صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۵۱۰۱۲
تاریخ انتشار : ۲۶ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۱

گروه فضای مجازی: عضو هیئت علمی دانشگاه سوره در خصوص چگونگی مواجه افراد با صفحات غیراخلاقی، تصریح کرد: باید مسئولیت را ابتدا در افراد و کنترل و نظارت را از سطح خانواده تا سطح دانشگاه و جامعه ارتقا دهیم.

امیدعلی مسعودی، عضوهیئت علمی دانشگاه سوره، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در پاسخ به این پرسش مبنی بر اینکه مردم در قبال سایت‌ها و صفحه‌های مستهجن در شبکه‌های اجتماعی باید چه واکنشی نشان دهند، اظهار کرد: پدیده‌ای که وارد کشورمان شده است، در فرهنگی شکل گرفته که منطبق با آن فرهنگ است و زمانی که وارد جامعه اسلامی می‌شود ما باید به آن فرهنگ مبدأ آن تکنولوژی نگاه کنیم. آنها برای حل این مشکل، دسترسی به این شبکه‌هایی که مورد قبول آن جامعه نیست را محدود کرده‌اند.

وی ادامه داد: این محدودیت‌ها را دولت ایجاد نمی‌کند بلکه دولت‌ها ابزارهایی را در اختیار خانواده‌ها، آموزش و پرورش و وزارت  علوم قرار می‌دهند تا کنترلی از این طریق انجام شود.

این کارشناس ارتباطات تصریح کرد: بطور مشخص در آلمان، سوییس و آمریکا خانواده‌ها حق دسترسی فرزندان‌شان را به اینترنت بر اساس رده سنی انجام می‌دهد.

وی بیان کرد: متأسفانه در بسیاری از کشورها دولت خود را متولی امر چنین مسائلی می‌داند که بخشی از این مشکلات را در کشورمان شاهد هستیم.

مسعودی اظهار کرد: در دین مبین اسلام، به معصومیت افراد اعتقاد داریم و همیشه معتقدیم که نظارت درونی و ارتباط شخصی افراد در حوزه ارتباطات دینی با خالق هستی، باورها و اعتقادات دینی بهترین ابزار برای مقابله با اعتقادهایی است که انسان را به تاریکی می‌برد و ممکن است اخلاق را تحت تأثیر قرار دهد و آسیب‌های جدی را وارد کند.

وی بیان کرد: بخش دیگری از کار سازوکار عمومی دارد که برعهده شورای عالی فضای مجازی و کمیته تعیین مصادیق جرائم اینترنتی است. در واقع دولت و حاکمیت حق دارند به کسانی که فضای مجازی را در داخل کشور آلوده می‌کنند، برخورد کنند که این‌ها علاوه بر فیلترینگ دائمی به  دادگاه‌ها معرفی و طبق جرائم اینترنتی مجازات می‌شوند.

این کارشناس ارتباطات ادامه داد: این فعالیت‌ها در پالایش محیط و تضمین فضای بهتر ارتباطی برای خانواده‌ها بهتر خواهد بود به ویژه جوانان که در صورت عدم چنین فعالیت‌های فیلترینگی آسیب خواهند دید.

وی با اشاره به هک کردن‌ها سایت‌ها و صفحات مستهجن توسط کاربران گفت: چندان به هک کردن و فیلترینگ دولتی اعتقاد ندارم، زیرا با فیلترینگ بخش و صفحه‌ای، دیگر بخش و صفحه‌ای فعال می‌شود. برای مثال امروزه بیشترین کاربران از سیستم‌های PC به تلفن همراه سوق داده شده‌اند و در دوره‌ای که یک شبکه اجتماعی تحت موبایل فیلتر شد بلافاصله شبکه‌های اجتماعی دیگری فعال شدند.

مسعودی اظهار کرد: هک و فیلتر کردن کاری موقتی است، اما کار دائمی این است که مسئولیت را ابتدا در افراد و کنترل و نظارت را از سطح خانواده تا سطح دانشگاه و جامعه ارتقا دهیم.