صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۵۴۹۸۷
تاریخ انتشار : ۰۶ مهر ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۶
محمد سلگی خبر داد:

گروه ادب: دبیر بیست و یکمین دوره جشنواره کتاب سال دانشجویی با بیان اینکه داوری آثار رسیده به جشنواره در چند مرحله انجام می‌شود، گفت: ارزیابی آثار از پایان این هفته آغاز می‌شود.

جشنواره کتاب سال دانشجویی و کتاب سال قرآنی از جمله جوایز کتابی است که توسط سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی در حوزه دانشجویان برگزار می‌شود.
خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به مناسبت برگزاری بیست و یکمین دوره جشنواره کتاب سال دانشجویی و پنجمین کتاب سال قرآنی با محمد سلگی، رئیس انتشارات جهاد دانشگاهی و دبیر این جشنواره به گفت‌وگو نشسته است تا از مراحل انجام داوری و ارسال آثار اطلاعات بیشتری را به مخاطبان ارائه کند.
ـ با توجه به پایان مهلت تمدیدشده ارسال آثار، آیا دیگر امکانی برای ارسال اثر وجود ندارد؟
آخرین مهلت ارسال اثر به جشنواره، پایان شهریور و اول مهرماه بود، ولی به دلیل اینکه برخی آثار هنوز به دبیرخانه جشنواره نرسیده بودند، یک هفته زمان را تمدید کردیم. طی این هفته، مؤلفان می‌توانند نسبت به ارائه اثر به صورت حضوری به دبیرخانه این جشنواره‌ها اقدام کنند. از این رو تا دو سه روز آینده، آثار باقی مانده را می‌پذیریم. ولی باید توجه داشت که بنا بر اینکه ارسال اثر از طریق پست به طول می‌انجامد، پذیرش آثار به طریق حضوری میسر است.
ـ داوری آثار از چه زمانی آغاز می‌شود و آثاری که با تأخیر به این جشنواره رسیده‌اند، چه وضعیتی پیدا می‌کنند؟
دسته‌بندی گروه‌های داوری را شروع کرده‌ایم و از این رو گروه‌های داوری مشخص شده‌اند. ما داوری را متوقف نمی‌کنیم و فرم‌های ارزیابی آماده است و طی این هفته این فرم‌ها برای گروه‌های داوری می‌روند.
در هفته جاری مابقی آثار نیز به دبیرخانه می‌رسند و آنها را به گروه‌های داوری ارجاع می‌دهیم تا داوری و ارزیابی آنها را نیز آغاز کنند.
ـ چند گروه داوری به ارزیابی آثار می‌پردازند؟
در پنج گروه آموزشی دانشگاهی آثار ارزیابی می‌شوند. گروه‌های پزشکی و دامپزشکی، هنر و معماری، علوم پایه، فنی و مهندسی و علوم انسانی از جمله این گرو‌ه‌ها هستند، ولی چون تعداد پایان‌نامه‌های علوم انسانی همیشه زیاد است، رشته‌های علوم انسانی را تفکیک می‌‌کنیم.
البته آثار گروه علوم دین نیز جدا هستند؛ چرا که این گروه، گروه خاص و ویژه‌ای است و در این گروه نیز تعداد پایان‌نامه‌ها بسیار است.
علوم انسانی خود به چند زیرگروه تقسیم می‌شود. زیرا تعداد پایان‌نامه‌ها زیاد است و نمی‌توان همه را در یک گروه قرار داد. برای مثال علوم تربیتی، تاریخ و جغرافیا، علوم سیاسی و... گروه‌های مشخص دارند.
در روز معرفی آثار برگزیده که همزمان با اختتامیه برگزار می‌شود، برگزیده‌های گروه حقوق و علوم سیاسی و دیگر گروه‌ها اعلام می‌شود و گاهی برخی گروه‌ها یکی اعلام می‌شوند. با این رویکرد، بیش از 15، 16 گروه در این جشنواره به بررسی آثار می‌پردازند.
ـ ظاهراً یک گروه ویژه هم دارید که به شعار سال اختصاص دارد؟
بله گروه ویژه هم داریم. این گروه به آثار مربوط به شعار سال و اشتغال و کارآفرینی تعلق دارد. البته جشنواره‌ای به صورت جداگانه برای کتاب سال قرآنی نیز همانند سال‌های گذشته برگزار می‌شود که در این باره باید با سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور هماهنگی‌های لازم برای داوری‌ها انجام شود.
ـ آیا از داوران دوره قبل برای داوری این دوره نیز استفاده می‌شود یا داوران جدید به کار گرفته می‌شوند؟
این جشنواره به دلیل سابقه برگزاری 21 دوره، گروه‌های داوری مشخص و منظمی دارد؛ البته همیشه هم این طور نیست. برای هر گروه یک سرگروه داریم که وی نیز گروهی برای داوری آثار دارد. معمولاً 10 ـ 15 درصد تغییرات داوری به صورت سالیانه وجود دارد، ولی دیگران به صورت قطع و یقین نفرات ثابت هستند و ما در طول سال‌های برگزاری این جشنواره، بهترین افراد را برای این کار گردآوری کردیم.
این افراد، داوران مناسبی بودند. از این رو گروه‌های داوری مشخص هستند و فقط گروه‌های داوری که سرگروه و تیم آنها دچار مشکل شده باشند، بازسازی می‌شوند که الان هم این مشکل ایجاد شده است و مشغول به بازسازی گروه داوری هستیم.
آثار طی این هفته جمع‌آوری و داوری از انتهای این هفته شروع می‌شود و کار آماده است و فرم‌ها نیز از پیش آماده شده‌اند و ضوابط، آیین‌نامه و معیارهای داوری نیز مشخص هستند. مراحل داوری نیز مشخص است و بسته به گروه‌های داوری در سه تا چهار مرحله انجام می‌شود.
ـ آیا برای گروه ویژه هم داوران خاص دارید؟
گاهی وقت‌ها برای آنها گروه خاص داوری می‌گذاریم و گاهی آثار آن گروه را در سایر گروه‌ها تقسیم می‌کنیم. به طور مثال اگر کتابی وجه اقتصادی، سیاسی یا دینی داشته باشد و بسته به نوع وجه و محتوای آن، به گروه خاص ارجاع داده شده و جمع‌بندی می‌شود.
ـ از اختصاص بخشی از جشنواره به گروه ویژه توسط مخاطبان استقبال شد؟
معمولاً آثار در این حوزه نسبت به سایر گروه‌ها کمتر ارسال می‌شود. مسئله‌ای که شعار ویژه دارد این است که بیشتر پایان‌نامه‌ها و کتاب‌ها با این موضوع در سال بعد از نامگذاری منتشر می‌شوند.
وقتی یک موضوع به عنوان شعار سال از سوی رهبر معظم انقلاب اعلام می‌شود، طی آن سال در آن موضوع به لحاظ محتوایی کار می‌شود. معمولاً خیلی موارد از این دست هستند که دانشجوها از سال قبل درباره آن موضوع کار می‌کنند. از این رو آنچه در دبیرخانه جشنواره کتاب سال جمع‌آوری می‌کنیم مربوط به سال‌های قبل است، البته ممکن است برخی از آثار نیز به صورت خالص مربوط به امسال باشند.