صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۶۵۲۳۲
تاریخ انتشار : ۰۷ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۶

گروه حوزه‌های علمیه: نشست «جریان‌شناسی عاشورا» ششم آبان به همت معاونت فرهنگی تربیتی موسسه آموزش عالی بنت الهدی وابسته به جامعه المصطفی(ص) برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) حجت‌الاسلام والمسلمین دانش، مدرس جامعه المصطفی(ص) در این نشست در سخنانی با اشاره به اینکه قرآن شفا و مایه هدایت است، تصریح کرد: همان‌گونه که قرآن برای مومنان شفا است، برای ظالمین چیزی جز خسران به همراه ندارد، زیرا در روایات داریم که چه بسا انسان‌هایی هستند که قاری قرآن هستند، اما به دلیل عمل نکردن به آن مورد لعن قرآن قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: امروز نیز در جهان اسلام افرادی با قرآن تیشه به ریشه اسلام می‌زنند و همچنین افرادی به نام اهل بیت(ع) تیشه به ریشه شیعه می‌زنند.

سخنران این نشست افزود: برای شناخت اهل بیت(ع) نیازمند مقدمات معرفتی هستیم که یکی از این مقدمات این است که اهل بیت را با خود مقایسه نکنیم.

وی با تاکید بر دوری از تحلیل یک بعدی، عنوان کرد: نباید یک بعدی تحلیل کنیم، مثلا صرفا اخلاقی، فقهی یا صرفا عرفانی بلکه باید موارد مختلف را به صورت کلی نگاه کنیم و سپس در مورد عملی تجزیه و تحلیل داشته باشیم.

دانش با اشاره به میزان بودن حضرت علی (ع) تصریح کرد: در روایت آمده است علی میزان، علی صراط و ... یعنی حضرت علی(ع) میزان است و ما را با حقیقت معصوم می‌سنجند و میزان و ملاک سنجش معصوم است.

وی افزود: آنچه خدای متعال از ما خواسته است این است که به فهم توحید برسیم و این فهم جز با فهم معصوم امکان‌پذیر نیست. زیرا حقیقت خداوند دارای حد و میزان خاصی نیست لذا از آنجایی که خداوند حدی ندارد سیر الی الله نیز حدی نخواهد داشت.

سخنران نشست با تاکید بر ضرورت دشمن‌شناسی بیان کرد: وقتی که قرآن را شروع می‌کنیم با «اعوذ باللّه من الشّیطان الرّجیم» آغاز می‌کنیم و وقتی به پایان می‌رسانیم هم می‌گوییم «من الجنة والناس» این یعنی اینکه با توجه به دشمن آغاز می کنیم و با توجه به دشمن قرآن را به پایان می‌رسانیم.

وی، ائمه کفر را در مقابل ائمه هدایت دانست و گفت: به همان میزانی که معصومین مقام رفیع دارند، به همان اندازه ائمه کفر در کفرشان پیچیدگی دارند و برای خود اردوگاه و جبهه دارند.

دانش ادامه داد: بعد از ائمه کفر جریان نفاق وجود دارد که کارهای آنها زیرزمینی است و در ظاهر شما چیزی را نمی‌بینید از همین روی به آن نفاق می‌گویند.

وی با اشاره به آیه 46 سوره سبا خلاصه همه هدایت‌های الهی را در آن دانست و گفت: امام خمینی(ره) در اولین اعلامیه رسمی خود در ابتدای آن این آیه را آورده است «قُلْ إِنَّمَا أَعِظکُم بِوَحِدَةٍ أَن تَقُومُوا للَّهِ مَثْنى وَ فُرَدَى»، خداوند یک موعظه دارد و آن هم قیام الی‌الله است، و این همان خلاصه همه هدایت‌ها است.