی 12260 بوده است.

رسیدن اشتباهات داوری به پائین‌ترین سطح
عباسی در ادامه یادآور شد: نکته مهمی که در مسابقات امسال وجود داشت و مربوط به بحث داوری بود این بود که در بخش بانوان و آقایان در برخی از رشته‌ها که از اهمیت بیشتری برخوردار بود از تعداد داوران بیشتری استفاده کردیم. در لحن و تجوید دو نفر و یا در سخنوری نیز دو داور حضور داشتند. در برخی رشته‌ها به گونه‌ای بود که همزمان 9 نفر در حال داوری کردن بودند که این امر باعث شد تا اشتباهات داوری به حداقل ممکن برسد.
وی در پایان با اشاره به میزبانی مطلوب استان کرمانشاه از این مسابقات، بیان کرد: هر چند با برخی شرایط سخت روبرو بودیم اما همکاران ما چه در استان کرمانشاه و چه در خود دانشگاه نهایت همکاری را داشتند.