صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۶۴۳۹۹
تاریخ انتشار : ۰۵ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۹
پاسخ آیت‌الله‌العظمی وحید به یک سؤال:

گروه حوزه‌های علمیه: آیت‌الله‌العظمی وحید خراسانی از مراجع عظام تقلید در پاسخ به سؤالی درباره به کار بردن «آل الله» برای اهل بیت پیامبر(ص) توضیحاتی ارایه کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) متن سؤال و پاسخ این مرجع تقلید به شرح ذیل است:

سوال در مورد واژه آل الله است که این واژه را دربارۀ خاندان پیامبر اسلام می‌دانند و برخی از روحانیون در مجالس از آن استفاده می‌کنند، لذا درمورد این واژه شبهه‌ای به وجود آمده است، با توجه به فرهنگ لغت‌های مختلف که لغت (آل) را به معنای خاندان و دودمان معنی کرده، یک نوع نسب و نسبیت به وجود می‌آورد، در صورتی که خدا در قرآن هر نوع نسب و نسبیت را به خود رد می‌کند. امیدوارم که جنابعالی با استدلال‌های حکیمانه بنده را از این شبهه نجات دهید؟.

پاسخ این مرجع تقلید و مفسر قرآن به شرح زیر است: آل الله به معنای وابستگی فامیلی نسبی به خداوند متعال نیست «سبحان الله عما یصفون» بلکه به این معناست که اهل بیت علیهم السلام خاندانی هستند که در بالاترین درجات قرب به خداوند تعالی قرار دارند و لذا، به خداوند بزرگ منتسب شده‌اند، مانند کلمه بیت الله، همان‌طور که خداوند جسم نیست و نیاز به خانه ندارد، ولی در عین حال گفته می‌شود مسجد خانه خداست یا کعبه بیت الله است!؟. مراد از این تعابیر این است که مسجد و یا کعبه خانه‌ای است که منتسب به خدای تعالی است.