صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۴۹۷۷۸
تاریخ انتشار : ۲۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۰

گروه حوزه‌های علمیه: موارد استدلال تفسیری کلامی به آیه «لا اکراه فی الدین» در قالب مقاله‌ای در فصلنامه کلام اسلامی بررسی شد.

اشکوری، دبیر انجمن کلام اسلامی حوزه‌های علمیه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) گفت: پنجمین شماره فصلنامه کلام اسلامی از سوی انجمن کلام و با همکاری جمعی از محققان در دست انتشار قرار دارد.

وی افزود: در این شماره از مجله هفت مقاله مورد بررسی قرار گرفته است که موارد استدلال تفسیری ـ کلامی به آیه شریفه «لا اکراه فی الدین» یکی از این مقالات است.

وی افزود: کاربست عقل عملی در استنباط آموزه‌های کلامی و متون کلامی و مقایسه دیدگاه ملاصدرا و علامه طباطبایی درباره اراده الهی و ارزیابی این دو دیدگاه براساس روایات از جمله دیگر مقالات تالیف شده در این فصلنامه است.

اشکوری با بیان اینکه نقش مصلحت (لطف و اعتبار) در توجیه آلام ابتدایی در ره‌یافت کلامی یکی دیگر از موضوعات بررسی شده در این شماره است، تصریح کرد: «امامت و بدا» از دیگر مقالاتی است که به بررسی روایت «مثل ما بدالله فی اسماعیل» پرداخته است.

وی افزود: تبیین ادله قرآنی متکلمان در مسئله استطاعت و کلام اجتماعی، چیستی، خاستگاه و رویکرد عنوان دیگر مقالات این فصلنامه است که به زودی منتشر خواهد شد.

دبیر انجمن کلام اسلامی عنوان کرد: در چهارمین شماره این فصلنامه نیز موضوعاتی مانند بررسی شبهه سیاق درباره آیه ولایت با تاکید بر دیدگاه فخررازی و حامد دژابان بررسی شده بود