به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) مرکز آموزش و ترویج فعالیتهای قرآنی امام جعفر صادق(ع) که دو سال پیش با پیگیریهای «محمود غفاری» از مدرسان و خادمان قرآن کریم و با همکاری شهردار سابق شهرداری منطقه 18 شهر تهران در ساختمانی متعلق به شهرداری منطقه فعالیت خود را آغاز کرده بود، طی روزهای گذشته با مراجعه مکرر شهرداری مبنی بر تخلیه این دارالقرآن به دلیل تغییر کاربری آن از دارالقرآن به کلانتری رو به تعطیلی رفته است تا ظرف چند روز آینده برای تشکیل کلانتری «شهدای خلیج فارس» آماده شود.
محمود غفاری، مسئول شورای دارالقرآن امام جعفر صادق(ع) و خادم قرآن کریم که از مؤسسان این دارالقرآن بوده است، درباره راهاندازی این دارالقرآن میگوید: دو سال پیش در مراسمی که از سوی شهرداری برگزار شد به دلیل 30 سال سابقه آموزش و جلسهداری قرآن به عنوان خادم قرآن تجلیل شدم که در همان مراسم مسئولان شهرداری منطقه 18 اعلام کردند مکانی در محله تهرانسر تهران را در اختیار ما قرار میدهند تا بتوانیم یک دارالقرآن راهاندازی کنیم.
وی ادامه میدهد: پس از اعلام آمادگی شهرداری منطقه 18 تهران در سال 91، مکانی واقع در بزرگراه فتح، کیلومتر 11، شماره دو خلیج، خیابان خلیج، نبش کوچه 12 (شهید نظری) در اختیار ما قرار گرفت که در این مکان، مرکز آموزش و ترویج فعالیتهای قرآنی امام جعفر صادق(ع) را راهاندازی کردند و تابلو و بنر فعالیت مرکز را بر سردر ساختمان نصب کردند.
بودجه وعده داده شده شهرداری به ما نرسید
غفاری میافزاید: پس از راهاندازی مرکز آموزش و ترویج فعالیتهای قرآنی امام جعفر صادق(ع)، ثبت نام از قرآنآموزان آغاز و کلاسهای قرآن در مقاطع مقدماتی، تخصصی، مهدکودک و... تشکیل شد که در ابتدا بنا بود یک بودجه پنج میلیون تومانی نیز به ما بدهند که البته تاکنون این اتفاق نیفتاده است.
وی با بیان اینکه تاکنون حدود دو هزار نفر در این مرکز ثبت نام کرده و تحت آموزش قرار گرفتهاند، اظهار میکند: هماکنون نیز 500 قرآنآموز در این مرکز تحت آموزشهای قرآنی قرار دارند.
مسئول شورای دارالقرآن امام جعفر صادق(ع) میگوید: در حالی که این دارالقرآن طی دو سال گذشته فعالیتهای اثرگذاری داشته و در تربیت قرآنآموزان بسیار موفق بوده است اما طی هفتههای گذشته شهرداری منطقه 18 تهران به ما اعلام کرد به این دلیل که ساختمان این دارالقرآن قرار است در اختیار نیروی انتظامی قرار داده شود، باید ساختمان آن را تخلیه کنیم.
تابلوهای دارالقرآن توسط نیروهای شهرداری کنده شد
وی عنوان میکند: روزی که به ما فرصت 48 ساعته برای تخلیه ساختمان دارالقرآن داده بودند، به پایان نرسیده بود که همان شب از شهرداری منطقه 18 آمدند و تابلوها و بنرهای این دارالقرآن پایین آورند که البته این کار آنها بیحرمتی به ساحت قرآن بود.
غفاری در ادامه میگوید: در حالی که مسئولان شهرداری اعلام کردهاند باید ساختمان این دارالقرآن را خالی کنیم اما همچنان در حال ثبت نام از قرآنآموزان جدید هستیم و تا زمانی که یک مکان جدید که برای راهاندازی دارالقرآن نیز مناسب باشد و امکانات لازم را هم داشته باشد به ما تحویل ندهند، این ساختمان را خالی نمیکنیم.
