به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی بیستودومین دوره هفته کتاب، مهدی علیپور حافظی، دبیر سلسله نشستهای نشر الکترونیک با اعلام این خبر گفت: برای اولین بار است که این سلسله نشستها و با همکاری ستاد اجرایی هفته کتاب برگزار میشود. این نشستها در دو روز چهارشنبه و پنجشنبه ۲۸ و ۲۹ آبان برگزار میشود
وی افزود: محل برگزاری این نشستها که با همکاری پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران برگزار میشود، در خیابان انقلاب ، بین فلسطین و صبای جنوبی به شماره 1090، پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران انجام میشود. همچنین این نشستها از تنوع خاصی برخوردار هستند و قرار است در این نشستها در حوزه نشر الکترونیک، علاوه بر سخنرانی کارگاه آموزشی و میزگرد تخصصی نز برگزار شود.
علیپور درباره زمانبندی این نشستها گفت: در روز چهارشنبه، ۲۸ آبان از ساعت ۹صبح تا چهار بعد ازظهر و در روز پنجشنبه، ۹ صبح تا یک ظهر این نشستها برگزار میشود. در روز دوم این سلسله نشستها، از پژوهشهای برگزیده تقدیر میشود و در مراسم اختتامیه هفته کتاب هم حضور خواهیم داشت.
وی در ادامه درباره محتوای این نشستها بیان کرد: محور یکی از این نشستها، سخنرانی درباره نشر الکترونیک در جهان است و قرار است درباره اینکه در جهان در این حوزه چه اقداماتی انجام میشود و چه مسیری را طی میکند، گزارشی ارائه شود. در یکی دیگر از نشستهای تخصصی چالشهای نشر الکترونیک در ایران بررسی میشود. از طرف دیگر در این دو روز کارگاه آموزشی در حوزه نشر کتاب الکترونیک، اینکه یک کتاب الکترونیک چه فرآیندی را طی میکند و... به شرکت کنندگان آموزش داده شود.
علیپور ادامه داد: محوریت یکی دیگر از نشستها راهبردهای کتابخوانی در فضای مجازی است و نشست دیگر با محوریت تحلیل وضعیت پژوهشهای حوزه کتاب الکترونیکی، نشر الکترونیک و کتابخانه دیجیتالی برگزار میشود و قرار است در کنار آن برنامهای برای تجلیل از پژوهشهای برگزیده در حوزه نشر الکترونیکی، کتاب الکترونیک و کتابخانه دیجیتال که مبانی آنها پایگاه پایاننامههای پژوهشگاه علوم و فناورهای اطلاعات ایران یا همان «گنج» است، برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه نتایج این سلسله نشستها منتشر خواهد شد، اظهار کرد: برنامهریزی کردهایم که دستاوردهای این سلسله نشستها منتشر شوند و مذاکرات در این باره ادامه دارد، چرا که ماندگار شدن دستاوردها مهم است و امیدواریم با هماهنگی با ستاد هفته کتاب، بتوانیم آنها را به صورت مجموعه منتشر کنیم. سعی میکنیم این نتایج بهصورت کتاب الکترونیک منتشر شود.
دبیر سلسله نشستهای نشر الکترونیک درباره اهداف برگزاری این نشستها در هفته کتاب گفت: نشر کشور و بهطور کلی مطالعه و استفاده از اطلاعات به سمت مجازی شدن پیش میرود و به همین دلیل، تأکید ویژه ما بر این است که باید به نشر الکترونیک بهای بیشتری دهیم. این موضوع مزایا، امکانات و قابلتهای زیادی را در اختیار ما قرار میدهد ولی چالشهایی هم در این حوزه وجود دارد و ما میخواهیم در این نشستها درباره این چالشها گفتوگو کنیم؛ مثلاً چالشهایی که به عنوان رفتار مطالعه ما وجود دارد. در حال حاضر خیلی وقتها ما یک کتاب سنتی چاپی را راحت مطالعه میکنیم ولی در آینده نزدیک این رفتار هم تغییر پیدا میکند و ما باید با این مسائل آشنا باشیم.
وی ادامه داد: از طرف دیگر در نشر الکترونیک، چالشی به عنوان حق مؤلف داریم. خیلی وقتها ناشر برای حفظ مسائلی مانند حقوق معنوی شک دارد که به سمت الکترونیک برود یا نه. چالشهای دیگر هم مثل موضوعات حقوقی، فرهنگی و... وجود دارد. هفته کتاب به عنوان نمادی برای این موضوع، امکان خوبی است. هرچند با یک هفته کتاب، نمیتوان این مسائل را روشن و شفاف کرد و این سلسله نشستها باب گفتوگو درباره نشر الکترونیک و مسائل مربوط به آن را باز میکند.