صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۴۹۶۶۳
تاریخ انتشار : ۲۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۰
طه هاشمی:

گروه دانشگاه: معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی ضمن تاکید بر ظرفیت کرسی‌های نظریه‌پردازی در حل معضلات اجتماعی، پیش‌داوری نکردن و احترام به افکار مخالف را رمز رونق کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ دانست.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدطه هاشمی، معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) ضمن اعلام این مطلب اظهار کرد:  کرسی‌های آزاداندیشی فرصتی بسیار مغتنم است که باید از آن برای تامین همه نیازهای فکری و فرهنگی و اجتماعی استفاده کرد.
وی ادامه داد: طرح کرسی‌های آزاداندیشی تدبیری بسیار شایسته از سوی مقام معظم رهبری بود که حقیقتا در شان و منزلت جایگاه دانشگاه است. ممکن است برخی از مسائل نباید به محیط اجتماع و عموم جامعه سرایت کند اما دانشگاه که محل چالش فکری و تضارب آراء است باید از این امکان فراهم شده حداکثر استفاده را برد.
حجت‌الاسلام هاشمی تصریح کرد: کرسی‌‌های آزاداندیشی فقط مربوط به مسائل نظری و اعتقادی نیست بلکه به معضلات جامعه نیز نگاه دارد. در این رابطه ما مباحث مربوط به حجاب را در دستور کار کرسی‌های آزادانیشی قرار دادیم زیرا این موضوع ذهنیت دانشجویان و مخاطبان را به خود مشغول کرده است.
وی بیان کرد: اگر در برخی از مواد به مباحث مربوط به رعایت حجاب بی‌توجهی صورت گرفته است، کرسی‌های آزاداندیشی فرصت خوبی است که ابتدا ذهن مخاطبان را در این باره آماده کنیم، چون بسیاری از دانشجویان در این باره سئوالات مختلفی دارند که باید به صورت علمی و مستدل به آنها پاسخ گفت.
معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی یادآور شد: در این مباحث، گفت‌وگو و مباحثه و مناظره در صورتی می‌توانیم به موفقیت فرهنگی برسیم که به افکار مخاطب خود احترام بگذاریم و از قبل آنها را محکوم و پیش‌داوری نکنیم و اصرارنداشته باشیم که هرچه که ما می‌گوییم درست است.
وی توضیح داد: وقتی دانشجو، استاد یا هر فرد فرهیخته احساس کند که فکر و نظر او قابل احترام است، وقتی از موضع استدلال برتر متوجه شود که فکر او اشتباه بوده، می‌پذیرد و به سمت لج‌بازی حرکت نمی‌کند. بنابراین این سیاست‌گذاری‌های فرهنگی در قالب کرسی‌های آزاداندیشی بسیار خوب می‌تواند تاثیرگذار باشد.
حجت‌الاسلام هاشمی اظهار کرد: مباحث سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و ... و به طور کلی تمامی مباحثی که می‌تواند موضوع گفت‌‌وگو در کرسی‌های آزاداندیشی قرار گیرد در دستور کار این برنامه‌ها در دانشگاه آزاد اسلامی قرار دارد.