به گزارش کانون خبرنگاران نبا وابسته به خبرگزاری ایکنا، دشمنان اسلام همیشه مترصد لحظهها و فرصتهایی بودهاند تا دین مبین اسلام را محو یا بیاثر کنند. آنان در این زمانه بیش از تمام ادوار تاریخ با ابزارهای نوین شیطانی خود تلاش میکند، به چهره آسمانی و لطیف اسلام چنگ زنند و با رنگ خون آن را بیرحم نشان دهند.
تکمیل پازل اسلامهراسی با خنجرهای داعش
هنگامی که از یک سو جهالت و کینهتوزی در ردای تحجر هدایتشده داعش، با حمایت سازمانهای جاسوسی عنصر جهاد، شهادت و احکام حیاتبخش اسلام را با بریدن سر انسانها لکهدار کرده و چهره زیبای اسلام را آن چنان وحشتناک به جهانیان نشان میدهند تا اسلامهراسی را در دل تمامی انسانها در این کره خاکی نهادینه کنند، از سوی دیگر، عدهای در درون جامعه شیعه این پازل وحشت را تکمیل میکنند.
نظر مدافعان در نفی ضرر
این گروه بدون در نظر گرفتن واقعیتهای جهان اسلام و وجهه بینالمللی آن در نزد افکار عمومی جهان، ناخواسته ضربه دیگری به این دین الهی میزنند. به عنوان نمونه یکی از مدافعان این نحوه عزاداری برای سالار شهیدان(ع) در گفتگویی بیان میکند: «متاسفانه بعضی سعی دارند افکار عمومی شیعیان را در مورد چگونگی عزاداری بر حضرت امام حسین(ع) منحرف کنند. آنان با استدلال به قاعده «لاضرر ولاضرار فی الاسلام» سعی دارند، لطمه و زنجیر بر سر و صورت را جزو ضرر دانسته و آن را ممنوع کنند؛ اما آنان بهرهای از علم نبرده و حتی نمیدانند که هرگونه ضرری موجب حرمت نمیشود؛ بلکه ضرری حرمتآور است که موجب هلاکت و مردن شود. همچنین خداوند در عالم تکوین و تشریع حکمی را جعل نکرد که موجب ضرر به بندگانش شود».
قمهزنی؛ عامل ضرر به بدن و وهن مذهب اهل بیت(ع)
این موضوع در حالی گفته میشود که مراجع معظم تقلید در شرایط کنونی انجام اموری که موجب وهن مذهب میشود، از جمله اعمالی مثل قمهزنی را حرام دانستهاند. اساسا هر کارى که براى انسان ضرر داشته و یا باعث وهن دین و مذهب شود، حرام است و مؤمنین باید از آن اجتناب کنند. حال اگر کسی معتقد است که این مسئله موجب ضرر بر بدن نمیشود و یا از مستثنیات است، باید توجه داشته باشد که این امور باعث بدنامى و وهن مذهب اهل بیت(ع) است و این ضرر از بزرگترین خسارتهاست.
فاقد تایید روایی، تاریخی و عقلی
قمهزنى علاوه بر اینکه از نظر عرفى از مظاهر حزن و اندوه محسوب نمیشود و سابقهاى در عصر ائمه(ع) و زمانهاى بعد از آن ندارد و تأییدى هم به شکل خاص یا عام از معصوم(ع) در مورد آن نرسیده است و در زمان حاضر موجب وهن و بدنام شدن مذهب میشود، در هیچ حالتى جایز نیست.
روشنگری اهداف امام حسین(ع) در سبک عزاداری
باید دقت داشت که با توجه به گرایشى که نسبت به اسلام و تشیع بعد از پیروزى انقلاب اسلامى ایران در اکثر نقاط جهان پیدا شده، و ایران اسلامى به عنوان امّ القراى جهان اسلام شناخته مىشود، و رفتار ملت ایران به عنوان الگو مطرح است لازم است در رابطه با مسایل سوگوارى و عزادارى سالار شهیدان حضرت ابى عبدالله الحسین(ع) موجب گرایش بیشتر و علاقهمندى شدیدتر به امام حسین(ع) و هدف مقدس ایشان شد. در شرایط کنونی، مسئله قمهزدن نهتنها چنین نقشى ندارد، بلکه به علّت عدم قابلیت پذیرش و نداشتن هیچگونه توجیه قابل فهم مخالفین، نتیجه سوء بر آن مترتب خواهد شد.
عزاداری خامس آل عبا(ع) از مهمترین شعائر دینی و رمز بقای تشیع است و لذا لازم است شیعیان علاقهمند به مکتب امام حسین (ع) از انجام کارهایی که عزاداری را خدشهدار میکند و موجب وهن مذهب میشود، خودداری کنند.
در کنار انتشار فتاوای مقام معظم رهبری و اکثریت علمای شیعه که حجت را بر ما تمام میکند، نمایش عینی و علنی این سبک عزاداری در سایتهای معتبر و موتورهای جستجوگر و آنچه در فضای مجازی متعمدانه همراه با نام شیعه و عاشورا به مخاطب کاملا ناآشنا نشان داده میشود، قلب هر علاقهمند به مکتب اهل بیت(ع) را متأثر میکند.
تفاوت نتایج جستوجوی عاشورا به زبان فارسی و انگلیسی
روحالله باقری