حسین کنعانیمقدم، کارشناس مسائل سیاسی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، با بیان اینکه ریشههای اسلامهراسی و شیعههراسی توسط تئوریسینهای صهیونیستی شکل گرفته است، گفت: این تئوریپردازیها در جهان معاصر تبدیل به یک پروژه جدی شده که متأسفانه برخی کشورهای عربی در چند بُعد با کشورهای غربی همکاری کردند.
وی در مورد اقدام ضد شیعی از سوی کشورهای عربی در بُعد فرهنگی اظهار کرد: کشورهای عربی با فعالیت در حوزه چاپ و نشر و تأسیس حوزههای علمیه افرادی را بر اساس تفکر شیعههراسی و ایرانهراسی تربیت کردند که باعث شکلگیری گروههایی با اندیشههای سلفی و وهابی شدند که عمدتاً در چارچوب تفکرات تکفیری فعالیت میکنند.
کنعانیمقدم ادامه داد: با توجه به شکلگیری این گروهها، آنها سعی کردند از طریق جنگ نرم، علیه شیعیان نوعی تهاجم فرهنگی را عملیاتی کردند.
وی همچنین اظهار کرد: در بُعد سیاسی نیز سعی کردند کشورهایی را که در جبهه مقاومت علیه صهیونیست حضور داشتند مورد هجوم سیاسی و تبلیغاتی قرار دهند؛ در همین راستا سعی کردند کشورهایی همچون فلسطین، لبنان، سوریه، عراق و حتی کشورهایی مانند افغانستان و پاکستان را تحت تأثیر قرار دهند تا مانع از قدرتگیری و حاکمیت شیعیان در این کشورها شوند.
کنعانیمقدم با اشاره به تحریمهای گسترده علیه ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: در بُعد اقتصادی نیز غرب تلاش کرد با پیشتازی خود در این عرصه تحریمهای گستردهای علیه ایران وضع کند تا موجب تضعیف قدرت اقتصادی شیعیان شود.
وی با طرخ این سؤال که چرا کشورهای اسلامی تن به پروژههای صهیونیستی دادهاند، اظهار کرد: اختلافاتی که در میان شیعه و اهل تسنن رایج است، عمدتاً ناشی از تحرکات استعماری انگلیس در خاورمیانه بوده و هنوز ریشههایش را حفظ کرده است و هر از چند گاهی با تشدید این اختلافات از شکاف به وجود آمده بین گروههای اسلامی به نفع خود استفاده میکنند که در این زمینه با تقویت گروههای تکفیری، به موضوع شیعههراسی میپردازند.
این کارشناس مسائل سیاسی در مورد راهکارهای خنثیکردن توطئهها علیه جهان اسلام گفت: یکی از این راهکارها حج است که به عنوان بزرگترین کنگره عبادی ـ سیاسی جهان اسلام میتواند مرکزی برای تبادل نظر و آشناشدن مسلمانان با یکدیگر و خنثیکردن توطئههای توسط گروههای تکفیری باشد.
کنعانیمقدم گفت: حج میتواند پیوند و اتحاد بین علمای اسلام را شکل دهد و وجوه مشترک بین شیعه و سنی را تقویت کند تا جلوی رخنه فرهنگی و ایدئولوژیکی صهیونیسم و غرب را بگیرد.
وی با تأکید بر ضرورت استفاده از منابر، سخنرانیها، خطابهها و ابزار علم و دانش برای مقابله با گروههای تکفیری خاطرنشان کرد: بهترین الگو در این زمینه الگویی است که قرآن ارائه کرده است؛ در آیات مختلفی از قرآن خداوند چهره کسانی که به دنبال ایجاد اختلاف بین مسلمانان هستند را مشخص کرده است.
این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: یکی از مواردی که در قرآن مورد تأکید قرار گرفته استفاده از ابزار الفت و مهربانی است که باعث میشود دشمنیها کنار برود و برادری جای آن را بگیرد؛ این در حالی است که امروز متأسفانه بحث برادری در جهان اسلام مورد غفلت قرار گرفته لذا عدهای علیه دیگر مسلمانان شمشیر میکشند.
وی همچنین اظهار کرد: جهان اسلام نیازمند یک انسجام و وحدت است تا قدرت جهان اسلام را به نمایش بگذارد؛ غرب با وجود تفکرهای مختلف و ایسمهای گوناگون توانسته ایالات متحده و اتحادیه تشکیل دهد، اما جهان اسلام با وجود بیش از 2 میلیارد مسلمان در نقاط مختلف جهان نتوانسته یک ایالات متحده اسلامی تشکیل دهد.
کنعانیمقدم در پایان تصریح کرد: یکی از تأکیدات رهبر معظم انقلاب این بوده که کشورهای اسلامی یک ایالات متحده تشکیل دهند تا در مقابل تهاجم بیگانگان و اختلافافکنیها ایستادگی کنند.