به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) علی ططری، 27 آبان در نشست تخصصی «اسناد و آینده پیش رو» که در سالن امام خامنهای حرم مطهر برگزار شد، گفت: بررسی اسناد از نظر علمی، سیاسی و حقوقی، اجتماعی و فرهنگی، مذهبی، آموزشی، هنری نقش زیادی در این عرصهها دارد که موجب شناسایی تاریخ علوم، رفع بسیاری از مناقشات سیاسی و حقوقی، بررسی امور فرهنگی و اجتماعی و... میگردد.
رئیس مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی با اشاره به خریداری اسناد مکتوب، صوتی و تصویری در سالهای اخیر در مرکز اسناد مجلس گفت: تا کنون 120 هزار تصویر از علمای شیعه را از مجموعه داران خریداری کردیم که این تعداد به 18 هزار تصویر گذشته مرکز اسناد مجلس اضافه شد؛ در میان این تصاویر، تصاویری است که تا کنون منتشر نشده است.
وی ادامه داد: خرید سه هزار و577 رکورد تصویری دیده نشده از علمای برجسته شیعه و نه هزار و 540 رکورد صوتی در این عرصه از دیگر اقدامات اخیر مرکز اسناد ملی مجلس است.
ططری در ادامه درباره روشهای پژوهشهای اسنادی گفت: در مرحله نخست اسناد جمعآوری و بر اساس این اسناد، تاریخ بازآفرینی می شود. اسناد در بررسی تاریخ، نقش اساسی دارد و اشتباهات تاریخی را رد میکند.
وی به تاریخشناسی در اسناد اشاره و تصریح کرد: تاریخ شفاهی، روشی نوین در گردآوری اسناد است که از اعتبار خاص خود برخوردار است. این مسئله میتواند درباره رخداد و جریان تاریخی و... باشد. این روش موجب غنی تر شدن تاریخ اجتماعی از طریق تجریات تاریخی افراد است که به ندرت ثبت شده و موجب تسهیل مشارکت فرد در جامعه است.
وی در پایان افزود: کار ثبت اسناد در حرم حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها، کار حساسی است که لازم است به صورت جدی در این عرصه راه را ادامه داد. در این عرصه استفاده از تجربیات دیگر نهادهای ثبت اسناد، تلاش در جذب سند ها از مجموعه داران و ... اهمیت فراوانی دارد.