صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۵۵۶۷۹
تاریخ انتشار : ۰۸ مهر ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۲
مدرس مرکز تخصصی تفسیر:

گروه حوزه‌های علمیه: به گفته مدرس مرکز تخصصی تفسیر حوزه علمیه که در پایان‌نامه‌ای به تبیین روش صحیح تفسیر و قواعد آن پرداخته، تسلط به زبان‌، معنا و قلمروشناسی قرآن لازمه توفیق در تفسیر است.

حجت‌الاسلام محمدجواد نوروزی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) درباره دلایل تألیف و ساختار ظاهری این پایان‌نامه گفت: این پایان‌نامه در سطح چهار حوزه و در سال 92 در مرکز تخصصی تفسیر دفاع شد و هدف من از تالیف آن دستیابی به راه‌کارهای رسیدن به مراد پروردگار در آیات قرآن و قاعده‌مند کردن این راه‌ها بوده است.

وی اظهار کرد: این پایان‌نامه در چهار فصل کلی شامل کلیات، روش صحیح تفسیر و قواعد زبان‌شناسی، قلمروشناسی و روش صحیح و قواعد معناشناسی تالیف شده است.

نوروزی ادامه داد: در هر یک از فصول، چندین قاعده مرتبط با موضوع فصل توضیح داده شده است که هر قاعده نیز خود دارای ده‌ها قاعده جزیی‌تر می‌تواند باشد که با ذکر نمونه و مثال از قرآن آورده شده است، ضمن اینکه قواعد جزیی می‌تواند خود در مقالات و پایان‌نامه‌های دیگری بررسی شود.

نوآوری‌های پایان‌نامه

وی به نوآوری‌های این پایان‌نامه اشاره و تصریح کرد: نوآوری در دو حوزه زبان‌شناسی و قلمروشناسی اتفاق افتاده است، زیرا تاکنون کسی قواعد این دو موضوع را با عنوان «قاعده» کار نکرده بود، اگرچه درباره این موضوعات تالیفاتی وجود دارد.

مدرس مرکز تفسیر قرآن و محقق حوزه علمیه عنوان کرد: در کتب ادبی علوم معانی بیان، بدیع و ... بررسی شده است، اما در این پایان‌نامه همراه با مثال‌های متعدد قرآنی و کلمات قرآن آورده شده است که می‌تواند از دیگر نوآوری‌های این مجموعه علمی باشد.

وی تاکید کرد: نتیجه مبین و معین این تالیف علمی آن است که اگر کسی می‌خواهد مفسر قرآن شود، باید به سه حوزه تسلط جدی داشته باشد: یکی زبان‌‌شناسی قرآن کریم است، زیرا باید زبان قرآن را بداند و آن را بفهمد.

نوروزی بیان کرد: قلمروشناسی و دانستن این مطلب که قلمرو قرآن تک‌بعدی نیست و همچنین معناشناسی آن از دیگر ضرورت‌های تفسیری است که یک مفسر باید به آن اشراف داشته باشد.