عباس آسوشه، معاون فناوری مرکز ملی فضای مجازی کشور در گفتوگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) فضای مجازی را «فضای واقعی» خواند که بر بستر فناوری ارتباطات و اطلاعات وجود دارد و اظهار کرد: اگر در برابر این موقعیا هوشمندانه برخورد کرده و بتوانیم آن را مدیریت کنیم، مفید خواهد بود.
وی با اشاره به این نکته که بیش از10 سال است که در خصوص اینترنت ملی و عناوین مشابه آن بحث شده، تاکید کرد: شورای عالی فضای مجازی، برای این شبکه شش الزام تعریف کرده است که براساس آن شبکه ملی اطلاعات باید شبکهای متشکل از زیرساختهای ارتباطی با مدیریت مستقل، کاملاً داخلی و حفاظت شده نسبت به دیگر شبکهها (از جمله اینترنت) با امکان تعامل مدیریت شده باشد.
آسوشه با تأکید بر این که قرار نیست درهای کشور بسته شود و ارتباط دیجیتالی نداشته باشیم بلکه در این فضا هوشمندانه و هدفمند با ملتها ارتباط برقرار خواهیم کرد، تصریح کرد: براساس الزامات شبکه ملی اطلاعات قرار نیست که اینترنت بر روی این شبکه فیلتر شود بلکه تعامل مدیریت شده با سایر شبکهها خواهیم داشت.
وی ادامه داد: همچنین شبکهای با امکان عرضه انواع محتوا و خدمات ارتباطی سراسری برای آحاد مردم با تضمین کیفیت بوده و باید پرظرفیت، پهن باند و با تعرفه رقابتی برای مراکز داده و میزبانی داخلی باشد. بنابراین در صورتی شبکه ملی اطلاعات در کشور خواهیم داشت که این ویژگیها در آن وجود داشته باشد.
وی گفت: شبکه ملی اطلاعات فقط بستر است و خدمات و محتوا روی این بستر قرار می گیرد. پس در صورتی که بستر مناسب نداشته باشیم نمی توانیم محتوا و خدمات مناسب ارائه دهیم.
معاون فناوری مرکز ملی فضای مجازی با بیان این که برای شبکه ملی اطلاعات سه لایه: تجهیزات شبکه، خدمات شبکه ای و خدمات کاربردی در نظر گرفته شده است، اظهار کرد: ما باید در ارائه خدمات میزبانی در منطقه اول باشیم بنابراین برای این خدمات و پردازش ابری در کشور باید برنامه داشته باشیم.
وی در خصوص جایگاه شورای عالی فضای مجازی در کشور گفت: نزدیک به 40 دستگاه و شوراهای مختلف در فضای مجازی کشور در حوزه سیاست گذاری فعالیت میکنند که لازم بود تا محل کانونی برای هماهنگی، سیاست گذاری، تصمیم گیری و نظارت بر اقداماتی که روی این فضا صورت می گیرد در کشور ایجاد شود.
آسوشه افزود: شورای عالی فضای مجازی بر همین اساس با حکم مقام معظم رهبری و به ریاست رئیس جمهور با اعضای حقوقی و حقیقی تأسیس شده است تا سازمانها و مجموعههای فعال در این فضا را هماهنگ کرده و تقسیم کار ملی کند.
وی درخصوص سیاستهای کلی مقام معظم رهبری در مورد فضای مجازی، تصریح کرد: به حداقل رساندن اتکای کشور به کشورهای دیگر در استفاده از فضای مجازی، جذاب سازی و غنی سازی محتوا و خدمات بومی جهت پاسخ دهی، پاسخگویی حداکثری به نیازهای داخلی و استفاده حداکثری از فضای مجازی به منظور استفاده و همکاری وسیع و هدفمند با ملت ها از جمله سیاست های مورد تاکید مقام معظم رهبری در فضای مجازی است.
آسوشه افزود: ایجاد آمادگی لازم در عالیترین سطح به منظور صیانت از زیرساختهای حیاتی در برابر حملات اینترنتی و دفاع مناسب در برابر هرگونه حمله و فراهم آوردن شرایط لازم برای دستیابی فضای مجازی کشور به بالاترین سطح امنیت و سلامت برای آحاد مردم، نظام و تمامی نقش آفرینان در فضای مجازی از دیگر سیاستهای کلی در فضای مجازی است.