حجتالاسلام سیدعلی موسویدارابی، نویسنده و عضو گروه قرآن بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره آخرین اثر تألیفی خود گفت: آخرین کتابی که به انتشارات بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی سپردهام، «تواتر القرائات» از مجموعه «نصوص فی علوم القرآن» است که تاکنون هشت مجلد آن به چاپ رسیده است.
وی افزود: در حال حاضر جلد نهم آن در آستانه چاپ است و موضوع آن درباره یکی از مباحث علوم قرآنی به نام تواتر قرائات است. البته فقها درباره این موضوع نظرات و دیدگاههای گوناگونی ارائه کردهاند و بحثهای زیادی در رابطه با آن شده است.
حجتالاسلام موسوی دارابی با بیان اینکه در این مجلد نظرات و دیدگاههای علما، اعم از فقها و کارشناسان علوم قرآنی را جمعآوری و ارائه کردهام، تصریح کرد: همواره این بحث مطرح است که آیا این قرائات سبع، عشر، و اربعة عشر حجت و متواتر است؟ که ما در رابطه با این موضوع دیدگاههای علما را مطرح کرده و در ابتدای این کتاب نیز مقدمه 40 صفحهای برای آن نوشتهام.
وی با بیان اینکه پیشبینی شده این کتاب در 16 جلد به چاپ برسد، گفت: جلد اول و دوم کتاب «نصوص فی علوم القرآن» درباره نزول قرآن، جلد سوم درباره جمع قرآن، جلد چهارم مربوط به عدم تحریف آن، جلد پنجم اسماء و صفات قرآن است و از سوی دیگر با توجه به اینکه دامنه قرائات قرآن وسیع است، جلدهای ششم تا نهم درباره این موضوع است.
این عضو گروه قرآن بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی یادآور شد: در جلد آینده به موضوع «الأحرف السبعة» خواهیم پرداخت که مربوط به حدیثی است که از پیامبر اکرم(ص) نقل شده و بیان میکند که قرآن به هفت حرف نازل شده است و در این اثر علما درباره این موضوع بحث میکنند که مبنای این هفت حرف که پیامبر(ص) فرموده، چیست.