صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۵۶۱۷۱
تاریخ انتشار : ۰۹ مهر ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۱
داوود فتحعلی‌بیگی:

گروه هنر: تاکنون هیچ یک از برنامه‌های پیشنهادی دفتر تعزیه برای برگزاری رویدادهای آئینی و مذهبی از سوی اداره کل هنرهای نمایشی مصوب نشده و این اداره کل نیز برنامه‌ای را برای برگزاری ویژه‌برنامه‌های مناسبتی به دفتر تعزیه ابلاغ نکرده است.

داوود فتحعلی‌بیگی، مدیر دفتر تعزیه اداره کل هنرهای نمایشی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: در طول سال شاهد مناسبت‌های گوناگون دینی و مذهبی هستیم که هر یک ظرفیت برای برگزاری مجموعه رویدادهای آئینی و نمایشی را دارا هستند اما با وجود ارائه پیشنهاد از سوی دفتر تعزیه به اداره کل هنرهای نمایشی مبنی بر برگزاری این ویژه‌برنامه‌ها تاکنون هیچ‌کدام از آنها برای اجرایی شدن، مصوب نشده است.
وی گفت: کمتر از یک ماه دیگر به حلول ماه محرم و به تبع آن فرا رسیدن تاسوعا و عاشورای حسینی باقی مانده است اما با این حال هیچ برنامه‌ریزی از سوی مسئولان و مدیران نمایشی کشور در برگزاری هر چه باشکوه‌تر مجموعه برنامه‌های آئینی و نمایشی ویژه محرم صورت نگرفته است.
این هنرمند پیشکسوت نمایش‌های آئینی و سنتی تصریح کرد: دفتر تعزیه به عنوان زیرمجموعه اداره کل هنرهای نمایشی باید تابع سیاستگذاری مدیریت این اداره باشد و در این راستا یا ما برنامه‌ای را پیشنهاد می‌دهیم که برای اجرا مصوب می‌شود و یا از سوی مدیر برنامه‌ای برای برگزاری در مناسبت‌های مذهبی به دفتر تعزیه ابلاغ می‌شود که متأسفانه تاکنون اتفاقی در این زمینه رخ نداده است.
فتحعلی‌بیگی ادامه داد: دوسال پیش و در زمان مدیریت پیشین بر دفتر تعزیه نخستین سوگواره ملی تعزیه در اراک برگزار شد که البته نخستین دوره آن نبود و پیشتر هم مشابه آن برگزار شده بود با این حال ما نیازمند برگزاری چنین ویژه‌برنامه‌هایی به مناسبت‌های گوناگون همچون فرا رسیدن محرم و صفر هستیم.
وی در پایان گفت: تعزیه و نمایش‌های آئینی و سنتی ایرانی جزئی از میراث معنوی و فرهنگی ما هستند و باید اهتمام ویژه‌ای برای برگزاری آنها از سوی مدیران صورت گیرد، خوشبختانه استعدادهای خوبی در این زمینه داریم و باید به شکل مستمر از قابلیت‌های موجود در هنرمندان شبیه‌خوان به بهانه مناسبت‌های گوناگون و در قالب برگزاری برنامه‌های مختلف استفاده کنیم.