صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۵۷۵۷۱
تاریخ انتشار : ۱۴ مهر ۱۳۹۳ - ۱۸:۰۱
مصطفی محمودی :

گروه هنر: متولی تئاتر مقاومت، انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس است و سایر مؤسسات همچون مهنا(مرکز هنرهای نمایشی انقلاب) باید در اجرای برنامه‌های جاری خود با این انجمن هماهنگ باشند و نیاز به تحقیق و پژوهش در این زمینه را «مهنا» می‌تواند با انجام کارهای پژوهشی مرتفع کند.

مصطفی محمودی، نویسنده و منتقد تئاتر در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: پیرامون موضوعاتی همچون انقلاب و دفاع مقدس به دلیل حساسیتی که وجود دارد معمولاً عرف این است که نهاد و تشکیلاتی واحد عهده‌دار برگزاری، تولید و انجام بسیاری از امور فرهنگی و هنری مرتبط با آن باشد چرا که بعد نظارتی این مسئله از اهمیت فراوانی برخوردار است و نباید موجب مخدوش شدن و یا تحریف اصالت آن شود.
وی ادامه داد: به طور طبیعی انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس زیر نظر بنیاد فرهنگی روایت، عهده‌دار نظارت بر این حوزه و آثاری است که با هدف ترویج و اشاعه فرهنگ ایثار، شهادت و مقاومت تولید می‌شوند و با چنین فرضی سایر نهادها و مؤسسات در صورت ایجاد، باید در جهت هم‌افزایی و تقویت مجموعه فعالیت‌های آن برآیند.

نیازمند تشکیل نهادهایی همچون «مهنا» در راستای برطرف کردن مشکلات اصلی تئاتر هستیم

محمودی تصریح کرد: با چنین فرضی تشکیل نهادی به نام مرکز هنرهای نمایشی انقلاب با نام اختصاری «مهنا» نه تنها زائد نیست بلکه نباید به ایجاد تعداد معدودی از آنها بسنده کرد و هر چه این تشکیلات به شکل گسترده‌تری به وجود آیند به شکل تخصصی در راستای هدف متعالی اشاعه و نشر فرهنگ مقاومت مؤثر خواهند بود.
این منتقد تئاتر در ادامه گفت: مهنا با این برنامه که به دنبال انجام کارهای زیربنایی است به وجود آمده است؛ مجموعه‌ای از اقدامات پژوهشی و مطالعاتی در مورد تئاتر دفاع مقدس که این نیاز تئاتر ما به شکل کلی و تئاتر مقاومت در شکلی ویژه و تخصصی آن است که به دلیل فقدان این بعد پژوهشی در تولید آثار نمایشی، معمولاً شاهد به ورطه تکرار افتادن این آثار و اصطلاحاً کلیشه‌ای شدن آنها هستیم.
محمودی گفت: البته نباید این مسئله نیز فراموش شود که صرف تحقیق و پژوهش اگر خروجی مؤثر اجرایی نداشته باشد و اثرات و نتایج آن را در بهبود شرایط تولید آثار دفاع مقدسی مشاهد نکنیم بی‌فایده است؛ پژوهش صورت می‌گیرد که زین پس در تولید آثار نمایشی که برای اجرای صحنه مهیا شده و یا به معرض دید مخاطبان قرار می‌گیرند، تغییر و تحولی بنیادین را شاهد باشیم.

انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس به مهنا، خط مشی بدهد

عضو کانون ملی منتقدان تئاتر ایران گفت: برای تحقق چنین مقصودی باید فعالیت مراکزی همچون مهنا، تحت نظارت متولی اصلی تئاتر انقلاب و دفاع مقدس یعنی انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس به انجام برسد و برنامه‌ریزی مدون پژوهشی و مطالعاتی از سوی انجمن صورت گرفته و برای اجرا در اختیار مهنا قرار گیرد.
محمودی در پایان تأکید کرد: قطعاً برطرف شدن چالش‌ها و موانع بر سر راه تئاتر کشور و از همه مهمتر تئاتر انقلاب و دفاع مقدس از رهگذر انجام پروژه‌های پژوهشی و بررسی وضعیت مجود و آسیب‌شناسی آن میسر خواهد بود که مهنا می‌تواند با در اختیار گرفتن مجموعه‌ای از داده‌ها و پردازش آنها، نتایج مفید برای برون‌رفت از معضلات موجود بر سر راه تولید آثار نمایشی مقاومت را در اختیار نهاد اجرایی یعنی انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس قرار دهد.