به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمود علوی، وزیر اطلاعات امروز، سهشنبه، 15 مهرماه برای پاسخگویی به سؤال برخی نمایندگان در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی حضور یافت و توضیحاتی ارائه کرد.
وی با بیان اینکه وزارت اطلاعات حساسیت نسبت به مسائل امنیتی و تهدیدات کشور را همواره عمیقاً درک کرده و همواره بر اساس رهنمودهای مقام معظم رهبری با استراتژی پاسخ به تهدیدات امنیتی داده و خواهد داد، گفت: همواره وزارت اطلاعات چه در سطح استراتژی و راهبرد، چه در سطح عملیاتی و چه در سطح تاکتیکی با یک رویکرد واقعنگرانه، آیندهنگرانه و با در نظر گرفتن قابلیت تحقق برنامهها، مسائل امنیتی را توسط سربازان گمنام امام زمان(عج) رصد کرده و به نحو احسن امنیت را در کشور با همکاری سایر نهادهای امنیتی محقق کرده و تثبیت کرده است.
حجتالاسلام علوی در مورد عملکرد وزارت اطلاعات در عرصه شناسایی و پیشگیری گفت: در این زمینه اقدامات بسیار زیادی صورت گرفته است؛ از جمله اشراف اطلاعاتی بر گروهکها و تهدیدکنندگان امنیت ملی و رصد مستمر فعالیت آنها، اشراف بر تبادل اطلاعات و تحرکات دشمن به گونهای که فرصت هرگونه حرکتی را از دشمن سلب کرده و اشراف اطلاعاتی به تمام معنا بر آنها وجود دارد، به جز آنجا که اطلاعرسانی وزارت اطلاعات مورد توجه قرار نگرفته باشد که ممکن است آسیبهایی را متوجه کرده باشد که وزارت اطلاعات در جهت این آسیبزدایی نیز تدابیری اندیشیده است.
وی در مورد اقدامات وزارت اطلاعات در زمینه اطلاعرسانی و هشدار به موقع مسئولان و کمک به ایجاد فضای یکپارچه، هماهنگ و همافزا در برخورد با تهدیدها گفت: طبق مکاتبات و اسناد و مدارک، به موقع گزارشهای جامع و کارآمدی به مسئولان مربوطه در زمینه تهدیدها داده شده است؛ از جمله قبل از تحرک گروهک خودخوانده «جیش العدل» در مرزهای جنوب شرقی اطلاعات لازم در اختیار مقامات مسئول در استان قرار داده شد؛ حتی اهداف عملیاتی گروهک مزبور در این گزارشها تدوین و هشدارهای لازم داده شده است.
حجتالاسلام علوی گفت: سومین حوزه فعالیتهای وزارت اطلاعات شناسایی مواضع، پایگاهها، مقرها و ردیابی دشمن در قلمرو امنیتی و شناسایی آسیبپذیریها و ضعفها و چالشها نسبت به تهدیدات گروهکها و اقدام به رفع آنهاست.
وی چهارمین حوزه فعالیت وزارت اطلاعات را خنثی کردن برنامهها و ناکام گذاشتن دشمن در انجام عملیات عنوان کرد و افزود: موارد آن بسیار زیاد است از جمله کشف و خنثی سازی 2 مورد جلیقه انتحاری که برای انفجار در دو مرکز دو استان در روز قدس پیشبینی شده بود که این توطئه کشف شد.
حجتالاسلام علوی در مورد اقدامات علمیاتی و درگیرانه با دشمن از سوی وزارت اطلاعات نیز گفت: در این زمینه دستگیری عناصر معاند و ضد انقلاب و شرور از جمله شناسایی و دستگیری هستهها و تیمهای مربوط به تکفیریها طی دهها عملیات و دستگیری بیش از 130 نفر از عوامل مؤثر آنها صورت گرفته است.
وزیر اطلاعات افزود: همچنین ضربات غیر قابل جبرانی به مواضع و نیروهای گروهکهای شرور وارد شد و تعدادی از این گروهکها در شرق و غرب کشور از هم پاشید؛ از جمله برخورد با گروهک فرقان و کشف و خنثی سازی محمولههای سنگین انفجاری آنها که قرار بود در یکی از شهرهای پرجمعیت و مقدس منفجر شود.
وی افزود: دو نفر از گروگانهای آنها که شمشیرباز بینالمللی و وکیل بود، آزاد شدند.
حجتالاسلام علوی با اشاره به معدوم کردن سران و نیروهای مؤثر گروهکها در غرب و شرق کشور گفت: امروز دشمن با تمام وجود لمس میکند که در هیچ نقطهای از چشمان بیدار و هوشیار سربازان گمنام امام زمان (عج) پنهان نیست و پنجه آهنین سربازان گمنام امام زمان(عج) در هر نقطهای در گلویش فرو رفته و آرامش را از آنها سلب و فرصت دسیسه را از آنها بازستانده است.
وی از دیگر اقدامات وزارت اطلاعات را انهدام تجهیزات، امکانات ارتباطاتی و اطلاعاتی گروهکهای شرور عنوان کرد و گفت: نتیجه این اقدامات موفقیتها، فعالیتها و برنامههای وزارت اطلاعات برای امنیت آحاد ملت ایران را با تمام وجود میتوانید حس کنید.
