امیرحسین شفیعی، مدیر دفتر تئاتر خیابانی مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: فعالیتهای نمایشی مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در جشنواره تئاتر «سوره ماه» متجلی است اما در چند دوره اخیر این جشنواره بخشی را برای پرداختن به تئاتر خیابانی در نظر نگرفته بود.
وی گفت: دلیل این امر ضعف بنیادینی بود که در اغلب آثار ارائه شده در قالب تئاتر خیابانی وجود داشت؛ پرداختی کلیشهای و بدون پشتوانه مطالعاتی و علمی که تأثیرات اینگونه آثار را خنثی میکرد، مسئلهای که موجب شد به طور مثال جشنواره تئاتر دانشگاهی نیز اقدام به تعطیلی این بخش در ساختار جشنوارهای خود کند.
شفیعی تصریح کرد: بیش از سه دهه از پیروزی انقلاب اسلامی میگذرد؛ تئاتر خیابانی به عنوان جلوهگاه تئاتر مردمی و انقلابی در همه دنیا شناخته شده است که میتواند در ایران نیز در انتقال صحیح و سریع پیامهای ارزشی انقلاب و دفاع مقدس سهم بسزایی را ایفا کند اما متأسفانه تاکنون تنها سه کتاب در مورد ساختار و مباحث تکنیکی و فنی اینگونه تئاتری تألیف و ترجمه شده است.
این کارگردان تئاتر خیابانی گفت: ما همانند بخش صحنهای تئاتر و فیلمنامه در سینما در زمینه طرح و نمایشنامه تئاتر خیابانی هم دچار مشکل هستیم و با وجود اینکه ممکن است اغلب شاهد اجراهای موفقی در زمینه تئاتر خیابانی باشیم اما به ندرت کارگردانان و فعالان تئاتر خیابانی قادر به ارائه طرحی و ایده درست در زمینه این تئاتر هستند.
وی ادامه داد: دفتر تئاتر خیابانی مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری برای رفع این معضل اقدام به برگزاری نخستین مسابقه ادبیات نمایشی تئاتر خیابانی کرده است که پس از ارسال آثار و بررسیهای کارشناسی 10 نامزد را برای ارزیابی نهایی معرفی کند و از این میان سه اثر برگزیده به عنوان الگوی ارائه طرح و ایده نمایش خیابانی معرفی شود.
شفیعی در پایان گفت: در کنار برگزاری این مسابقه، دفتر تئاتر خیابانی مرکز هنرهای نمایشی با احیای بخش خیابانی در بیست و سومین جشنواره تئاتر «سوره ماه» و دعوت از گروههای معتبر فعال در این عرصه، موضوعات اجرایی و حضور کارهای خیابانی را در قالب جشنواره مورد بررسی قرار میدهد تا به رفع نواقص اجرای آثار خیابانی در یک رویداد تئاتری بپردازد.