به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، حجتالاسلام محمدعلی نکونام، نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری چهارم آبانماه در همایش «امربه معروف و نهی از منکر» که همزمان با آغاز هفته امر به معروف در هتل لاله شهرکرد برگزا شد، با تسلیت آغاز ماه محرم و شهادت حضرت اباعبدالله حسین(ع) و یاران باوفایش، اساس و پایه شکل گیری قیام عاشورا را در احیای دو مریضه مهم امربه معروف و نهی از منکر دانست.
وی با تأکید بر اینکه امر به معروف و نهی از منکر احیاء نمیشود مگر آنکه روحیه حسینی در جامعه زنده و پویا شود، افزود: احیای امر به معروف و نهی از منکر در جامعه کنونی مستلزم شکل گیری و نهادینه شدن فرهنگ، تفکر، غیرت، مرام و مشی نهضت حسینی است.
حجتالاسلام نکونام با بیان اینکه نهضت حسینی تنها با شعار و حرف عملیاتی نمیشود، تنها راه تحقق این مهم را در گفتمان سازی و عمل به آن دانست و تصریح کرد: باید از امر به معروف و نهی از منکر مدام و مستمر در جامعه سخن گفته و تذکر داده شود تا این دستور الهی به یک گفتمان غالب و فرهنگ عمومی جامعه تبدیل و سپس عملیاتی شود.
معروفات در جامعه ما حکم فرما است؟
وی با اشاره به اینکه انقلاب و نظام اسلامی ایرانی بر اساس معروفات الهی شکل گرفت، از بی توجهی و فاصله گرفتن جامعه از معروفات انتقاد کرد و گفت: آیا پس از گذشت 35 سال از عمر انقلاب معروفات الهی در جامعه سیر صعودی دارد؟ آیا معروفات در جامعه ما حکم فرما است؟ متاسفانه شرایط فعلی با روزهای اول انقلاب بسیار متفاوت است.
حجتالاسلام نکونام تحیر عمومی جوانان به اسلام، حضور در اعتکافها و لیالی قدر و ایستادگی مردم در پای نظام معروفات همیشه زنده و پایدار در کشور دانست و خاطرنشان کرد: اگر چه در بسیاری از عرصهها عملکرد مردمی مطلوب و قابل قبول بوده اما با کمال تاسف برخی از مسئولان مطابق با این ارزشها عمل نکردند و نتواستند نمره قبولی بگیرند.
وی وضعیت نامناسب حجاب در جامعه را نتیجه بی توجهی و مطابق با اصول انقلاب حرکت نکردن برخی از مسئولان نظام دانست و با تاکید بر اینکه بزرگان و دلسوزن انقلاب و دین شرایط کنونی حجاب را در طراز اسلام و نظام جمهوری اسلامی نمیدانند، از رواج بی بندوباریها در پخش آهنگهای حرام و اصراف و ریخت و پاشها در همایش و مجالس انتقاد کرد.
تمام مسئولان نظام متولی امر امربه معروف و نهی از منکر هستند
نماینده ولی فقیه در استان با بیان اینکه تمام مسئولان نظام متولی امر امربه معروف و نهی از منکر هستند، احیاء امر به معروف در جامعه را نیازمند یک عزم جدی و همگانی تمام دستگاههای دولتی در کنار ستادهای احیاء امر به معروف دانست.
وی با اشاره به خروجی نامطلوب فعالیتها و اقدامات فرهنگی در راستای اشاعه معروفات در جامعه، تصریح کرد: علی رغم تاکیدات مستمر و مداوم رهبری در خصوص تبدیل شدن امر به معروف به یک فرهنگ غالب و فراگیر جامعه اما متاسفانه عکس آن یعنی تبدیل شدن ضدارزش ها به ارزش محقق شده است.
حجتالاسلام نکونام با بیان اینکه نظام اسلامی بر اساس یک واقعیت و حقیقت همیشه جاوید یعنی احیا دین و ارزشهای اسلامی در جامعه شکل گرفت، ایجاد انحراف در حقانیت و واقعیت این نظام را یکی از حربهها و توطئههای دشمنان برشمرد.
به گفته وی متاسفانه برخیها تلاش میکنند با ایجاد فضای رعب، وحشت و بی تفاوتی افراد جامعه را در بیان حرف حق و در چارچوب اسلام منصرف و تهدید کنند به طور که متدینین و افراد تاثیرگذار جرات آن را نداشته باشند حرف حق خود را بیان کنند و صدای حق را در نطفه خفه که این یک خطر جدی پیش روی نظام و انقلاب است.
همراهی خواص جامعه با ایجاد کنندگان ترس در آمران به معروف
امام جمعه شهرکرد ایجاد ترس و وحشت در بین آمران به معروف و ناهیان از منکر را یکی از اقدامات شوم دشمنان دانست و از همراهی و همکاری برخی از خواص جامعه خواسته یا ناخواسته برای تحقق این نقشه شوم انتقاد کرد.
وی با تأکید بر اینکه نه تنها آمران به معروف و ناهیان از منکر بلکه آحاد مردم باید در مقابل جریانات انحراف افکن در مسیر حق و انقلاب ایستادگی کنند گفت: باید در مقابل این جریانات قاطع و استوار بود و بدون هیچ گونه ترس و واهمه ای حرف حق را بیان کرد.
حجتالاسلام نکونام در ادامه به اظهار نظرهای سخیفانه سخنگوی آمریکا در خصوص مذاکرات اشاره کرد و گفت: متاسفانه در حال حاضر شرایطی در کشور حاکم شده که نه تنها مطلوب اسلام و انقلاب نیست بلکه دشمنان انقلاب را جری تر کرده است.
وی با بیان اینکه بارها رهبر انقلاب فرمودند که استکبار و در راس آنها آمریکایی ها با ملت ایران کنار نخواهند آمد، به حربه جدید دشمنان برای اعمال فشار و تنگ تر کردن عرصه بر ملت ایران اشاره کرد و گفت: دشمنان در سناریو جدید حقوق بشر را بهانهای برای اعمال تحریمهای بیشتر بر ملت ایران بهانه کردهاند.
در عرصه فرهنگی صداها پایین آمده است
خطیب نماز جمعه شهرکرد به چالشهای پیش روی در عرصه فرهنگی کشور نیز اشاره کرد و گفت: متاسفانه در عرصه فرهنگی نیز صدای حق طلبی، آزادی خواه و حریت طلبی پایین آمده است و شاهد یک فضای بیتفاوتی در جامعه هستیم.
وی از ورود هجمههای گسترده فرهنگی به ارزشها دینی و آرمانهای اسلامی ابزار نگرانی کرد و گفت: متاسفانه در عرصه هنر و فرهنگ مرز بین زن و مرد و نوع پوشش ها در برگزاری جشنواره ها و تئاترها کنار رفته است و آوازه خوانی زنان، پخش موسیقی مبتذل و باز گذاشتن عرصه برای اخذ مجوز و چاپ کتابهای مسئله دار به بهانه آزادی، جامعه و فرهنگ اسلامی را تهدید میکند.