وی یادآور میشود، کلید دارالقرآن امام جعفر صادق(ع) در اختیار ما است که از شهرداری با ما تماس گرفتند و کلید ساختمان را خواستند که ما از دادن کلید به آنها امتناع کردیم زیرا کندن تابلو و بنر دارالقرآن و ریختن آنها به زمین برای ما خیلی سنگین بود و در واقع بیاحترامی به ساحت قرآن بود.
زمینه خوبی برای برگزاری دورههای تربیت مربی قرآن داریم
غفاری میافزاید: اگر جا و مکان خوب و مناسبی به ما بدهند که بچههای قرآنی این دارالقرآن نیز خیالشان راحت باشد و همچنین بودجه خوبی نیز در اختیار ما قرار دهند، ما زمینه خوبی برای تربیت قرآنآموزان و همچنین برگزاری دورههای تربیت معلم قرآن داریم تا جایی که میتوانیم مناطق شهر تهران را از نظر مربی قرآن تأمین کرده و به مربیان قرآن آموزش دهیم.
پاسخ شهردار ناحیه پنج منطقه 18 در پی تعطیلی دارالقرآن
در حالی که این خادم قرآن اعلام میکند دارالقرآن امام جعفر صادق(ع) همچنان مشغول فعالیت است و تا جای مناسبی از سوی شهرداری در اختیار این دارالقرآن قرار نگیرد تعطیل نمیشود، محمد ابراهیمی، شهردار ناحیه پنج شهرداری منطقه 18 تهران میگوید: شهرداری منطقه 18 یک ساختمان قدیمی داشت که «محمود غفاری» مدرس قرآن به همراه «گوهری» دبیر شورایاری محله دو سال پیش از شهرداری خواستند در این ساختمان مستقر شوند تا به آموزش قرآن و برگزاری کلاسهای قرآن بپردازند و کمکم یک طبقه از این ساختمان را گرفتند.
شهردار ناحیه پنج شهرداری منطقه 18 میافزاید: طی یک سال گذشته پس از راهاندازی سرای محله خلیج فارس شمالی، چندین بار از سوی شهرداری منطقه به این مرکز قرآنی اخطار داده شد تا این ساختمان را تخلیه و کلاسهای قرآن خود را به این سرای محله که خانه قرآن و عترت نیز در آن تشکیل شده بود، منتقل کنند.
احداث سرای محله خلیج فارس شمالی با 14 خانه فرهنگی و قرآنی
وی ادامه میدهد: احداث ساختمان سرای محله خلیج فارس شمالی که 14 خانه در آن راهاندازی شده است، بیش از دو میلیارد و نیم برای شهرداری هزینه داشت و با وجودی که از متولیان مرکز امام صادق(ع) خواستیم به خانه قرآن و عترت این سرای محله بروند و کلاسهای قرآن خود را در آنجا برگزار کنند اما نپذیرفتند و همچنان اصرار داشتند که در همین ساختمان بمانند.
ابراهیمی در ادامه عنوان میکند: یکی از دلایلی که کلاسهای قرآنی مرکز امام صادق(ع) را به سرای محله خلیج فارس شمالی منتقل نکردند، این بود که در این سرا دیگر نمیتوانستند کلاس زبان، کامپیوتر و یا مهد کودک داشته باشند زیرا در آن مرکز علاوه بر اینکه کلاسهای قرآن برگزار میکردند کلاسهای زبان، کامپیوتر و مهد کودک نیز داشتند و در واقع از فضایی که برای آموزش قرآن در نظر گرفته شده بود، استفادههای دیگری به غیر از قرآن هم میکردند.
