سامان خلیلیان، رئیس هیئت مدیره کانون نمایشگران خیابانی خانه تئاتر در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: وضعیت تئاتر خیابانی با وجود همه وعدههایی که از سوی مسئولان و در رأس آنها مدیرکل هنرهای نمایشی در بهبود شرایط داده میشود، نابسامان است و ما در عرصه مدیریت تئاتر خیابانی دچار سوءمدیریت و بیبرنامگی هستیم.
وی گفت: این در حالیست که ظرفیتهای فراوان تئاتر خیابانی در عرصه فرهنگ سازی به دلیل ارتباط تنگاتنگ و بیواسطهای که با مخاطب خود دارد بر کسی پوشیده نیست و باید مسئولان فکری به حال این گونه تئاتری برای همهگیر شدن آن اتخاذ کنند.
خلیلیان تصریح کرد: در چنین شرایطی که عرصه تئاتر خیابانی از بیبرنامگی حوزه مدیریت رنج میبرد، برای خروج فعالان تئاتر خیابانی از انجماد، انجام فعالیتهای خلاقانه در دستور کار قرار میگیرد که البته این ناشی از خلاقیت و پیگیری دوستان و دلسوزان فعال در حوزه تئاتر خیابانی است.
دبیر اجرایی نخستین جشنواره تئاتر خیابانی بهزیستی «طلوع امید» ادامه داد: نمونه بارز این تلاشها برگزاری جشنواره تئاتر خیابانی «طلوع امید» با هدف تبیین و فرهنگسازی اهداف سازمان بهزیستی در سوق دادن زندگی معلولان و افراد بیسرپرست از وضعیت موجود به شرایط مطلوب است.
وی در ادامه گفت: به هر حال هر سازمان و دستگاه خدماتی و دولتی وظایفی را برای انجام به عهده دارد و در این راستا و برای انتقال اهداف و برنامههای فرهنگی خود به اقشار گوناگون جامعه به دنبال ابزاری بیانی مفید و مؤثر میگردد که در شرایط فعلی، تئاتر خیابانی و شورایی معتبرترین و اثرگذارترین ابزار در این زمینه است.
خلیلیان تأکید کرد: در شرایطی که اغلب سازمانها با بودجه انقباضی به ویژه در حوزه فعالیتهای فرهنگی خود مواجه هستند، فعالیتهایی کمهزینه همچون تولید و اجرای تئاتر خیابانی جایگزین مناسبی برای دیگر شیوههای متداول اما پرهزینه فرهنگی همچون ساخت تیزرهای تبلیغاتی است.
وی گفت: سازمانها و نهادهای گوناگون خدماتی و دولتی به اهمیت جایگاه تئاتر خیابانی و شورایی در انتقال پیامها و اهداف فرهنگی خود پی بردهاند و این مسئله به شکلی فراگیر در حال تسری به سایرین است تا هم علاوه بر کمک به ارتقای سطح فرهنگی جامعه، موقعیت مناسبی حرفهای نیز برای فعالان این عرصه پدید آید.