حجتالاسلام والمسلمین وحید بابادائی، معاون تبلیغ و آموزشهای کاربردی حوزه علمیه استان تهران، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) اظهار کرد: عید غدیر از بزرگترین اعیاد به شمار میرود و برای شیعیان اهمیت بسیار بالایی دارد، ضمن اینکه ولایت از مسائل اساسی است و لازم است که همه ما توجه جدی به آن داشته باشیم.
وی فضای مجازی را ابزاری برای اشاعه مفاهیم ناب اسلامی دانست و گفت: هر عرصه و فضایی که ایجاد میشود، مردم و به ویژه جوانان در آن حضور دارند و سعی میکنند تا عقایدشان را مطرح کنند و از آن محیط کسب آگاهی کنند.
ضرورت وجود هدایتکننده در فضای مجازی
معاون تبلیغ و آموزشهای کاربردی حوزه علمیه استان تهران تصریح کرد: محیط مجازی ابزاری است که متولیان امر به واسطه نیروهای انسانی آموزشدیده و افراد توانمندی که در اختیار دارند، باید در آن برنامهریزی کنند تا کاربران به ویژه جوانان سردرگم نباشند.
وی بیان کرد: هر کاربری با هر نیازی که وارد فضاهای مجازی میشود، باید نیازهایشان تأمین شود و یا خود به تأمین نیازها بپردازد و بسیاری از جوانان هدف خاصی از این حضور برای خودشان تعریف نکردهاند و سردرگم هستند که همین امر سبب میشود تا آنها با مسائل انحرافی روبرو شوند.
حجتالاسلام بابادائی اظهار کرد: اگر در فضای وب و فضای مجازی هدایتکنندهای نباشد تا مسیر درستی را برای کاربران تبیین کند، مطمئنا انحرافات و شبهات موجود سبب میشود تا جوانان و مخاطبانمان دچار مشکلات جدی شوند.
وی با اشاره به مکتب تشیع اظهار کرد: مکتب تشیع به لحاظ معنویت، اقتصاد، علم و هر موضوعی که بررسی کنیم، مکتب قوی است و هدایتکنندهای که باید به درستی این اطلاعات و آگاهی را به کاربران ارائه کند باید کارشناس دین باشند و قرآن، سنت و روایات را بطور کامل بشناسند.
حوزههای علمیه بهترین هدایتکنندههای فضای مجازی هستند
معاون تبلیغ و آموزشهای کاربردی حوزه علمیه استان تهران تصریح کرد: حوزههای علمیه و مراجع تقلید شیعه میتوانند این وظیفه هدایتکننده در فضای را برعهده بگیرند.
وی بیان کرد: حوزههای علمیه باید هنرمندانه و با روشهای جذاب، تخصصی و مناسب فضای مجازی وارد شوند و معارف ناب شیعه را که ائمه ما سفارش کردهاند، منتشر کنند. اگر این اتفاق رخ دهد قطعا به لحاظ محتوا نفوذ کلام بیشتری خواهد بود چرا که بشر تشنه معارف ناب است.
حجتالاسلام بابادائی اظهار کرد: ما باید معارف شیعه را دستهبندی کنیم و هنرمندانه و جذاب در فضای مناسب مجازی و در قالبهای مختلف به کاربران ارائه کنیم.
فضای مجازی برای حوزههای علمیه مسئله جدیدی است
وی بیان کرد: مسئله فضای مجازی برای جامعه و به ویژه حوزههای علمیه مسئله نویی است و قطعا برنامهریزیهایی که انجام شده چندان قدمت زیادی ندارد و نمیتوان انتظار داشت که به یکباره کار وسیعی انجام دهیم اما حوزه علمیه فعالانه در فضای مجازی حضور دارد.
معاون تبلیغ و آموزشهای کاربردی حوزه علمیه استان تهران تصریح کرد: معاونت در بخشهای مختلف فعالیت و برنامهریزی جامعی دارد و یکی از برنامههایی که بر آن تأکید داریم، آموزش طلبههای جوان است تا بتوانیم پاسخی به مسائل مربوط به فضای مجازی دهیم.
وی بیان کرد: استفاده بهینه از مبلغانی که تخصص لازم را در فضای مجازی دارند، از دیگر مواردی است که نسبت به آن اهتمام داریم.
حجتالاسلام بابادائی اظهار کرد: معاونت تبلیغ سعی دارد تا از طریق سایتها و دیگر طرق، مبلغان را شناسایی کند تا با برنامهریزیهای لازم در فضای مجازی، فعالیتهای وسیعی را محقق کند.
وی یادآور شد: حضور مبلغانمان بیشتر در فضاهای غیررسمی مجازی و از طریق وبلاگها و تالارهای گفتوگوست.