به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی در نشست خبری اعلام برنامههای هفته کتاب طی امروز، 20 آبان به منظور تشکر از اصحاب رسانه در جمع آنها حضور پیدا کرد و گفت: امیدوارم تلاشی که بعد از این میکنید به نتیجه عملی تبدیل شود و فعالیتی که انجام میگیرد به گسترش و ترویج کتابخوانی در کشور منجر شود.
وی عنوان کرد: اگر این اقداماتی که در راستای ترویج کتابخوانی صورت میگیرد، تبلیغات، هزینهها و جلسات صورت بگیرد و گزارش هم داده شود، ولی در جامعه خبری از رشد کتابخوانی نباشد، نشان میدهد که جایی از کار ما اشکال دارد.
مختارپور در این نشست از افرادی که در بخشهای مربوط به فرهنگ، به ویژه حوزه کتاب رسانهها مشغول به فعالیت هستند، خواست تا در کنار تلاشی که در دورههای قبل انجام شده است، در این دوره جدید که نیازمند نظارت، هدایت، هشدار و انتقاد اصحاب فرهنگ است، اعضای نهاد را یاری کنند.
دبیرکل نهاد کتابخانهها همچنین خطاب به اصحاب رسانه، اظهار کرد: شما، مشاور امین و ناصح مشفق و منتقد اصلاحگر هستید، بنابراین از ارائه پیشنهادها و انتقادها به مسئولان نهاد دریغ نکنید. شما میتوانید با بررسی مشکلات و صحبت با کتابداران و ناشران، پیشنهادها و انتقادات را به مسئولان نهاد منتقل کنید و مسئولان نیز با گوش باز و سینه منشرح آماده شنیدن این مطالب هستند.
وی با تأکید بر اینکه باید درباره مسئله کتابخوانی در کشور فکری کرد، افزود: نشانهها، دلایل و مستنداتی ورای همه گزارشها وجود دارند که نشان میدهند وضع کتابخوانی در کشور ما مطلوب نیست.
مختارپور اظهار کرد: با اینکه هنوز آمار متقنی در دست نداریم و روش علمی متقنی درباره تعیین سرانه مطالعه در کشور وجود ندارد، که اگر هم داشته باشد، یقین دارم که وضع کتابخوانی ما خوب نیست، به شهادت کتابخانهها، مراجعات به کتابخانهها و به شهادت عدم عقبه گفتمان کتاب و کتابخوانی در رسانهها و مدیران و دستگاههای فرهنگی، معتقدم که وضعیت مطلوبی در این باره نداریم.
وی با بیان اینکه سعی میکنیم نشست با اصحاب رسانه را ط هر ماه برگزار کنیم، به الهیاری، مدیر توسعه نهاد کتابخانهها خطاب کرد که به سوال یکی از خبرنگاران درباره راه تعیین سرانه مطالعه به صورت متقن پاسخ دهد که وی عنوان کرد: رسیدن به روش علمی متقن که شامل همه اصحاب این حوزه شود و شئون مختلف کتابخوانی را در بر بگیرد، نیازمند تحقیق و بررسی است و اکنون در وزارت ارشاد و پژوهشگاه فرهنگ و هنر، طرح اندازهگیری سرانه ملی مطالعه را با کمک دستگاههای دیگر شروع کرده است و نهاد کتابخانهها نیز کمک میکند که آن طرح با محوریت پژوهشگاه انجام شود.
مختارپور درباره بازخورد یادداشتهایی که در پورتال نهاد منتشر میکند عنوان کرد: 13 یادداشت تاکنون منتشر کردهام که تقریباً 4 عکسالعمل درباره آنها به دست ما رسیده است. بخشی از آنها از طریق ایمیلها ارائه شده که بیش از 8 هزار ایمیل در این باره برایم آمده است و تمام آنها را خواندهام.
وی افزود: طریق دیگر، نامهها هستند. گاه دیدهام که گاهی بیش از 200، 300 پیام درباره یادداشت آمده است. محتوای آنها درباره سیاستها و گزارش عملکردهاست. معمولاً وقتی پاسخها میآیند، برخی به تصمیمگیریهای کلان کمک میکنند.
به گفته مختارپور، مسئله اصلی راه تماسی است که اگر کتابداری بخواهد با خدمتگزاران نهاد صحبت کند، قابل انجام باشد و هیچ راه بستهای در این باره وجود ندارد. یادداشتها تاثیرش این است که ارتباط کتابداران را با مدیریت مجموعه روان کردهاند. به توصیه پیشوایان دینی و رهبر معظم انقلاب و عمل به اخلاق حرفهای و روشهای مدیریت جدید، با کسانی که نقش اصلی را دارند ارتباط برقرار کردیم. بازدید سرزده از کتابخانهها نیز راه دیگر است. من در این باره توقع داشتم که رسانهها کمک کنند که تنها دو، سه رسانه برای صحبت به این مکان آمدند.