صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۶۴۰۷۶
تاریخ انتشار : ۰۴ آبان ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۵

گروه ادب: رضا اسماعیلی، شاعر و دبیر کنگره بین‌المللی طاهره صفارزاده از انتشار تمبر یادبود این شاعر، پژوهشگر و مترجم خبر داد، همچنین ویژه‌نامه هفتمین سالگرد درگذشت طاهره صفارزاده، ۲۹ مهرماه در ضمیمه روزنامه اطلاعات منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، رضا اسماعیلی، دبیر کنگره بین‌المللی طاهره صفارزاده از انتشار تمبر یادبود این بانوی شاعر، پژوهشگر و مترجم خبر داد و در ادامه گفت: تمبر یادبود مرحوم طاهره صفارزاده بناست در مراسم اختتامیه دومین جایزه بانوی برگزیده فرهنگ و هنر که روز چهارم آبان‌ماه از ساعت 17 در تالار سوره حوزه هنری برگزار می‌شود، رونمایی شود.
شایان ذکر است، مراسم اختتامیه و معرفی برگزیدگان دومین جایزه علمی ـ ادبی بانوی برگزیده فرهنگ و کنگره بین‌المللی طاهره صفارزاده امروز یک‌شنبه، چهارم آبان‌ماه از ساعت 17 در تالار سوره حوزه هنری واقع در خیابان سمیه، نرسیده به پل حافظ، حوزه هنری برگزار می‌شود.
همچنین ویژه‌نامه هفتمین سالگرد درگذشت طاهره صفارزاده ضمیمه روزنامه اطلاعات، سه‌شنبه، ۲۹ مهرماه منتشر شده است. در این ویژه‌نامه مقالات، مصاحبه‌های منتشر نشده، خاطرات، نقد و نظر بر کارنامه شعری طاهره صفارزاده و بسیاری از مطالب دیگر که توسط هنرمندان و شخصیت‌های ادبی کشور به نگارش درآمده است، دیده می‌شود.
در صفحه نخست این ویژه‌نامه، مقاله‌ای به قلم سیدمهدی طباطبایی دیده می‌شود و این هنرمند در مقدمه آورده است: «هنر در گذشته، مفهوم سنتی داشت که شامل تمام دستاوردهای فکری و عملی انسان بود و در دایره محدود واژه ART قرار نمی‌گرفت، بلکه تمام کمالات و فضایل بشری را شامل می‌شد. ریشه این واژه را سانسکریت می‌دانند و از ترکیب کلمه سو(نیک) و نر(مرد و زن) شکل گرفته است.»
در صفحه دوم این ویژه‌نامه، پیام مقام معظم رهبری که به مناسبت درگذشت طاهره صفارزاده بیان شده، آمده است و در این پیام می‌خوانیم: «درگذشت بانوی فرزانه، مترجم قرآن و نویسنده و شاعر خلاق، خانم دکتر طاهره صفارزاده را به بازماندگان گرامی ایشان و به جامعه ادبی و شعر کشور تسلیت می‌گویم. خدمات این بانوی باایمان به ویژه ترجمه ماندگار قرآن کریم، حسنات او را در پیشگاه حضرت حق سنگین خواهد کرد، ان شاء الله رحمت و غفران الهی بر او باد.»
در همین صفحه مصاحبه‌ منتشر نشده از مصطفی محدثی خراسانی با عنوان، قرآن «حق محض» و کلام صریح خداوند است به چشم می‌خورد.
«طنین طاهر شعر در زبان اعتراض» مطلبی است که سودابه امینی بر اساس کتاب طنین در دلتا به نگارش درآورده است.
خاطرات فاطمه راکعی که از مرحوم طاهره صفارزاده داشته‌اند، از دیگر مطالبی است که در صفحه سوم این ویژه‌نامه به چشم می‌خورد. خاطرات فاطمه راکعی این گونه آغاز می‌شود: «من از دوره دانشجویی در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران که در گروه زبان‌شناسی در پی دریافت فوق لیسانس خود بودم، با شعر‌ها و شخصیت خانم طاهره صفارزاده آشنا شدم، ولی آشنایی من با او از نزدیک در اواسط دهه هفتاد و بعد از ازدواج ایشان بود که همراه زنده‌یاد سیدحسن حسینی، قیصر امین‌پور و ساعدی به دیدار ایشان در منزل‌شان در تجریش رفتیم و بعد‌ها این ارتباطات به خاطر مسائل حوزه شعر و ادبیات و علاقه و احترام متقابل جمع ما با ایشان تکرار شد. در بخش آخر خاطرات فاطمه راکعی از مرحومه صفارزاده آمده است: «نکته دیگری که همیشه به عنوان خاطره از ایشان در ذهنم باقی مانده است، مناعت طبع و بزرگواری روح او بود که هر وقت پیشنهادی در مورد برپایی مراسم تجلیل از ایشان می‌دادند، او به هیچ عنوان زیر بار نمی‌رفت و اجازه نمی‌داد که در زمان حیات‌شان برای او آیین ویژه‌ای برگزار شود.»
