امیر آقایی، داور رشته حُسن حفظ در بیستونهمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به اینکه در سالهای گذشته نیز به عنوان داور در مسابقات قرآن دانشجویان کشور حضور داشته است، گفت: امسال سطح مسابقات به چند دلیل از سطح بالایی برخوردار بوده است و این سطح بالا را به عینه میتوان دید.
چینش مناسب هیئت داوران
وی افزود: یکی از دلایل بالا بودن سطح مسابقات حضور تیم داوری قوی است که باعث شده تا شاهد مسابقاتی با کیفیت از لحاظ داوری باشیم. در کمتر دورهای از مسابقات چنین داورانی با تجربه بینالمللی و ممتازی در کنار هم قرار گرفته بودند.
این حافظ کل قرآن خاطرنشان کرد: علاوه بر این، نوع برگزاری مسابقات و برنامهریزیهای صورت گرفته نیز به اذعان بسیاری از حاضران در مسابقات در سطح عالی قرار داشت که این امر هم به کیفیت مسابقات کمک کرده بود.
در رشته حفظ شاهد رقابت قوی متسابقان بودیم
این داور بینالمللی کشورمان تصریح کرد: در این دوره از مسابقات حداقل در رشته حفظ قرآن کریم که از نزدیک رقابتهای آن را رصد میکردم، شاهد حضور شرکتکنندههای قوی بودم و رقابتها در سطح بسیار خوبی برگزار شد که امیدوارم هر سال شاهد این رشد و کیفیت بالا در مسابقات باشیم.
آقایی در ادامه در پاسخ به این سؤال که در این دوره با استعدادهای تازهای در زمینه حفظ قرآن مواجه شدید یا خیر، اظهار کرد: در این دوره شاهد حضور حافظان سطح بالایی بودیم، شاید برای بسیاری جالب باشد که در این دوره از مسابقات در رشته حفظ کل شرکتکنندگانی وجود داشتند که نفر اول مسابقات بینالمللی قرآن کریم هستند و با اینکه در سالهای گذشته این رتبه را کسب کردهاند اما امسال نیز در رقابتهای قرآنی دانشجویان حضور یافتند.
وی با بیان اینکه این امر نشاندهنده کیفیت بالای مسابقات است، یادآور شد: علاوه بر این افرادی نیز بودند که با اینکه تاکنون رتبهای را کسب نکرده بودند اما این استعداد و توانایی را داشتند که در آینده بتوانند در مسابقات مختلف افتخارآفرینی کنند.
حضور حافظان قوی در مسابقات، انگیزه جوانترها را افزایش داد
این داور بخش صحت حفظ بیست و نهمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور در پاسخ به این سوال که آیا حضور حافظان با سابقه کسب رتبه در مسابقات بینالمللی در این مسابقات، انگیزهها را برای حافظان جوانتر از بین نخواهد برد؟ گفت: اگر کسی در مسابقهای رتبهای کسب کرده باشد، به این معنا نیست که حتماً میتواند باز هم آن رتبه را به دست بیاورد، از سوی دیگر حضور حافظان بینالمللی میتواند باعث رشد شرکتکنندگان دیگر شود.
آقایی بیان کرد: اگر حافظان جوانتر در رقابت با حافظان با تجربه محک بخورند انگیزهای برای تلاش بیشتر خواهند داشت و در نهایت رشد آنها را به دنبال خواهد داشت، اما اگر بخواهیم کمی با تأمل به این قضیه نگاه کنیم شاید حضور حافظان با تجربه مسابقات بینالمللی برای جوانترها ضعف روحیه به همراه داشته باشد که ان شاءالله این گونه نخواهد بود و در مسابقات نیز این گونه نبود.