به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) در این نشست علمی آیتالله مقتدایی، آیتالله اراکی و آیتالله فیاضی از حوزه علمیه قم، پرفسور محمدتیجانی و دو تن از علمای کشور اندونزی، افلاطون مختار و درویش هود به ایراد سخن پرداختند.
در ابتدای این مراسم آیتالله محسن اراکی، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در سخنانی تصریح کرد: این همایش اولین حلقه گفتوگوی علمی بین علمای مذاهب اسلامی است که این مرکز نسبت به برگزاری آن اقدام کرده است.
وی گفت: امیدواریم این حلقات گسترش پیدا کند و حضور علمای اندونزیایی در ایران با توجه به اهمیت علما و این کشور اسلامی در معادلات جهان اسلام است.
آیتالله مقتدایی نیز در این نشست علمی با اشاره به نقش مهم و تاثیرگذار علمای جهان اسلام در دفع چالشهای بزرگ جهان اسلام تصریح کرد: علمای ایران و اندونزی که بزرگترین کشور جهان اسلام است میتوانند نقش مهمی در دفع فتنههایی چون تکفیریها داشته باشند.
وی در ادامه بر لزوم مقابله با داعش که به دروغ خود را دولت اسلامی نام نهاده است تاکید کرد و گفت: برای موفقیت در مقابله با داعش همه کشورهای اسلامی باید متحد شوند.
قرآن؛ محور وحدت
درویش هود، استاد دانشگاه اندونزی نیز در این همایش با اشاره به شیوع جهالت در میان برخی از مردم، عنوان کرد: نباید مفاهمه قرآنی بین ما و دیگران تفاوتی با هم داشته باشد؛ آنچه که مردم نمیدانند این است که آنها میگویند که این چیزی که شما میگویید باعث تکفیر شما میشود در حالی که این مسایل در فروع دین است و نباید در فروع این چنین دیگران را تکفیر کرد.
این استاد و عالم برجسته کشور اندونزی یادآورشد: برخی گروههایی که زیر نظر آمریکا و صهیونیست قرار دارند به اختلاف بین شیعه و سنی دامن میزنند.
وی گفت: آنها به دروغ میگویند که شیعه علاوه بر سی جزء قرآن، یک مصحف دیگر دارند که مخفی دارند و در دست کسی نیست که این تهمت است.
وی تاکید کرد: آنها به همین دلیل شیعیان را تکفیر میکنند و نمیدانند که نباید مردم را به این راحتی تکفیر کنند؛ باید بین علمای اسلامی مفاهمه و این تبادلات علمی را بیشتر کنیم و علمای ایران و اندونزی بیشتر میتوانند در این عرصه تاثیرگذار باشند.
تکیه بر مشترکات اسلامی
پرفسور تیجانی نیز در این نشست با اشاره به وحدت مسلمانان حول قرآن و اهل بیت(ع) گفت: همه مسلمانان با هم برادر و در مهمترین مباحث، باهم مشترک هستند؛ خدا، پیامبر و قرآن و اهل بیت(ع) مهمترین مشترکات ما هستند که باید روی آنها تاکید کنیم.
وی افزود: یکی از مهمترین راهکارهای نزدیک شدن کشورهای اسلامی به یکدیگر، توسعه گفتوگوهای بین علماست؛ باید محوریت این حرکت را روی اهل بیت(ع) قرار دهیم، زیرا به گفته پیامبر(ص) اهل بیت کشتی نجات هستند؛ همه مسلمانان باید در این کشتی قرار بگیرند و از دریای مواج فتنهها عبور کنند.
وی اختلافات میان مسلمانان را وهمی و سیاسی خواند و افزود: راهکار دشمنان در مقابل مسلمانان، فرقه سازی و اختلافافکنی میان آنهاست ولی همه مسلمانان باید قرآن و پیامبر و اهل بیت(ع) را در مقابل هم بگیرند و دور این محور بگردند.
افلاطون مختار نیز در این مراسم گفت: خوشبختانه جمهوری اسلامی ایران همیشه پیشگام این حرکتهای مثبت بوده است و به همین دلیل آرزو میکنم ایران به عنوان اولین قدرت جهان در سالهای آینده شود.
وی تاکید کرد: سیاستمداران اسلامی بجز ایران در مقابل دشمنان ضعیف عمل میکنند و فلسطین بدون کمک از مسلمانان دیگر در حال فروپاشی است.
وی با بیان این مطلب که ایران تنها کشور اسلامی بود که در مقابل دشمنان اسلام ایستادگی کرده است، بیان کرد: کسی که در این شرایط سخت کارهای عملی را به جای حرف زدن مبنای خود قرار میدهد، قابل اتکاست، مثل امام خمینی که برای تقویت روحیه مردم فلسطین، سفارت اسراییل در تهران را بستند و آن را به سفارت فلسطین تبدیل کردند.
وی افزود: امام راحل همچنین دستور تشکیل سپاه قدس را صادر کردند؛ همچنین ایشان روز جهانی قدس را بنیان نهادند که این سه اقدام عملی ایشان قابل تحسین است.
این عالم اندونزیایی تصریح کرد: رهبران اسلام به خصوص رهبر انقلاب این راه را ادامه می دهند و در پرتو تداوم این راه امت اسلامی باید به ابرقدرت جهانی تبدیل شود که مطمئنا توسط ایران اسلامی محقق میشود.
وی در پایان بر لزوم توسعه آموزشهای علمی و عملی در زمینه علوم اسلامی تاکید کرد.