وزیر اطلاعات در بخش دیگری از سخنان خود در مورد نتایج اقدامات وزارت اطلاعات گفت: یکی از نتایج اقدامات سربازان گمنام امام زمان(عج) بازدارندگی مبتنی بر قدرت امنیتی و اطلاعاتی و عملیاتی است که دشمن با درک اقتدار نظام انگیزه توطئه را تا حد زیادی از دست داده است؛ امروز اقتدار، صلابت و هیمنه وزارت اطلاعات دل دشمنان را به لرزه درمیآورد و فرصت دسیسه را از آنها سلب کرده و مایه آرامش مردم ما شده است.
وی در مورد سایر نتایج اقدامات این وزارتخانه گفت: کاهش آسیبپذیری با پیشبینی و پیشگیری و جلوگیری از نفوذ دشمن در حوزه امنیت داخل کشور و فضای تبادل اطلاعات؛ ناامنشدن محیط داخلی و پیرامونی برای دشمن و ایجاد امنیت، آسایش و آرامش برای مردم کشور و فراهم شدن زمینههای مناسب برای فعالیتهای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی در کشور از دیگر نتایج اقدامات این وزارتخانه است.
حجتالاسلام علوی همچنین در مورد بررسی صلاحیت مسئولان نیز گفت: وزارت اطلاعات در زمینه به کارگیری افراد در مشاغل حساس و مهم در چارچوب قوانین و مقررات موجود وظایف خود را انجام میدهد؛ قوانین موجود مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام است و محتوا نیز محتوای پرونده افراد است؛ ممکن است در مورد افرادی در فضای بیرون سخنان و شایعاتی باشد که این شایعات به صورت مستند وجود نداشته باشد، طبعا نمیتواند مستند وزارت اطلاعات برای نفی یا اثبات باشد.
وی تصریح کرد: وزارت اطلاعات بدون هیچگونه تسامح و تساهل آنچه در پروندهها بوده، اعمال میکند و اگر فردی مورد عمده و مشخص و مسلمی نداشته باشد، بیهوده با آبروی افراد بازی نمیکند و اگر فردی توجه نکرده باشد و با دست خود برای خودش مشکلی درست کرده باشد، خود کرده را تدبیر نیست.
وزیر اطلاعات اظهار کرد: مجمع تشخیص مصلحت نظام و آییننامههای مربوط به مصوبههای مجمع که وزارت اطلاعات در چارچوب آن موظف به انجام وظایفش است، دستگاههای اجرایی برای بهکارگیری نیروهای مورد نظر خود با اختیاراتی برخوردار کرده که میتوانند با مسئولیت خود اقدام کنند؛ وزارت اطلاعات در این بین تنها اعلامکننده جواب مثبت یا منفی است اما اعمال از عهده وزارت اطلاعات برداشته شده و در حوزه اختیارات وزارت اطلاعات در این مصوبه دیده نشده است.
وی افزود: وزارت اطلاعات هر جا مصالح امنیتی نظام لحاظ نشود، در صورت وجود مستندات اطلاعات تکمیلی را برای بهرهبرداری به دستگاههای ذیربط میدهد و توصیههای لازم را انجام میدهد و ترجیح میدهیم که در همه این زمینهها حفظ آرامش مردم و جامعه کار انجام گیرد و لازمه کار وزارت اطلاعات را همراه با جنجال و سلب آرامش نمیبیند.
حجتالاسلام علوی در مورد جلساتی که با برخی احزاب منحله داشته است، گفت: جلسهای با شورای حزب مشارکت نداشتهام؛ با افراد مختلف زیادی جلساتی دارم بر این اساس که وزارت اطلاعات جلسه با جریانهای مختلف سیاسی و غیر سیاسی در راستای مأموریتهای ذاتیاش بسیار زیاد دارد؛ حتی جلساتی با شورای حزب منحله دموکرات و کوموله هم داریم تا آسیبها را به حداقل برسانیم.
وی با بیان اینکه وزارت اطلاعات با هر کسی که مصالح امنیتی اقتضا کند صحبت میکند، گفت: این اختیار ناشی از مأموریت ذاتی وزارت اطلاعات است؛ با هر کسی هم که صحبت کنیم به رعایت ادب و حسن خلق در رفتار عادت داریم؛ این جلسات برای کسانی که عادت به حرمتشکنی و عدم رعایت ادب دارند، دوستانه جلوهگر میشود.
حجتالاسلام علوی افزود: همچنین لازمه راهبرد جذب حداکثری و دفع حداقلی این است که حتی با افراد مخالف با اصل نظام و حتی افراد معاند گفتوگو و مذاکره شود؛ تا چه رسد به اشخاصی که به نوعی در درون نظام تعریف میشوند و اظهار اعتقاد به اصل نظام و قانون اساسی و اصل ولایت فقیه و شخص ولی فقیه میکنند.
وی تصریح کرد: اگر قرار باشد اطلاعات مجاز به تشکیل جلسات و مذاکراتی نباشد، چه مرجعی مجاز به تشکیل چنین جلساتی برای جذب حداکثری میتواند باشد؟ بنابراین نه تنها منکر چنین جلساتی نیستیم، بلکه با حساب و کتاب به این جلسات میپردازیم و این نشستها نیز به معنای عدم حساسیت نسبت به عملکرد غیر قابل قبول افراد نمیتواند باشد.