به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، فاطمه راکعی، دبیر علمی هشتمین جشنواره یار و یادگار، در نشست خبری این جشنواره که صبح امروز در مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) برگزار شد، گفت: با برگزاری این جشنواره میتوان حرکت دوباره ایجاد کرد تا نسلهای جدید با ارادتی که در پدر و مادران خود نسبت به امام خمینی(ره) دیدهاند، اندیشههای امام را مطالعه کنند و با این اندیشه و افکار آشنا شوند.
وی افزود: یکی از مسائلی که امام خمینی(ره) بر آن تأکید داشتند، اخلاق سیاسی و اجتماعی مدیران و اتحاد اقوام و مذاهب اسلامی با یکدیگر بود. از این رو باید راهکاری اساسی را در این زمینه به کار گیریم چرا که ما کشوری هستیم که شاعران عالم و عالمان شاعر داشتیم و این وظیفه شاعران را مضاعف میکند چرا که عالمان و فیلسوفانی بودند که در خلوت زندگی خود شاعرانه زیستند.
اعلام زمان ارسال آثار
راکعی با بیان اینکه نباید تاثیر افکار و اندیشههای امام خمینی(ره) کمرنگ شود، اظهار کرد: امیدوارم همه شاعران در این جشنواره شرکت کنند و آثار خود را با گویشهای گوناگون به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.
دبیر علمی جشنواره در ادامه از اعلام فراخوان عمومی جشنواره برای ارسال اثر از30 مهرماه تا 30 دی ماه خبر داد و گفت: شاعران میتوانند آثار خود را در قالب کلاسیک و نو با زبان و گویشهای گوناگون ایرانی به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند. همچنین آثار در بخشهای داخلی و خارجی و بخش شعر کودک و نوجوان داوری خواهد شد و اختتامیه جشنواره در اسفندماه 1393 برگزار میشود.
وی با بیان اینکه در هر بخش سه اثر برگزیده خواهیم داشت، گفت: به رتبه اول هر بخش چهار سکه بهار آزادی به نفر دوم سه سکه بهار آزادی و نفر سوم دو سکه بهار آزادی اهدا میشود و متعاقبا جزئیات دیگر جشنواره اعلام خواهد شد.
امام خمینی(ره) شخصیت و آرمان فرازمانی دارد
مصطفی محدثی خراسانی، عضو شورای سیاستگذاری جشنواره «یار و یادگار» نیز در این نشست گفت: در طول تاریخ غیر از اهل بیت(ع) در جهان کسی را نداشتیم که درباره آنها این اندازه شعر سروده شده باشد؛ آثاری که برای امام خمینی(ره) نیز سروده شده است، به لحاظ کمی بینظیر است.
وی افزود: اگر قرار است شعر جدیدی درباره امام خمینی(ره) سروده شود، باید از این منظر باشد که امام خمینی(ره) شخصیت و آرمانها و اهداف فرازمانی دارد و پس از چند سال جهان این ظرفیت را مییابد که بسترهای نمود و به تجلی رسیدن آن فرارسد و ضرورت این جشنواره این است که هر چه پیشتر میرویم، به زمینههای مناسبی برای دریافت زوایایی دیگر اندیشهها و شخصیت امام خمینی(ره) پی میبریم.
تقدیر از بزرگان شعر و ادب
حمید هنرجو، دبیر اجرای جشنواره شعر «یار و یادگار» در این نشست با اشاره به اینکه جشنواره در حال حاضر به سطح قابل قبولی رسیده است، گفت: در هفت دوره گذشته تجارب گوناگونی به دست آمده است و عوامل اجرایی و علمی تلاش کردهاند همه نظرگاهها و دیدگاها را جمعآوری کنند.
وی افزود: در این جشنواره بخش ویژهای مربوط به حاج سید احمد خمینی فرزند امام خمینی(ره) نیز وجود دارد که علاقهمندان میتوانند آثار ادبی خود را در این بخش شرکت دهند.از سوی دیگر با توجه به اینکه رحلت حاج سیداحمد خمینی و همسر امام خمینی(ره) در اسفندماه است، اختتامیه نیز در همین ماه برگزار میشود.
هنرجو افزود: امسال بنا به سالهای گذشته بخشی از جشنواره را به تقدیر از بزرگان شعر و ادب اختصاص خواهیم داد که در زمینه سرودن شعر برای امام خمینی(ره) کار ارزندهای انجام دادهاند.