وی اظهار میکند: «محمود غفاری» که از متولیان راهاندازی مرکز امام جعفر صادق(ع) بوده است در واقع از جزئیات کلاسها و برنامههایی که در این مرکز برگزار میشد هیچ اطلاعی نداشت و تصورش بر این بود که در این مرکز فقط کلاس قرآن برگزار میشود در حالی که این اتفاق نیفتاد. هرچند که ابتدای فعالیت این مرکز با کلاسهای قرآن شروع شد اما کمکم در کنار کلاسهای قرآن سایر کلاسهای غیرمرتبط نیز برگزار میشد که البته این کلاسها با کلاسهای سرای محله موازیکاری بود.
لزوم راهاندازی کلانتری در محله برای امنیت بیشتر
شهردار ناحیه پنج شهرداری منطقه 18 در ادامه میگوید: همچنین دبیر شورایاری محله خلیجفارس، ائمه جماعت و معتمدان محله در نامههایی به شهرداری، نیروی انتظامی و امنیت کشور از ما میخواستند به دلیل نزاعهای خیابانی که در محله وجود دارد یک کلانتری در این محله راهاندازی کنیم که در نهایت سردار ساجدینیا، رئیس نیروی انتظامی استان تهران اعلام میکند ما یک ساختمان قدیمی داریم که با توجه به اهمیت امنیت محله، این ساختمان را در اختیار کلانتری قرار میدهیم؛ به همین دلیل نیز تصمیم مدیران بر آن شد که ساختمانی که در اختیار مرکز امام جعفر صادق(ع) قرار داشت به کلانتری محله تبدیل شود.
ابراهیمی عنوان میکند: هرچند که فعالیتهای فرهنگی و قرآنی برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است و طی سالهای گذشته با راهاندازی سرای محله خلیج فارس شمالی و جنوبی و خانههای مختلف فرهنگی و قرآنی به توسعه فعالیتهای فرهنگی و قرآنی در محله کمک کردهایم اما به هر حال بحث امنیت محله نیز از اهمیت بالایی برخوردار است که به همین دلیل تصمیم بر آن شد این ساختمان به کلانتری تبدیل شود تا امنیت محله به طور کامل برقرار شود.
مرکز امام جعفر صادق(ع) درآمدزایی خوبی داشته است
وی ادامه میدهد: با وجودی که به مدت یکسال پیگیر تخلیه این ساختمان و انتقال کلاسهای قرآن آن به سرای محله خلیج فارس شمالی بودیم اما به این دلیل که این ساختمان به صورت رایگان در اختیار آنها بود و هیچ هزینهای نیز بابت آب، برق، گاز و... نمیدادند حاضر نبودند که ساختمان را تخلیه کنند زیرا از طریق این مرکز درآمدزایی زیادی در حوزههای دیگر داشتند؛ به دلیل همین درآمدزایی بالا بود که پس از تخلیه مرکز به سرعت ساختمانی را در همان حوالی اجاره کردند تا شاگردان خود را در رشتههای مختلف زبان، کامپیوتر و... از دست ندهند و بچهها را به آن ساختمان منتقل کنند.
شهردار ناحیه پنج شهرداری منطقه 18 درباره دادن مکان جدید برای برپایی کلاسهای قرآن مرکز امام جعفر صادق(ع) میگوید: علاوه بر سرای محله خلیج فارس شمالی که میتواند محل خوبی برای برگزار این کلاسها باشد، 45 حسینیه در این منطقه داریم که این حسینیهها فقط در 10 روز اول محرم فعال هستند و در سایر ایام سال هیچ اتقافی در آنها نمیافتد.
وی یادآور میشود: متولیان مرکز امام جعفر صادق(ع) میتوانند کلاسهای قرآن خود را در سرای محله خلیج فارس شمالی یا در 45 حسینیه و هشت مسجد زیبا و خالی که در منطقه وجود دارد، برگزار کنند. متولیان میتوانند قرآنخوانان خود را به حسینیهها و مساجدی که خالی از نمازگزار است، ببرند که در این صورت حسینیهها نیز استقبال میکنند نه اینکه یک ملکی را به آموزشگاه تبدیل کنند.
پایان مشکل مکانی دارالقرآن امام جعفر صادق(ع) در منطقه ۱۸ تهران