مطهره عباسیان در صفحه ۴ این ویژه‌نامه اشعاری را تقدیم به روح پرفتوح این شاعره معاصر می‌کند و نغمه سر می‌دهد:
«این عشق، آخر می‌گدازد روح و جانت را
یک روزه بر هم می‌زند نظم جهانت را
آرامشت را هم همین بر باد خواهد داد
ابری که سیراب از طنین کرد آسمانت را
با هر سفر، در پیشواز صلح می‌رفتی
با هر قدم پس داده بودی امتحانت را
از انتهای دره سیب و عبور رود
با شعر می‌سازیم جاویدان زبانت را
این کودک قرن است که تا اوج خواهد رفت...» و
گفت‌و‌گو با جلال صفارزاده بخش دیگر این صفحه است که میثم غلامپور با عنوان صفارزاده در چشم و دل برادر آن را تهیه کرده است.
در صفحه ۶ این ویژه‌نامه، نظری و نقدی بر کارنامه شعری طاهره صفارزاده با عنوان «همواره با خدا با شعر» دیده می‌شود که حمیدرضا شکارسری آن را به نگارش درآورده است.
«وارث آب و خرد و روشنی» از دیگر مطالبی است که رضا اسماعیلی آن را هدیه به شاعره اندیشه و بیداری کرده‌اند.
مطلبی از سهیل محمودی با عنوان شعر کانکریت و یادی از طاهره در صفحه ۱۱ با عکسی زیبا چشم‌نوازی می‌کند.
در صفحه ۱۲ این ویژه‌نامه مطلبی از علیرضا قزوه با عنوان زنی که همنام مادر من بود ... به چشم می‌خورد. قزوه در ابتدای این مطلب آورده است: «طاهره نام مادر من است. این را طاهره صفارزاده نیز می‌دانست و می‌داند. اولین بار در کرمان دیدمش. از آن جمع عبدالملکیان هست و احمد زارعی نیست. حاجی فتح‌الله اسلامی با آن شلوار مشکی پاچه گشاد لری نیست و دکتر عبدالکریم سروش هست. نصرالله مردانی نیست و من تا هنوز هستم. صفارزاده امر و نهی می‌کرد به عبدالملکیان و من آن روز‌ها شاعری جوان بودم و تازه دانشجو شده بودم و شهریار هنوز بود و بچه‌های جهاد دانشگاهی کرمان رفته بودند پیش شهریار و با اصرار از او شعری گرفته بودند و شهریار سروده بود:
درود ما به دانشگاه کرمان و جهاد او
که از شعر و ادب داده چهارم کنگره تشکیل
و قافیه کرده بود با چرچیل و اوضاع هردمبیل! »
از میراحمد میراحسان، نویسنده و پژوهشگر نیز در صفحه ۱۳ مطلبی با عنوان «... و نیز آن بانو که آینه بود» به چشم می‌خورد.
در صفحه ۱۴ این ویژه‌نامه، شاعر و پژوهشگر کشور تاجیکستان «رستم وهاب» به انگیزه چاپ مجموعه شعر طنین در دلتای طاهره صفارزاده به زبان سریلکی در تاجیکستان، مطلبی با عنوان «تبلور شعر و شعور» را به نگارش درآورده است.
گفتنی است، ویژه‌نامه مرحوم طاهره صفارزاده، در ۱۶ صفحه به همت شاعران و هنرمندان منتشر شده است.
شایان ذکر است، این ویژه‌نامه در مراسم اختتامیه کنگره بین‌المللی و دومین جایزه علمی – ادبی، بانوی برگزیده فرهنگ، امروز، چهارم آبان‌ماه ساعت ۱۷ در تالار سوره حوزه هنری برگزار می‌شود، به مدعوین و میهمانان اهدا خواهد شد.
تالار سوره حوزه هنری واقع در خیابان سمیه، نرسیده به پل حافظ است.