محسن سیدتاجالدینی، مدیر انتشارات آیت اشراق، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره کتاب «دروس شرح اشارات و تنبیهات» گفت: این کتاب که تألیف ابن سیناست و معروفترین شرح آن برای خواجه نصیر طوسی و محاکمات آن برای قطب شیرازی است که علامه حسنزادهآملی شرحی بر این شرحها نوشته است و در اصل میتوان گفت این اثر علامه، شرحی در شرح الاشارات است.
وی افزود: علامه حسنزادهآملی این اثر را در چهار دوره شرح کردهاند و مجموعهای که ما کار کردیم، برای دوره چهارم است که پختهتر و قویتر از دورههای قبلی است و این شرح حداقل به 15 سال پیش برمیگردد.
سیدتاجالدینی ادامه داد: اشارات به جز بحث منطق، 10 نمط دارد که نوارهای ضبط شده جلسات شرح این نمطها را گرفتیم و علامه به نام من تقریر نوشتند و اجازه دادند که این کار را منتشر کنیم که در اول کتابها هم این تقریر را آوردهایم.
وی در ادامه گفت: پس از اجازه انتشار، این نوارها را پیاده کردیم که در رابطه با مباحث عرفانی و فلسفی افرادی را داشتیم که این کار را از حالت گفتاری و محاورهای به حالت نوشتار و ادبیات جدید درآوردند و نمط سوم تا دهم را در عرض سه تا چهار سال چاپ کردیم، اما نمطهای یک و دو که مباحث طبیعیات بود، خیلی اقبال به آنها وجود نداشت و نیست و از سوی دیگر کسی که بتواند این کار را به خوبی انجام دهد، در دسترس نداشتیم از این رو این انتشار این نمطها به تأخیر افتاد.
سیدتاجالدینی تصریح کرد: حدود 5 – 6 ماه پیش موفق شدیم نمط اول را بازنویسی کرده و منتشر کنیم و در حال حاضر نیز موجود است و نمط دوم نیز زیر چاپ است و 20 روز تا یک ماه دیگر روانه بازار نشر میشود. با انتشار این نمط، این دوره یعنی بخش طبیعیات، الهیات به معنی اعم و اخص یعنی فلسفه و عرفان کامل و یک دوره خوب فلسفه مشاء میشود.
وی با اشاره به کارهایی که بر روی این شروح انجام شده، بیان کرد: علامه این شرحها را تدریس کرده بودند، بنابراین به صورت نوشتاری نبود و ما این دروس ضبط شده را پیاده کردیم که چون این دروس حالت محاورهای داشت با توجه به صحبتهایی که با ایشان شد، این دروس را بازنویسی کردیم و 50 درصد از آن را از گفتاری به نوشتاری تبدیل کردیم و این گفتار را خیلی به هم نریختیم.
مدیر انتشارات آیت اشراق یادآور شد: اگر کسی مقداری به مباحث اشارات آشنایی داشته باشد و بخواهد این کتاب را بخواند، احساس میکند که پای درس علامه حسنزادهآملی نشسته است، بنابراین ادبیات این اثر را تغییر ندادیم و این موضوع در متن کتاب ملموس است.
گفتنی است، این کتاب یک مجموعه 10 جلدی است که نمطهای آن جداگانه چاپ شده است و عبارتند از: «کتاب اول و دوم در باب طبیعیات، سوم: نفس، چهارم: وجود و علل، پنجم: صنع و ابداع، ششم: غایات و مبادی، هفتم: تجرید، هشتم: البهجة و السعادة، نهم: مقامات العارفین و دهم: اسرار آیات».